Inspiratie/ Wijn

Wijnadvies: De 4 perfecte wijnen voor Koningsdag

perfecte wijnen voor koningsdag

Geachte Majesteit/ Beste Willem-Alexander,

Hiep hiep hoera!!! Het is bijna weer zover; Koningsdag, ofwel uw verjaardag! En zoals ieder jaar vieren we dat met u mee. Samen met  Koningin Maxima en uw drie dochters zult u dit keer Tilburg een bezoekje brengen. Benieuwd wat het programma voor u in petto heeft. Koekhappen? Wc-pot gooien? Een rondje schaatsen? Het zal in ieder geval vast een enerverende dag worden!

De perfecte wijnen voor Koningsdag

Na zo’n drukke dag bent u, als u weer terug komt in uw paleis, vast toe aan een goed glas wijn of meer 😉 Kunt u samen met Maxima nog even goed proosten op uw verjaardag! Want wat zijn nou de perfecte wijnen voor Koningsdag?

Ik heb speciaal voor u 4 wijnen voorgeproefd die echt perfect bij deze dag passen en die ik u graag aanraad. Dit zijn de perfecte wijnen voor Koningsdag.

perfecte wijnen koningsdag

Nederlandse wijn van de Linie

Op Koningsdag kan u natuurlijk niet anders dan beginnen met een wijn uit eigen land. De witte wijn van de Linie uit Brabant is echt fantastisch! Het is een mooie, frisse en fruitige wijn met hints van abrikoos en groen fruit. Ik was in ieder geval positief verrast over deze wijn zo dichtbij huis, ik weet zeker dat u deze zal kunnen waarderen. Een goed begin!

Oostenrijkse Riesling van Gruber

Met de Oostenrijkse Riesling van Gruber kunt u terugdenken aan uw jaarlijkse wintersport vakanties in Lech. Deze wijn heeft een klein bubbeltje waardoor het ook iets feestelijks heeft. Verder is deze Riesling fruitig en heeft een klein zuurtje. Mooi in balans!

Classic: een Italiaanse Chianti

De 3e aanrader is een Italiaanse wijn, een Chianti Classico om precies te zijn. Deze heb ik uitgekozen vanwege uw band met dit gebied. Uw ouders Beatrix en Claus hadden er sinds 1975 een vakantiehuis. Dat huis nabij het dorp Tavarnelle Val di Pesa kregen zij van de wijnfamilie Vicini waar nog steeds een goede vriendschap mee is. Fijne vrienden! En fijn dat zij nog steeds op hun eigen domein Chianti Classico maken.  De wijn die ik u aanraad is de Chianti Classico ‘Rocca Guicciarda’ 2013 van Barone RicasoliEen volle, smaakvolle wijn die 20 maanden op hout heeft gerijpt. Bent u ook zo’n fan van wijnen die op hout gerijpt zijn? Ik in ieder geval wel! Bij deze wijn heeft de wijnmaker er voor gekozen het te laten rijpen in een combinatie van kleine vaten en grote foeders om zo te  voorkomen dat het hout de wijn domineert, een groot gevaar voor het bijzondere karakter van de Sangiovese, de enige druif waar deze wijn van gemaakt is. Goed gelukt! Mooie kersensmaak en een klein zuurtje.

Maxima ook blij: een Argentijnse wijn!

Met mijn laatste suggestie maak ik Maxima vast erg blij! De Bonarda  Armando 2014, La Posta  is een Argentijnse wijn gemaakt van de Bonarda druif. Deze kunt u het beste als laatste proberen aangezien dit een echte krachtpatser is! Wel een mooie afsluiter met z’n zwarte rijpe bosfruit, vanille en typische houtsmaak.

Perfecte wijnen voor Koningsdag

Cheers en maak er een mooie verjaardag van!

Esther

 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie