Het wordt steeds gezelliger in de Binckhorst in Den Haag! Naast Mama Kelly, Capriole Café, Restaurant Loïc en Brouwerij Kompaan is nu ook Bink Rooftop bar en restaurant een goede reden om die kant van Den Haag op te gaan. Op naar het gebouw van Bink36 dus!

Het dak op bij Bink!

Ik was hier afgelopen weekend voor het eerst. Vanwege het ‘rooftop’ in de restaurant naam, besloot ik dat het zomerse weer een goede aanleiding was om daar maar eens het dak op te gaan.

Het vinden van deze nieuwe aanwinst is wel wat lastig. Met hulp van een bewaker uit een ander gebouw is dat toch gelukt. Boven op de 5e etage van Bink36 genoten we op het dakterras van een heerlijke Spier Signature Chenin Blanc uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. Bink heeft niet alleen 2 dakterrassen met aan de ene kant uitzicht over de Binckhorst en aan de andere kant de mooie skyline van de stad, binnen ziet het er ook fantastisch uit. Genoeg plek voor heel veel bezoekers want de verdieping waar Bink zit is maar liefst 1200m2 groot! Een mooie ruimte ook voor een feestje, die ze dan ook af en toe organiseren.

Bink rooftop bar en restaurant: interieur

Bink rooftop bar en restaurant: uitzicht
Bink rooftop bar en restaurant: uitzicht

Bink rooftop bar en restaurant: wijnkaart

Wijn en spijs bij Bink Rooftop

Naast wijn wilden we ook iets te eten proberen ondanks dat we al geluncht hadden. De gerechten op de kaart zijn geïnspireerd door Mediterraanse en Zuid-Amerikaanse landen en worden in tapas stijl geserveerd.  Wij kozen voor de patatas bravas en de zalmtartaar met avocado, passievrucht en kokos.

De zalmtartaar is een mooi plaatje en smaakt ook nog eens geweldig. Ik had het stiekem niet verwacht maar de kokos en passievrucht combineert prima met de zalm! Klinkt dus gek maar het is echt lekker. Daarna de patatas, een (niet te)  spicy snack met pittige kruiden en aioli. Gelukkig hadden we er nog wijn bij om af te blussen.  Voor mij nog steeds de Chenin, echt een goede wijn voor in het zonnetje. Voor Mark de Col di Sasso Banfi Cabernet Sauvignon Sangiovese uit Toscane. Ik heb natuurlijk een slokje genomen en ook deze is goedgekeurd. Net als de rest eigenlijk!

Bink rooftop bar en restaurant: lunch

Geslaagd

Het was een geslaagde eerste kennismaking bij de Bink Rooftop bar! Bink heeft een geweldige locatie en een mooi concept. De gerechten worden met aandacht gemaakt en zien er aantrekkelijk uit. Het zijn ook zeker geen standaard tapas. En last but not least de bediening is attent, ook fijn en belangrijk! Ik ga zeker eens terug, dan om de dinerkaart uit te testen die nog uitgebreider is dan de lunchkaart.

Toen ik er was zat Bink rooftop bar en restaurant nog in de ‘soft opening’ fase. Datbetekent dat ze toen nog aan het proefdraaien waren. De kaart zal er nu dus anders uit zien. Ik vond dat er al heel veel keuze was, dus ben benieuwd hoe het nu is.  Wat betreft de wijnkaart, die kan mij niet uitgebreid genoeg zijn natuurlijk, dus hopelijk staan er nu nog meer mooie wijnen op (ook per glas). 

Meer leuke restaurants in Den Haag? Ik schreef al heel wat blogs met meer tips! Wat dacht je bijvoorbeeld van (vis) restaurant Vigo? Een te gekke plek om heerlijk te eten en te genieten van je wijn. Ook Bistro Vertus en Walter Benedict zijn echte aanraders. Mijn favoriete wijnbar in Den Haag is trouwens wijnbar Bouzy. En wat dacht je van een wijnproeverij bij restaurant Kurk?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ?

Facebook Reacties