Maart is de maand van de wijnfestivals. Ik bezocht eerst het Amsterdam Winefestival in de Westergasfabriek en nu het Bacchus wijnfestival ook in Amsterdam. Als wijnliefhebber heb je vast wel eens van de naam Bacchus gehoord, maar dan van de zomeredities in het Amsterdamse bos. Deze editie vond plaats bij de Duif: een wijnfestival in een kerk dus! Hieronder een verslag van wijn proeven in hogere sferen.

Bacchus wijnfestival in een kerk…

Op naar de kerk dus afgelopen zaterdag. Wij gingen ‘s middags al, zodat we goed de tijd zouden hebben. Bij binnenkomst waren we meteen onder de indruk van de locatie. Heel gaaf! Voorin veel plekjes om te zitten, achterin ook nog wat tafeltjes en aan de zijkanten het belangrijkste; de wijnstands van verschillende wijnwinkels!

Voordat we daar een kijkje gingen nemen, proefden we de wijn die we bij binnenkomst kregen; de witte wijn (Chardonnay en Vermentino) en rode wijn (Grenache, Carignan en Mourvèdre) Mas de Tannes van Paul Mas. Vooral de rode wijn uit de Languedoc viel bij mij erg in de smaak.

Bacchus wijnfestival: de Wijnschuur

Wijn proeven!

Daarna was het tijd om wijnen te proeven van de andere wijnstands; de Wijnschuur, Henri Bloem en Wijnhuis Zuid.
Om er met zoveel mogelijk kennis te maken koos ik steeds 2 verschillende wijnen. Zodat we op die manier er samen heel wat hebben kunnen proberen! Een paar highlights:

  • Amalaya uit Argentinië; een witte wijn van Riesling en Torrontes druiven  van de Wijnschuur. Fruitige (abrikoos), uitgesproken wijn maar niet zoet. Heerlijk!
  • Zolla uit Italië, een rode wijn van Primitivo druiven van Wijnhuis Zuid. Vol van smaak, mooi in balans. Eigenlijk verwacht ik niet anders van Primitivo. Wijnen van die druif vallen me eigenlijk nooit tegen.
  • Zenato Amarone Della Valpolicello uit Italië, een heerlijke, smaakvolle rode wijn die Henri Bloem op het menu had staan.

Bacchus wijnfestival: lekkere kaas

Kaas!

Ook aan de lekkere trek was goed gedacht. Wij als grote kaasfans waren bij binnenkomst meteen erg enthousiast toen ons oog op de stand van de Kaaskamer van Amsterdam viel. Ons tafeltje was ook heel toevallig (not ;)) er vlak naast. Vrij snel nadat we binnen waren, moest er dus een kaasplankje besteld worden. Ik koos voor de plateau pikant (Rouvener Geitenkaas, Eposses, Berthaut, Boeren Stolwijker, L’Etivaz AOP en Stichelton van Colston Bassett). Een mooi plankje met allemaal toppers. Veel smaak en pit, echt smullen! Er bleef, zoals je begrijpt, geen enkel kruimeltje kaas liggen.

Maar er was meer. Zo haalde ik later nog een plankje voor ons  bij De Borrelplank. Je kon zelf een plankje samen stellen. Ik koos voor de gerookte zalmfilet, bitterballen en amandelen (mooie combi ;)). Jammie!!

Bacchus wijnfestival: de Duif

Conclusie: een geweldig wijnfestival!

Wat een topfeestje was dit! Veel mooie wijnen, heerlijke hapjes (love de kaas!!!), fijne muziek (van jazz, live optredens tot een DJ), een super leuke, originele locatie en een top sfeer. Echt genieten en een aanrader! Op naar de zomer, voor het volgende Bacchus wijnfestival.

Wil je ook in 2019 naar Bacchus? Check dan het artikel dat ik schreef met een overzicht van de leukste wijnfestivals en wijnevenementen: Wijnfestivals 2019

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!