Het jaar zit er bijna op! En ook het eerste volledige jaar van wijnblog Wijntjes met Esther. Leuk om even te kijken wat de artikelen zijn die goed in de smaak vallen bij jullie. Nou, dat is wel duidelijk, jullie zijn net als ik echte genieters die graag uit eten gaan en van een lekker hapje en drankje houden. Artikelen met restaurant tips scoren hoog! Uit eten gaan en nieuwe plekjes ontdekken is mijn hobby dus wees gerust, ook volgend jaar zullen er weer regelmatig leuke restaurants voor bij komen op dit blog! Kun je nog wel wat restaurant tips gebruiken? Lees dan zeker even door en zie ook welke andere artikelen afgelopen jaar het meest gelezen werden. Je ziet steeds de naam van het artikel en mocht je die blog willen lees kun je daarop door klikken. Je komt dan bij de bijbehorende blog uit.

1. Leuke restaurants in Leiden: Mijn 5 tips

Het best gelezen artikel van dit jaar is de blog waarin ik 5 tips geef voor leuke plekjes in Leiden voor een hapje en een drankje. Aangezien ik in Leiden werk en er vlak in de buurt woon, kom ik er regelmatig. Zo ging ik dit jaar met mijn verjaardag een middagje naar Leiden en zo ontdekten we allemaal leuke plekjes. Jeanpagne, een wijnbar, vond ik de leukste ontdekking. Zo leuk dat ik er ook een evenement voor volgers van Wijntjes met Esther organiseerde! Een stad waar je zeker eens een bezoekje aan moet brengen.

cityhall leiden
Cheers! Een klein glaasje wijn 😛 bij the Cityhall in Leiden

2. 5x tips: Kado voor een wijnliefhebber

Vind je het ook altijd lastig om een leuk kado te verzinnen voor een verjaardag, kerst of andere feestelijke gelegenheid? Dan komt dit artikel goed van pas! Tenminste, als je een kado voor een wijnliefhebber zoekt! Die zal alle 5 tips zeker waarderen. Ik denk dat jullie wel wat aan deze tips gehad hebben, aangezien dit artikel heel vaak gelezen is.

kadotip wijnliefhebber
Een wijnboek, altijd een goed kado!

3. Wijnabonnement review en advies: 4x wijnabonnementen voor jou

Er komen er steeds meer; wijnabonnementen. Heel handig als je het leuk vind om nieuwe wijnen te proberen en je te laten verrassen. Daarnaast kost het ook weinig moeite. Je kiest online een abonnement uit, betaald en hoppa de wijnen worden maandelijks (of 2-maandelijks) bij je thuis afgeleverd. Ik heb zelf verschillende wijnabonnementen uitgeprobeerd en daar een artikel over te schrijven. Zo deel ik mijn ervaring en krijg je een idee van de verschillende abonnementen. Ben je nog niet helemaal zeker of het wat voor je is, kun je ook altijd eerst een proefbox proberen. Aanrader hoor!

wijnabonnement
Zo ziet een wijnbox van Baltazar er uit

4. Wijnbar Ravi in Den Haag: Ook voor lekker eten

Dit artikel sprong er ook uit wat jullie betreft. Wijnbar Ravi opende begin dit jaar ergens en ik ging er samen met een vriendin heen om deze nieuwe aanwinst eens uit te proberen. Leuke shared dining concept en gezellige wijnbar. Voor degenen die niet uit Den Haag komen, deze wijnbar ligt buiten het centrum in het mooie Statenkwartier.

