Baltazar wijnabonnement: Unieke wijn thuisbezorgd! (2019 update)

Bestellen via internet is voor bijna iedereen heel normaal geworden. Kleding, elektronica of eten als we geen zin hebben om te koken. Maar wijn? Dat is voor veel mensen nog een drempel. Een van de eerste echt leuke bedrijven die begonnen met online wijnverkoop is Baltazar. Bij de jongens van Baltazar deed ik mijn allereerste online wijnaankoop! Ze reizen kriskras Europa door om zelf hun wijnen op te halen bij hun favoriete wijnboeren. En ondertussen kom je Baltazar op veel meer plekken tegen: op ongeveer elk wijnfestival, in hun pop-up wijnwinkel in Leiden en bij  cursussen en wijnproeverijen die ze organiseren.

Over Baltazar

Baltazar is opgericht door Bas en Joost.  Ze werken samen met kleinschalige, onafhankelijke wijnboeren die ze persoonlijk bezoeken en waarbij de ze wijn direct van de wijnboer uitleveren aan de klant. Zo kunnen ze unieke wijnen selecteren die vaak verder nergens anders in Nederland te vinden zijn. De wijnen komen dus direct van de wijnboer. Je kunt voor een (flexibel) wijnabonnement gaan maar ook eerst kennismaken door het bestellen van een proefbox. Een proefbox is ook leuk om weg te geven. Daarom staat hij in mijn lijst met tips voor cadeaus voor een wijnliefhebber.

Baltazar aan de deur!

Ik hoefde niet lang te wachten want na de box op vrijdag besteld te hebben, werd deze op maandag langs gebracht, persoonlijk nog wel. Wat een service! Heel leuk om kennis te maken met de mensen achter de wijnbox. En nu zit er nog maar 1 handdruk tussen de wijnboer en mij. Dat voelt dichtbij.

Snel opende ik de doos en zag 3 flessen wijn (2x witte wijn en 1x rode wijn), met daarbij informatie over de wijnen, de wijnboeren en wijn-spijs tips. De presentatie is in elk geval goed. Eerst maar eens de wijnen. Die zien er in ieder geval al niet standaard uit. Vooral de Mouthbomb (coole naam!) en de La Muse vallen op door hun etiket. Op de La Muse staat een schaars geklede wolf…

Baltazar

Wijn proeven

Ik ben de wijnen een voor een gaan proeven, zonder eerst de informatie gelezen te hebben.  Eerst de Domaine la Louvière – La Muse 2014  uit Frankrijk, daarna de Dautermann – Weisserburgunder 2015 uit Frankrijk en tot slot de Mouthbomb 2014 van Marco Zanetti (ook bekend als Winepunk).

De eerst valt meteen goed in de smaak! Een droge witte wijn waar ik citrus en appel in herken. Dat paste goed bij het zomerse weer van de laatste weken. Een goed begin. De Weisserburgunder vind ik wat minder, aangezien die iets te zoet is naar mijn smaak. Maar de Mouthbomb maakt het helemaal goed. Wat een heerlijke, volle, stevige en smakelijke wijn! Hier hou ik van!

Na het lezen van de wijninfo op de bijgeleverde informatiekaarten en een korte kennismaking met de wijnboeren ben ik nog enthousiaster. Wat een leuk concept! Ik heb het wijnabonnement een aantal maanden laten doorlopen omdat ik heel vaak verrast werd door de wijnen die ik thuis kreeg. Vooral de verschillende Duitse wijnen waar ik via Baltazar mee kennis heb gemaakt vielen heel goed in de smaak. De enige reden waarom ik het abonnement heb stopgezet is omdat ik via mijn wijnblog best veel wijnen heb om te proeven en ik de wijnen daardoor niet allemaal op krijg: een luxeprobleem dus… Aan de wijnen ligt het zeker niet!

Baltazar gaat verder!

Intussen timmeren ze een aantal jaar hard aan de weg en gaat het Baltazar voor de wind. Het wijnabonnement bestaat nog steeds en heeft een trouwe schare fans. Maar ik kom Baltazar ook vaak tegen op evenementen, zoals het Leids Wijnfestijn. Maar Bas en Joost houden de wijnkennis die ze over de jaren hebben opgebouwd niet alleen voor zichzelf. Zo organiseren ze op verschillende plekken wijncursussen waar je je kennis over wijn kan bijspijkeren. Check hun site voor meer info.

Meer wijnabonnementen?

Ik heb de afgelopen tijd meerdere wijnabonnementen uitgeprobeerd dus ben je op zoek naar het wijnabonnement dat het beste bij jouw wensen past? Lees dan mijn artikel waarin ik over deze wijnabonnement test!

Vond je dit een leuk artikel? Zorg dan dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt zodat je geen enkele update mist!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven