Wijnadvies: De 4 perfecte wijnen voor Koningsdag

Geachte Majesteit/ Beste Willem-Alexander,

Hiep hiep hoera!!! Het is bijna weer zover; Koningsdag, ofwel uw verjaardag! En zoals ieder jaar vieren we dat met u mee. Samen met  Koningin Maxima en uw drie dochters zult u dit keer Groningen een bezoekje brengen. Benieuwd wat het programma voor u in petto heeft. Koekhappen? Wc-pot gooien? Een rondje schaatsen? Het zal in ieder geval vast een enerverende dag worden!

De perfecte wijnen voor Koningsdag

Na zo’n drukke dag bent u, als u weer terug komt in uw paleis, vast toe aan een goed glas wijn of meerdere 😉 Kunt u samen met Maxima nog even goed proosten op uw verjaardag! Maar wat zijn nou de perfecte wijnen voor Koningsdag?

Ik heb speciaal voor u 4 wijnen voorgeproefd die echt perfect bij deze dag passen en die ik u graag aanraad. Dit zijn de perfecte wijnen voor Koningsdag:

Nederlandse wijn van de Linie

Op Koningsdag kan u natuurlijk niet anders dan beginnen met een wijn uit eigen land. De witte wijn van de Linie uit Brabant is echt fantastisch! Het is een mooie, frisse en fruitige wijn met hints van abrikoos en groen fruit. Ik was in ieder geval positief verrast over deze wijn zo dicht bij huis, ik weet zeker dat u deze zal kunnen waarderen. Een goed begin!

Oostenrijkse Grüner Veltiner van Winzerkeller Andau

Met de Oostenrijkse Grüner Veltiner van Winzerkeller Andau kunt u terugdenken aan uw jaarlijkse wintersport vakanties in Lech. Deze wijn is lekker fris, ruikt naar perzik en in de verte doet de wijn ook wat aan amandel denken.  Mooi in balans!

Classic: een Italiaanse Chianti

De 3e aanrader is een Italiaanse wijn, een Chianti Classico om precies te zijn. Deze heb ik uitgekozen vanwege uw band met dit gebied. Uw ouders Beatrix en Claus hadden er sinds 1975 een vakantiehuis. Dat huis nabij het dorp Tavarnelle Val di Pesa kregen zij van de wijnfamilie Vicini waar nog steeds een goede vriendschap mee is. Fijne vrienden! En fijn dat zij nog steeds op hun eigen domein Chianti Classico maken.  De wijn die ik u aanraad is de Chianti Classico ‘Rocca Guicciarda’ van Barone RicasoliEen volle, smaakvolle wijn die 20 maanden op hout heeft gerijpt.

 

Bent u ook zo’n fan van wijnen die op hout gerijpt zijn? Ik in ieder geval wel! Bij deze wijn heeft de wijnmaker er voor gekozen het te laten rijpen in een combinatie van kleine vaten en grote foeders om zo te  voorkomen dat het hout de wijn domineert, een groot gevaar voor het bijzondere karakter van de Sangiovese, de enige druif waar deze wijn van gemaakt is. Goed gelukt! Mooie kersensmaak en een klein zuurtje.

Maxima ook blij: een Argentijnse wijn!

Met mijn laatste suggestie maak ik Maxima vast erg blij! De Bodega Sottano  is een Argentijnse wijn gemaakt van de Malbec druif. Wat kenmerkt deze wijn? Een geur van aardbeien, kruidigheid, vol van smaak en in ieder geval een wijn die mooi in balans is. Geen vervelende tannine‘s en zeker een mooie wijn om uw speciale dag mee af te sluiten. Gaaf etiket heeft deze wijn ook!

Hopelijk heb ik u zo voldoende inspiratie gegeven. Misschien kunt u laten weten wat het geworden is?

Cheers en maak er een mooie verjaardag van!

Esther

PS Als wijnliefhebber wilt u vast geen update missen. Zorg daarom dat u wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf u in voor de nieuwsbrief!! En heeft u vrienden/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor! 

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven