Inspiratie/ Wijn

5x tips: Kado voor een wijnliefhebber!

kado voor een wijnliefhebber

Wat is nou een leuk kado voor een wijnliefhebber? Je hebt net als ik vast ook wel wat wijnliefhebbers in je familie en vriendenkring. Mocht je geen inspiratie hebben, lees dan snel verder. Hier komen mijn tips!

1. Wijnboek

Wijn drinken is leuk maar er meer over te weten komen ook. Een wijnliefhebber doe je dan ook zeker een plezier met een boek over wijn. Zelf kreeg ik voor mijn verjaardag Wijnkenner word je zo van Ophélie Neiman. Makkelijk te lezen, veel informatie, leuk geschreven. Een aanwinst voor de boekenkast! Dit boek kun je o.a. bij bol.com kopen.

2. Persoonlijk wijnglas

Weer een kadootje met een persoonlijke noot; een wijnglas met opdruk. Graveren kan ik niet, dus dit kado heb ik besteld. Ik deed dat hier. Mijn opa, ook een (vooral rode) wijnliefhebber vond het geweldig.

3. Een fles wijn met gepersonaliseerd etiket

Dit vind ik zelf het leukste kado. Een flesje wijn is altijd goed, maar een zelf gemaakt, gepersonaliseerd etiket maakt het helemaal af en het is heel origineel! Dus je koopt gewoon een fles wijn, zoekt een leuke foto en je maakt zo een etiket op de computer. Je hebt er niet eens een fancy photoshop programma voor nodig. Ik doe het zelf gewoon in Word of Paint. Ik heb het bijvoorbeeld eens als een kraamkado gegeven aan vriendinnen. Na 9 maanden niet drinken, mag het dan eindelijk weer! Wijn! Wel een bijzondere fles, want op de fles wijn had ik dan een label geplakt met een foto van de baby. Leuk toch?

Hieronder zie je een foto van een fles wijn die ik zelf kreeg toen ik ging samenwonen. Eigenlijk bijna te leuk om de fles te openen 😉

Kado voor een wijnliefhebber

4. Bedrukt wijnkistje

Dit is iets soortgelijks als het wijnglas met een opdruk. Ook een wijnkistje met eigen gekozen bedrukking is leuk om te geven. Het is tevens een originele manier om een fles wijn kado te geven. Ik liet het hier doen. Ook dit kado heb ik een keer aan mijn opa gegeven.

5. Wijn-spijs wandeling

Zo’n wijn-spijs wandeling is nou echt iets voor wijnliefhebbers! Een stad al wandelend ontdekken in combinatie met het proeven van allerlei lekkere wijnen en hapjes. Dat is toch een super invulling van het weekend? En zeker ook een geslaagd kado voor een wijnliefhebber!

6. Wijnabonnement (bonus tip!)

Ook hartstikke leuk om kado te geven. Kies bijvoorbeeld voor een wijnabonnement van Baltazar of WineClub. Een proefbox is ook een optie. Zo kan er thuis kennis gemaakt worden met allerlei unieke wijnen. Over welk abonnement het best bij je (of degene aan wie je het geeft) past kun je het beste het artikel 4x getest: het perfecte wijnabonnement voor jou! lezen.

Wijnabonnement

Dit waren mijn tips. Heb jij nog andere leuke ideeën voor een kado voor een wijnliefhebber? Laat het hieronder weten!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

2 Reacties

 • Reageer
  Kiki Wals
  10 januari 2018 at 11:52

  Je idee om een persoonlijk wijnglas te kopen spreekt me aan! Mijn man verzamelt wijn, en hij is binnenkort jarig. Ik koop hem een flesje Spaanse wijn en zo’n glas. Hopelijk vindt hij zo’n cadeau leuk!

  • Reageer
   Esther
   10 januari 2018 at 12:42

   Leuk om te horen Kiki! Denk dat je man het wel leuk zal vinden 🙂

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: