Fun/ Wijn

Grappige wijn namen

flip flop wine

In speciaalbier land vliegen de gekke en grappige namen voor biertjes je om de oren. Vooral Amerikanen kunnen het goed. Maar ook in Nederland. Zo waren wij een tijd geleden op het Nederlandse Bieren Festival in Delft waar 100 biertjes geproefd konden worden. Genoeg ‘gekke’ biertjes. Je kon bijvoorbeeld kiezen voor een James Blond (Brouwerij Rodenburg), Spanning & Sensatie (Brouwerij de Molen), Hop met de Gijt (Brouwerij de Natte Gijt), Joost mag het weten (Brouwerij Het Uiltje) en zo waren er nog meer. In wijnland kom je dat veel minder tegen. Jammer eigenlijk! Zo’n naam zorgt altijd wel voor een glimlach en je zult ‘m niet snel vergeten. Maar er zijn er wel een paar…

Recent kwam ik een erg grappige wijn tegen in de box van Baltazar; In Pork we trust. Geen alledaagse naam! Van deze wijnboer Marco Zanetti, proefden we eerder al de Mouthbomb. Een mooi naam die perfect bij de wijn past.

grappige wijnen

Verder dronken wij tijdens onze vakantie in Amerika Flip Flop wine. Een vrolijke simpele naam waarmee Flip Flop wines vooral fun wil uitstralen en over wil komen als een wijn zonder pretenties.  Geen wijn voor een chique diner maar perfect voor een mooie zomerse dag. Nu verkopen ze deze wijn geloof ik niet in Nederland maar wat je hier dan weer wel in de schappen vindt is Barefoot wines. Ook een Amerikaanse wijn met precies dezelfde instelling als Flip Flop wines; wijn hoeft niet super serieus genomen te worden. Gewoon genieten! Barefoot verwijst in dit geval naar de manier waarop de druiven voor deze wijn in het begin werden geplet, met blote voeten dus!

grappige wijn namen

Welke wijnen je hier verder nog wel eens tegen kunt komen zijn:

Arrogant Frog
Op de etiketten van deze Franse wijn speelt een kikker de hoofdrol die een tikkie arrogant is. Niet veel..maar wel genoeg om anders te zijn. Net zoals de wijn.

Wild Pig
Genoemd naar een van de wilde zwijnen die te vinden was in een van de wijngaarden van Maison Gabriel Meffe in de Languedoc. De druiventelers daar waren gewend om wilde zwijnen rond te zien rennen, maar deze was wel heel nieuwsgierig. Ze kwam vaak kijken als er gewerkt werd op het land. Ze noemden haar Greta en er is zelfs een speciale cuvée aan haar gewijd! Haar beeltenis zie je terug op de flessen van Wild Pig. Bij deze wijnmaker kennen ze verder geen filosofie maar een piglosofie!
wild pig wine greta
Foto: wildpigwines.com

Fat Bastard
Zo genoemd omdat een van 2 vrienden (Guy & Thierry, beide wijnmakers) dit riep na het drinken van een bepaalde wijn. Na het eerder samen proeven van een heleboel wijnen waren ze nog niet echt onder de indruk. Totdat ze deze wijn dronken die zo anders was. Guy gebruikte de uitdrukking ‘fat bastard’ vaker om iets wat fantastisch was te omschrijven. En nu dus voor deze wijn.

Ken jij nog andere wijnen die een grappige naam hebben?

Leuk als je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Facebook Reacties

Misschien vind je dit ook interessant?

3 Reacties

 • Reageer
  Judith
  13 juli 2016 at 20:25

  MMM Macho Man Monastrell; ook nog eens echt lekker en een grappige naam 😉

  • Reageer
   Esther
   14 juli 2016 at 19:21

   Haha, grappig! Stoer etiket ook! En Spaans 🙂

  Reageer ook

  %d bloggers liken dit: