Regelmatig bestel ik via internet. Kleding, iets via bol.com of eten als we geen zin hebben om te koken. Maar wijn? Dat had ik nog niet eerder via internet besteld. Voor mijn wijnblog wilde ik het wel eens proberen. Mijn eerste bestelling moest wel iets bijzonders zijn, niet zomaar een wijnwebshop. Ik kwam op de website van Baltazar terecht en deel graag mijn eerste online wijn bestelervaring met je!

Over Baltazar

Baltazar is opgericht door Bas en Joost.  Ze werken samen met kleinschalige, onafhankelijke wijnboeren die ze persoonlijk bezoeken en waarbij de ze wijn direct van de wijnboer uitleveren aan de klant. Zo kunnen ze unieke wijnen selecteren die vaak verder nergens anders in Nederland te vinden zijn. De wijnen komen dus direct van de wijnboer.

Je kunt voor een (flexibel) wijnabonnement gaan maar ook eerst kennismaken door het bestellen van een proefbox. Daar koos ik voor want na het lezen van de website was ik erg nieuwsgierig naar Baltazar geworden en al helemaal naar de wijnen!

Baltazar aan de deur!

Ik hoefde niet lang te wachten want na de box op vrijdag besteld te hebben, werd deze op maandag langs gebracht, persoonlijk nog wel. Wat een service! Heel leuk om kennis te maken met de mensen achter de wijnbox. En nu zit er nog maar 1 handdruk tussen de wijnboer en mij. Dat voelt dichtbij.

Snel opende ik de doos en zag 3 flessen wijn (2x witte wijn en 1x rode wijn), met daarbij informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn-spijs tips. De presentatie is in elk geval goed. Eerst maar eens de wijnen. Die zien er in ieder geval al niet standaard uit. Vooral de Mouthbomb (coole naam!) en de La Muse vallen op door hun etiket. Op de La Muse staat een schaars geklede wolf…

Baltazar

Wijn proeven

Ik ben de wijnen een voor een gaan proeven, zonder eerst de informatie gelezen te hebben.  Eerst de Domaine la Louvière – La Muse 2014  uit Frankrijk, daarna de Dautermann – Weisserburgunder 2015 uit Frankrijk en tot slot de Mouthbomb 2014 van Marco Zanetti (ook bekend als Winepunk).

De eerst valt meteen goed in de smaak! Een droge wijn waar ik citrus en appel in herken. Dat paste goed bij het zomerse weer van de laatste weken. Een goed begin. De Weisserburgunder vind ik wat minder, aangezien die iets te zoet is naar mijn smaak. Maar de Mouthbomb maakt het helemaal goed. Wat een heerlijke, volle, stevige en smakelijke wijn! Hier hou ik van!

Na het lezen van de wijninfo op de bijgeleverde informatiekaarten en een korte kennismaking met de wijnboeren ben ik nog enthousiaster. Wat een leuk concept! Ik vind het zeker een aanrader en denk intussen serieus na over een wijnabonnement… (UPDATE: inmiddels heb ik een tijd langhet wijnabonnement van Baltazar gehad en ben er zeer over te spreken!)

Meer over Baltazar?

Mocht je ook nieuwsgierig zijn geworden, hieronder een filmpje over/van Baltazar.

Meer wijnabonnementen?

Ik heb de afgelopen tijd meerdere wijnabonnementen uitgeprobeerd dus ben je op zoek naar het wijnabonnement dat het beste bij jouw wensen past? Lees dan mijn artikel waarin ik over deze wijnabonnement test!

Vond je dit een leuk artikel? Zorg dan dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt zodat je geen enkele update mist!

Facebook Reacties