Evenementen

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam: wijn in hogere sferen

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam

Maart is de maand van de wijnfestivals. Ik bezocht eerst het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek en nu het Bacchus Wijnfestival in Amsterdam. Als wijnliefhebber heb je vast wel eens van de naam Bacchus gehoord, maar dan van de zomeredities in het Amsterdamse bos. Deze editie vond plaats bij de Duif: een wijnfestival in een kerk dus! Hieronder een verslag van wijn proeven in hogere sferen.

Wijnfestival in een kerk..? Bacchus wijnfestival in Amsterdam!

Op naar de kerk dus afgelopen zaterdag. Wij gingen ’s middags al, zodat we goed de tijd zouden hebben. Bij binnenkomst waren we meteen onder de indruk van de locatie. Heel gaaf! Voorin veel plekjes om te zitten, achterin ook nog wat tafeltjes en aan de zijkanten het belangrijkste; de wijnstands van verschillende wijnwinkels! Voordat we daar een kijkje gingen nemen, proefden we de wijn die we bij binnenkomst kregen; de witte wijn (Chardonnay en Vermentino) en rode wijn (Grenache, Carignan en Mourvèdre) Mas de Tannes van Paul Mas. Vooral de rode wijn uit de Languedoc viel bij mij erg in de smaak.

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam

Wijn proeven!

Daarna was het tijd om wijnen te proeven van de andere wijnstands; de Wijnschuur, Henri Bloem en Wijnhuis Zuid.
Om er met zoveel mogelijk kennis te maken koos ik steeds 2 verschillende wijnen. Zodat we op die manier er samen heel wat hebben kunnen proberen! Een paar highlights:

 • Amalaya uit Argentinië; een witte wijn van Riesling en Torrontes druiven  van de Wijnschuur. Fruitige (abrikoos), uitgesproken wijn maar niet zoet. Heerlijk!
 • Zolla uit Italië, een rode wijn van Primitivo druiven van Wijnhuis Zuid. Vol van smaak, mooi in balans. Eigenlijk verwacht ik niet anders van Primitivo. Wijnen van die druif vallen me eigenlijk nooit tegen.
 • Zenato Amarone Della Valpolicello uit Italië, een heerlijke, smaakvolle rode wijn die Henri Bloem op het menu had staan.

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam

Ook heerlijke kaas bij het Bacchus Wijnfestival in Amsterdam!

Kaas!

Ook aan de lekkere trek was goed gedacht. Wij als grote kaasfans waren bij binnenkomst meteen erg enthousiast toen ons oog op de stand van de Kaaskamer van Amsterdam viel. Ons tafeltje was ook heel toevallig (not ;)) er vlak naast. Vrij snel nadat we binnen waren, moest er een kaasplankje besteld worden. Ik koos voor de plateau pikant (Rouvener Geitenkaas, Eposses, Berthaut, Boeren Stolwijker, L’Etivaz AOP en Stichelton van Colston Bassett). Een mooi plankje met allemaal toppers. Veel smaak en pit, echt smullen! Er bleef, zoals je begrijpt, geen enkel kruimeltje kaas liggen.

Maar er was meer. Zo haalde ik later nog een plankje voor ons  bij De Borrelplank. Je kon zelf een plankje samen stellen. Ik koos voor de gerookte zalmfilet, bitterballen en amandelen (mooie combi ;)). Jammie!!

Bacchus Wijnfestival in Amsterdam

Conclusie: een geweldig wijnfestival!

Wat een topfeestje was dit! Veel mooie wijnen, heerlijke hapjes (love de kaas!!!), fijne muziek (van jazz, live optredens tot een DJ), een super leuke, originele locatie en een top sfeer. Echt genieten en een aanrader! Op naar de zomer, voor het volgende Bacchus Wijnfestival.

Meer wijnfestivals

Bacchus wijnfestival in Amsterdam is een geweldig wijnfestival. Maar er is meer te beleven voor de wijnliefhebber. Lees bijvoorbeeld mijn bezoekverslagen aan wijnfestival Rypp in Rotterdam, wijnfestival Dorst in Den Haag, Wijn op het Plein in Sassenheim en wijnfestival Kannen & Kruiken in Amersfoort.

 

***WINACTIE GESLOTEN ***
Lijkt het je wat dit wijnfestival? Doe dan nu mee! Ik mag namelijk 2 kaartjes voor het Bacchus wijnfestival in Amsterdam op zondag 11 juni voor de editie in het Amsterdamse bos weggeven! 

Hoe doe je mee aan de winactie?

 1. Like de Facebookpagina van Wijntjes met Esther.
 2. Like het Facebookbericht over de win actie.
 3. Laat hieronder (op deze website dus en niet op Facebook) in de comments een bericht achter en vertel waarom jij de kaartjes wilt winnen.
 4. Doe dit voor zondag 26 maart 17:00.

De winnaar wordt maandag 27 maart via Facebook bekend gemaakt.

Voorwaarden:

 • Deze actie wordt op geen enkele manier gesponsord, goedgekeurd of beheerd door Facebook.
 • Je kunt alleen meedoen als je 18 jaar of ouder bent. 
 • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

1 Reactie

 • Reageer
  Sanne
  20 maart 2017 at 06:58

  Lijkt me super om de kaartjes te winnen! Nog niet bij dit festival geweest, maar ben wel een grote wijnliefhebber!

 • Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: