Den Haag/ Doen/ Uit eten en drinken

Lapsang: een knusse plek voor high tea en wijn

lapsang

Sinds ik een blog heb, ga ik vaak als ik met vriendinnen afspreek, ergens heen waar ik nog niet geweest ben. Mijn lijstje met restaurants die ik nog graag wil bezoeken is nog lang (er komen ook steeds weer nieuwe namen op) maar Lapsang kan ik er vanaf nu afstrepen. 

In de Oude Molstraat vind je Lapsang en je kunt er de hele dag terecht. Voor ontbijt, lunch, koffie met zelfgemaakte taart, voor high tea en ’s avonds voor wijn! Wij spraken aan het begin van een zaterdagmiddag af en wilden de high tea wel eens uit proberen. We waren niet de enigen!

Bijna alle tafeltjes waren gereserveerd voor high tea. Ons tafeltje vonden we zo; er stond een leuk klein krijtbordje met mijn naam.  Lapsang is geen grote zaak, maar toch staan er aardig wat tafeltjes. Je zit dus gezellig knus 😉 vrij dicht op elkaar.

lapsang den haag

Ons tafeltje was al snel te klein voor alle lekkere dingen die voor ons neer gezet werden; een grote pot thee, een plateautje met 4 verschillende verse, losse theeën en een mooie etagère gevuld met allemaal (zelf gemaakte) lekkernijen. We begonnen met een stukje quiche gevolgd door de (stok)broodjes met o.a. makreelmousse, ham en ook een met oude kaas. Heerlijk!

Wat voor mij bij een high tea natuurlijk niet mag ontbreken zijn scones! En jippie die waren er gelukkig ook. Groot uitgevallen, maar dat is helemaal geen probleem 😉 Lekker vers gebakken met room en jam. Smullen! Maar dit was het nog niet. Hierna kwam er nog een zoete ronde met allemaal verschillende puntjes taart. Die scone zat iets in de weg 😉 dus de taartjes zijn niet helemaal op gegaan. Maar ook die vielen goed in de smaak! Daarnaast werd de theepot diverse malen bijgevuld en hebben we alle theesmaakjes geproefd. Een geslaagde high tea! Wel echt belangrijk om te reserveren als je in het weekend gaat.

lapsang
Voor de wijn ging ik een andere keer terug, op een vrije middag. En daar ging het fout! Je kunt ’s middags wel een wijntje drinken, maar voor de wijnbar kun je vanaf 17:00 terecht.  Damn! De kaart wel even bekeken, maar het werd een Rioja (van de andere kaart). Een Rioja is eigenlijk altijd goed, is mijn ervaring en ja ook deze!

Ik moet dus toch nog een keertje terug en dan ’s avonds. Ik kijk er naar uit!


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Misschien vind je dit ook interessant?

2 Reacties

 • Reageer
  Daphne
  9 maart 2017 at 15:21

  Ja erg leuk en knus Lapsang. De taartjes zijn vooral erg goed :-).

  • Reageer
   Esther
   9 maart 2017 at 19:56

   Ja lekker al die verse, zelfgemaakte lekkere dingen 🙂 Leuk dat je het ook kent!

  Reageer ook

  %d bloggers liken dit: