Den Haag/ Doen/ Uit eten en drinken

9x de leukste terrassen van Den Haag

proost wijnglas en bierglas

Proost!!!! Eindelijk weer eens een mooie zonnige dag. Topweer voor een terrasje! Vandaar dat ik in dit artikel de leukste terrassen van Den Haag met je deel. Kun je van de zon maar ook op de leukste plekjes van een lekker drankje genieten. Hier komen ze, in willekeurige volgorde.


1. Capriole Café

Dit restaurant in de Binckhorst kan niet ontbreken op dit lijstje. Hun mooie terras is direct aan het water gelegen. Een topplek om van een wijntje, biertje of een koffie of koffiecocktail te genieten. Koffie is namelijk een van de specialiteiten van Capriole Café.

Lees hier meer, in een eerdere blog.

capriole cafe den haag

2. Kompaan Brouwerij
Dit is echt een aanrader voor de speciaalbier liefhebber. Hier kun je terecht voor heel veel verschillende biertjes van Kompaan. Je kunt lekker buiten zitten en genieten van een industriële omgeving.

Wil je meer weten over Kompaan? Lees hier een eerdere blog van Mark.

kompaan

3. Blij
Aan de Bierkade vind je allerlei gezellige restaurantjes en cafeetjes. Een van mijn favorieten is restaurant Blij. Neem plaats op de vrolijke gele en groene stoeltjes aan het water en geniet van een biertje, wijntje of heerlijke verse smoothie!

Wil je meer weten over Blij? Lees hier mijn eerdere blog.

restaurant blij

4. de Pakschuit
Als je bij Blij bent geweest, kun je net zo goed ook even langs bij de Pakschuit. Daar kun je een mooi plekje uit kiezen op  de terrasboot en zo op het water genieten van allerlei lekkere biertjes. Eigenaresse Corine heeft ook altijd iets leuks op de tap. En naast bier is er ook gewoon een wijntje te krijgen.

5. Wicked Wines
Een must voor alle wijnliefhebbers!  Deze wijnbar en tevens restaurant ligt aan het gezellige Anna Pauwlowna Plein, net iets buiten het centrum. Midden op het plein is er een groot terras waar je kunt genieten van wijntjes uit allerlei landen. Geen zin in een wijntje? Dan hebben ze ook allerlei gin tonics en andere cocktails. Van die drankjes krijg je vast trek, en ook daarvoor ben je bij Wicked Wines op het goede adres. Het eten is altijd goed. Zo hebben ze sushi!!! Maar ook burgers, curry en nog veel meer, allemaal Frans/Aziatisch georiënteerd.

wicked wines

6. Grapes and Olives
Nog een must voor wijnliefhebbers! Dit is een (mediterraanse) wijnbar gelegen aan de Veenkade waar je volop keuze hebt uit allerlei wijntjes, die je kunt combineren met allerlei hapjes. De kaart hiervoor verandert regelmatig, maar wij hebben de keer dat wij er waren genoten van heerlijke risotto, ham en een kaasplankje. Precies wat goed bij een wijntje past. Grapes and Olives heeft buiten direct voor het restaurant wat hoge statafels staan waar je aan kunt plaats nemen, maar daarnaast is er ook een terrasboot met gezellige zitjes.

7. Bouzy
En nog een wijnbar die ik je graag wil aanraden! Tja, als wijnblogger kun je natuurlijk niet anders 😉
Je moet wel een beetje geluk hebben want bij Bouzy staan er niet heel veel tafeltjes buiten (een mini terras dus).  Dus mocht het je niet lukken om een plekje buiten te bemachtigen neem dan vooral binnen plaats. In ieder geval heb je hier volop keuze uit allerlei wijnen en vergeet ook niet naar de menukaart te kijken voor een lekker hapje. Genoeg opties!

bouzy den haag

8. het Heden
Je verwacht het misschien niet maar bij het Heden aan het Noordeinde kun je in de tuin zitten! Hartstikke leuk, midden in de stad en dan zo’n plek. Leuk om hier een wijntje te drinken of misschien een gin tonic of andere cocktail? Ook de high tea is trouwens een aanrader. Hier ben ik een aantal keer voor bij het Heden geweest en dit was altijd geslaagd. Zeker omdat alles huisgemaakt is.

9. Strandpaviljoen Zuid
Het strand is natuurlijk ook een topplek met zonnig weer.  Als ik naar het strand ga kies ik eigenlijk altijd voor strand Zuid. Ik vind het een relaxte plek en het is er niet zo druk als in Scheveningen. De strandtent waar je dan moet zijn is strandpaviljoen Zuid. Heerlijk toch, tot na zonsondergang op het terras zitten met een wijntje? De huisgemaakte pizza uit de steenoven is trouwens een aanrader mocht je trek krijgen. Maar ook hier volop andere gerechten en snacks waar je uit kunt kiezen.

strand zuid

Zo dat waren ze! Wat zijn jouw favoriete terrassen in Den Haag? Mis ik nog iets leuks?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

Misschien vind je dit ook interessant?

Nog geen reacties

Reageer ook

%d bloggers liken dit: