Het lange paasweekend begon ik afgelopen donderdagavond meteen goed. Samen met een vriendin ging ik uit eten. Na goede dingen te hebben gelezen over Brasserie Chapter, werd dat onze bestemming die avond. Brasserie Chapter vind je in de Annastraat een zijstraat van de Oude Molstraat. Een gezellig terras voor de deur, maar helaas nog steeds geen weer daarvoor. Snel naar binnen dus!

Brasserie Chapter in de Annastraat

Brasserie Chapter; klein maar fijn

Het restaurant is niet heel groot (30 plaatsen) maar wel stijlvol ingericht, knus en gezellig. Wat meteen opvalt is de spreuk op de muur ”Tell me what you eat, and I will tell you who you are”. Daarnaast valt het ook op dat de keuken een prominente plek heeft in het restaurant. Dit is pas echt een open keuken. Groot is die keuken trouwens niet. Het maakt me nieuwsgierig naar de gerechten. Ik heb al wel foto’s gezien maar krijgt de chef dat echt allemaal voor elkaar in die kleine keuken? Dat gaan we snel uitvinden.

Brasserie Chapter wordt gerund door gastvrouw Jolijn en chef-kok Rick. En verder niemand! Al kom ik daar pas op het einde achter als we afrekenen en er naar vraag of ze dit echt samen doen. Je merkt gedurende de avond ook zeker dat ze goed op elkaar ingespeeld zijn. De chef serveert ook wel eens een bord uit en helpt met afrekenen. Leuk team zo! Eerder hadden zij trouwens al een restaurant, namelijk op Curacao!

De menukaart

Een keuze maken

Terug naar het begin van de avond. We krijgen de menukaart en in een oogopslag heb je meteen een beeld wat dit restaurant te bieden heeft. Een overzichtelijke kaart, Frans georiënteerd, waarbij je kunt kiezen voor een menu (3 of 4 gangen) of à la carte. Wij gaan voor dat laatste.

Ik heb tonijn tataki & tartaar gespot, dus mijn voorgerecht is meteen duidelijk. Over het hoofdgerecht denk ik wel wat langer na. De dorade doen? Of de bavette met pompoenrisotto? Nee, ik ga uiteindelijk voor de truffelrisotto met paddestoelen.

We beginnen met een glas witte wijn; Verdejo Castelo de Medina die heerlijk en lekker fris is.

De tonijn tartaar en tataki wordt voor ons (ja we zijn eensgezind vandaag) neergezet. Mooi plaatje! Ziet er geweldig uit. Qua smaak is dat het bijna. De tartaar is perfect maar de kruiden (togarashi) aan de buitenkant van de tonijn tataki zijn mij (en ook mijn tafelgenote) iets te zout. Verder wel een heerlijk gerecht met de zoetzure komkommer, wakame, soja en wasabi.

Yummy: tonijn!

De Verdejo is zo lekker dat ik mijn plan om ook nog een rode wijn uit te proberen laat varen en nog een glas van de Verdejo neem. Misschien ook wel beter met de risotto in het vooruitzicht.

De truffel risotto met groentes, paddestoelen en een eitje krijgen we van Rick, die onze borden aan tafel nog van verse Parmezaanse kaas voorziet. Nu is het gerecht helemaal compleet. Snel proeven!

Nou dit is super! Ik ben zowieso fan van risotto én van risotto met truffel helemaal. Als je dan een zo’n goed geslaagde risotto proeft is dat echt genieten. Hoe lekker het ook was, voor mij was het zelfs nog te veel. Helaas geen plek meer voor een dessert. Jammer want het warme chocolade taartje had mij wel wat geleken!

Truffel + risotto = super lekker!

En?

Heerlijk eten, gezellige sfeer en goede service! Leuk om te zien hoe Jolijn en Rick dit samen zo runnen en dat dit ook gesmeerd verloopt. Een restaurant om zeker nog eens terug heen te gaan!

Ga je ook eens langs bij Brasserie Chapter? Leuk om te horen wat jij er van vindt! Laat je het weten?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Facebook Reacties