Den Bosch e.o./ Uit eten en drinken

Wijn bij Stijn: Dé wijnbar in Den Bosch!

wijnbar Wijn bij Stijn

Wijnbar Wijn bij Stijn was voor mij de leukste ontdekking van het afgelopen weekend. We bezochten Den Bosch. Wat een geweldige stad! Ik heb veel leuke restaurants en (wijn)barren bezocht waar je lekker kunt genieten van wijn en heerlijk eten. Er volgt nog een lijst met tips maar over Wijn bij Stijn vertel ik graag nu alvast, omdat hij zo fantastisch is. Deze wijnbar mag je in ieder geval niet missen als je in Den Bosch bent!

Wijn bij Stijn: Dé wijnbar van Den Bosch

Wijn bij Stijn is niet te missen

Voordat we naar Den Bosch gingen had ik al veel goede dingen over deze wijnbar gelezen. Ook de wijnkaart die ik online bekeek zag er top uit, dus Wijn bij Stijn stond vooraf al boven aan mijn lijstje. Heel grappig dat toen we incheckten bij onze Airbnb, de verhuurster ook al over Wijn van Stijn begon en ons zelfs aanraadde om een tafeltje te reserveren aangezien het in het weekend altijd druk is. Dat heb ik maar snel gedaan om er zeker van te zijn dat we zaterdagmiddag een mooie plek zouden hebben.

Wijn bij Stijn gevel
Zaterdag om 16:00 was het nog niet druk dus genoeg plek voor ons. Mooie zaak!  Leuke inrichting, veel hout (ook aan de muur) en allemaal hoge houten tafels om aan te zitten. Leuke decoratie aan de muur ook;  een kaart van Frankrijk waarop een aantal wijngebieden aangegeven staan en ook de kaart van Italië achter in de zaak, vlakbij waar wij zaten.

“We zoeken naar je smaak en vinden daar een wijn bij” – Stijn

De wijn van Wijn bij Stijn!

Dan het meest ‘lastige’, maar voor mijn wijnblog wel het leukste, onderdeel van de middag; wijn kiezen! Er is een kaart met volop keuze in wijnen per glas, op een krijtbord staan de tijdelijke wijn opties per glas en daarnaast zijn er op datzelfde krijtbord ook nog de zogenoemde ‘wijntoppers’ te lezen. Een aantal bijzondere en veelal wat oudere wijnen die je per glas of half glas kunt bestellen. Als je iets te vieren hebt (of gewoon zomaar) kan je ook kiezen uit drie verschillende mousserende wijnen per glas.

We besloten met witte wijn te beginnen. Er is keuze uit 9 verschillende wijnen die per glas te bestellen zijn. De wijnen lopen zowel qua landen als druiven zeer uiteen. Genoeg te kiezen dus.

Ik koos uiteindelijk voor de Colheita seleccionada 2016, Herdade de Sao Miquel, Alentejo, uit Portugal, Mark was erg nieuwsgierig naar de Kloof Street Chenin Blanc 2016, Mullineux, Swartland uit Zuid-Afrika. Ze smaken allebei top (want we proeven natuurlijk allebei elkaars wijn ook even)!

Wijn bij Stijn

Dat smaakte zeker naar meer! Dus de volgende ronde werd een rode wijn. Er was wederom keuze uit 9 uiteenlopende wijnen qua land en druiven die per glas te bestellen zijn. Toevallig kozen we beiden voor een Italiaanse wijn; voor mij een Barolo, voor Mark de Taurasi 2010, Vesevo, Campania. Ook die zijn allebei fantastisch! Die Taurasi is volgens de kaart een echte krachtpatser. En dat klopt, echt precies wat ik lekker vind, dus daar dronk ik wel wat meer van dan een slokje om te proeven 😉

KAAAAAASSS

Op de kaart had ik ook al een kaasplankje gespot, dus die moest ook besteld worden. Dat kaasplankje krijg je niet gewoon op een bordje voor je neus. Nee, er komt iemand aan je tafeltje met een plateau met alle kazen en per kaas krijg je een uitleg. Hartstikke leuk om het op deze manier te presenteren en de medewerkster van Wijn bij Stijn legde met zichtbaar plezier én kennis van zaken uit wat er op de kaasplank lag.

Wijn bij Stijn kaasplank

Dat ziet er toch super uit? Maar ook hier kregen we het weer erg ‘lastig’. Want na die omschrijvingen wilde ik ze allemaal wel proberen 😉 Uiteindelijk werd het een plankje met 4 kazen. We vonden ze alle 4 heerlijk! Als je van pittige stinkkaas houdt, dan moet je zeker voor de Epoisses gaan. Ik raad je aan die wel tot het laatste te bewaren en als je met iemand samen bent, te zorgen dat je allebei die kaas neemt…

Wijn bij Stijn kaas
En?

Wijnbar Wijn bij Stijn was op en top genieten! Een geweldige en gezellige zaak met volop keuze qua wijnen (ook qua prijs), goede bediening en heerlijke hapjes (waaronder de kaas natuurlijk!). Groot pluspunt is de persoonlijke benadering als het gaat om je wijnkeuze en de kazen. Een hele grote aanrader!

In de onderstaande infographic zie je alle voordelen van wijnbar Wijn bij Stijn nog eens op een rij:

Wijn bij Stijn infographic

Meer over wijnbar Wijn bij Stijn?

In het onderstaande filmpje kan je een kijkje nemen bij wijnbar Wijn bij Stijn en de man achter de wijn: Stijn!!

De openingstijden van Wijn bij Stijn zijn als volgt:

Maandag van 17:00 tot 23:00
Dinsdag van 17:00 tot 23:00
Woensdag van 17:00 tot 23:00
Donderdag van 17:00 tot 00:00
Vrijdag van 15:00 tot 00:00
Zaterdag van 12:00 tot 1:00
Zondag van 12:00 tot 23:00

Het adres van Wijn bij Stijn is Kruisstraat 35

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoQR-code-logoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Wijn bij Stijn, Kruisstraat 35, Den Bosch

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Wijn bij Stijn, Kruisstraat 35, Den Bosch 51.689937, 5.300644 Wijn bij Stijn

 

Meer wijn?

Wijnbar Wijn bij Stijn is een perfecte plek om wijn te proeven. Op zoek naar nog meer inspiratie? Als je in Den Bosch wilt blijven kan je eens kijken bij mijn artikel over 6x tips voor een hapje en een drankje in Den Bosch. Lees ook eens over Rayleigh & Ramsey in Amsterdam, Het Vliegendt Hert in Middelburg, of Walter Benedict en wijnbar Ravi in Den Haag. Een wijntje drinken in Leiden? Neem dan eens een kijkje bij restaurant Lot en de Walvis.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Misschien vind je dit ook interessant?

Nog geen reacties

Geef een reactie