Wijnbar in Den Haag: Ravi

5. Leuke restaurants in Den Bosch: 6 Tips!

Nog zo’n leuke stad; Den Bosch! Hier waren we eerder dit jaar. Eigenlijk was een proefetentje op onze trouwlocatie in Vught de reden om naar Brabant af te reizen maar we besloten er meteen een weekendje Den Bosch aan vast te plakken. Den Bosch is namelijk om de hoek van Vught. Het proefetentje was geslaagd, maar ons weekendje Den Bosch ook! Veel gezellige plekjes voor een hapje en een drankje die ik natuurlijk graag deelde in een blog. Mijn favoriet? Wijnbar Wijn bij Stijn!

leuke restaurants in den bosch
Don Curado, een van mijn tips in Den Bosch

6. Nieuwe restaurants in Den Haag 2016: 4 aanraders

Het verbaast me hoe vaak er nieuwe restaurants openen in Den Haag! Via Instagram kom ik vaak achter nieuwe plekjes maar ook doordat je gewoon toevallig ergens langs fietst en je ziet dat er druk verbouwd wordt. Dan is het weer tijd voor iets nieuws. Dit jaar is Den Haag ook weer een aantal nieuwe restaurants rijker, maar in dit artikel noemde ik 4 nieuwe restaurants die in 2016 hun deuren openden. Ken jij ze alle 4 al?

cortenaer den haag
Cortenaer opende eind 2016 haar deuren in Den Haag

7. Wijnbar het Vliegendt Hert in Middelburg is geweldig!

Wijnliefhebbers lezen natuurlijk graag over leuke wijnbarren! En deze in Middelburg is echt een aanrader. Het Vliegendt Hert opende in de zomer haar deuren en is een geweldige aanwinst voor deze mooie stad in Zeeland. Bij deze wijnbar kun je niet alleen genieten van wijn, je kunt het ook kopen in de wijnkoperij. Daarnaast is er ook een restaurant. Dit is echt een van mijn favoriete plekken voor wijn! Enige nadeel? Het is zo ver weg van Den Haag 😉

het vliegendt hert

8. De leukste terrassen in Den Haag: Mijn 9 tips!

Een artikel dat vooral handig is voor de lente en de zomer. Waar in Den Haag kun je lekker buiten zitten op een terras en genieten van een hapje en een drankje? Dat is dan natuurlijk een belangrijke vraag. In dit artikel geef ik 9 tips! Mijn plan is om dit artikel regelmatig te updaten, zodat je ook steeds nieuwe tips krijgt. Voor nu is het iets te koud voor een terrasje helaas 😉 Maar ik zou zeggen sla ‘m op onder je favorieten voor over een paar maanden.

een echte wijnliefhebber

9. Villa Tuinfeest in Delft is een feestje!

Weer een blog met restaurant tip die veel gelezen is. Villa Tuinfeest opende vorig jaar haar deuren en vrij vlot daarna ben ik er eens gaan lunchen. Leuke ervaring! Maar ik begrijp dat dit restaurant recent gesloten is. Jammer! Deze blog is dus veel gelezen maar deze nogmaals delen, heeft weinig zin.

10. Grappige wijnnamen: Wijnhumor!

En wijn is niet alleen lekker, maar soms ook zeker heel grappig! Bijvoorbeeld als ze een grappige naam hebben, zoals Wild Pig wijn of Fat Bastard. Maar zowieso met wijn moet je vooral lol hebben en niet denken dat het allemaal serieus is. Je hoeft er echt niet alles over te weten of alles van te begrijpen om er lekker van te kunnen genieten. Gewoon je smaak volgen en dan ontdek je al heel veel.

wild pig wijn

11. 10x budget alternatieven voor champagne

Vooruit nog een goede gelezen artikel, aangezien je aan nummer 9 niet veel hebt nu dat restaurant gesloten is. Deze blog schreef ik met het oog op de feestdagen. Champagne hoort echt bij deze dagen vind je niet? Maar misschien is het wat te prijzig voor je portemonnee. Daarom deed ik een test en proefde 1o alternatieven voor champagne. Betaalbare bubbels dus!

alternatieven voor champagne

Wat was jouw favoriete artikel? Of aan welk artikel heb je het meest gehad? Zijn er nog zaken die je mist en waar je ook wel eens wat over zou willen lezen? Tips zijn welkom!
Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties