Overig

Grappige wijnnamen: Wijnhumor!

grappige wijnnamen

In speciaalbier land vliegen de gekke en grappige namen voor biertjes je om de oren. Vooral Amerikanen kunnen het goed. Maar in Nederland kom je ook een hoop grappige namen tegen. Zo waren wij op het Nederlandse Bieren Festival in Delft waar 100 biertjes geproefd konden worden. Je kon bijvoorbeeld kiezen voor een James Blond (Brouwerij Rodenburg), Spanning & Sensatie (Brouwerij de Molen), Hop met de Gijt (Brouwerij de Natte Gijt), Joost mag het weten (Brouwerij Het Uiltje) en nog veel meer. In de wijnwereld is men vaak nog vrij serieus en grappige wijn namen kom je niet vaak tegen. Jammer eigenlijk! Hieronder heb ik een paar grappige wijnnamen voor je verzameld…

Grappige wijnnamen #1: In Pork We Trust

Recent kwam ik een erg grappige wijn naam tegen in de box van Baltazar; In Pork we trust. Geen alledaagse naam! Van deze wijnboer Marco Zanetti, proefden we eerder al de Mouthbomb. Een mooie naam die perfect bij de wijn past. De Mouthbomb is een echte knaller. En de In Port we trust past zoals je misschien al verwacht had goed bij… vlees!

grappige wijnnamen

Grappige wijnnamen #2: Flip Flop Wine

Verder dronken wij tijdens onze vakantie in Amerika Flip Flop wine. Een vrolijke simpele naam waarmee Flip Flop wines vooral fun wil uitstralen en over wil komen als een wijn zonder pretenties.  Geen wijn voor een chique diner maar perfect voor een mooie zomerse dag. Ik heb na de vakantie in Amerika hele mooie herinneringen aan de Flip Flop Wine, aangezien we deze hebben gedronken in Yosemite National Park waar we in een prachtig huis aan een riviertje verbleven. Back to basic in de natuur met het geluid van de rivier op de achtergrond. Erg rustgevend!

Grappige wijnnamen #3: Barefoot Wine

Ook een Amerikaanse wijn met precies dezelfde instelling als Flip Flop wines; wijn hoeft niet super serieus genomen te worden. Gewoon genieten! Barefoot Wine verwijst in dit geval naar de manier waarop de druiven voor deze wijn in het begin werden geplet, met blote voeten dus…

grappige wijnnamen

Grappige wijnnamen #4: Arrogant Frog

Op de etiketten van deze Franse wijn speelt een kikker de hoofdrol die een tikkie arrogant is. Niet veel..maar wel genoeg om anders te zijn. Net zoals de wijn. De naam Arrogant Frog is een verwijzing naar de bijnaam die de Engelsen aan de Fransen hebben gegeven: arrogante betweters. Maar in de wereld van het wijn maken is wat eigenzinnigheid juist heel goed!

Grappige wijnnamen #5: Wild Pig

Genoemd naar een van de wilde zwijnen die te vinden was in een van de wijngaarden van Maison Gabriel Meffre in de Languedoc. De druiventelers daar waren gewend om wilde zwijnen rond te zien rennen, maar deze was wel heel nieuwsgierig. Ze kwam vaak kijken als er gewerkt werd op het land. Ze noemden haar Greta en er is zelfs een speciale cuvée aan haar gewijd! Haar beeltenis zie je terug op de flessen van Wild Pig. Bij deze wijnmaker kennen ze verder geen filosofie maar een piglosofie!

grappige wijnnamen
Foto: wildpigwines.com

Grappige wijnnamen #6: Fat Bastard

Zo genoemd omdat een van 2 vrienden (Guy & Thierry, beide wijnmakers) dit riep na het drinken van een bepaalde wijn. Na het eerder samen proeven van een heleboel wijnen waren ze nog niet echt onder de indruk. Totdat ze deze wijn dronken die zo anders was. Guy gebruikte de uitdrukking ‘Fat Bastard‘ vaker om iets wat fantastisch was te omschrijven. En nu dus voor deze wijn.

Ken jij nog andere wijnen die een grappige naam hebben?

Leuk als je wijn blog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Facebook Reacties

3 Reacties

 • Reageer
  Mark
  13 juli 2016 at 18:31

  Horse’s ass Merlot 😂

  https://www.vivino.com/wineries/horses-ass/wines/sonoma-county-merlot-9999

 • Reageer
  Judith
  13 juli 2016 at 20:25

  MMM Macho Man Monastrell; ook nog eens echt lekker en een grappige naam 😉

  • Reageer
   Esther
   14 juli 2016 at 19:21

   Haha, grappig! Stoer etiket ook! En Spaans 🙂

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: