Via social media kun je de leukste plekjes ontdekken. Zo zag ik een tijdje geleden een Instagrampost van Bruut wijnbar in Zoetermeer voorbij komen, een nieuwe aanwinst daar aan het Stadhuisplein sinds eind januari. Naar wijnbarren ben ik natuurlijk altijd nieuwsgierig dus een goede reden om een bezoekje aan Zoetermeer te plannen. Vorige week was het zover! 

Buren van het stadhuis

Ik ben totaal niet bekend in Zoetermeer maar Bruut wijnbar is heel makkelijk te vinden. Als je met het OV komt (Randstadrail) en je stapt uit bij de halte Stadhuisplein kan je het niet missen. Zelfs niet met de verbouwing die nu gaande is. Vind je het stadhuis dan vind je Bruut, dat er eigenlijk bijna aan vast zit.

Snel gevonden, dus snel door naar binnen. Ziet er mooi uit! Ik hou van dit soort inrichtingen; vrij strak, industrieel maar door het vele hout en wat andere details toch ook gezellig. De bar is vrij groot en het centrale middelpunt.Er zijn lage tafeltjes en bij de bar ook wat hoge statafels.  De perfecte plek voor een borrel. Dus daar nemen wij plaats. Later zie ik dat er achter de bar ook nog wat nisjes zijn met nog meer tafeltjes.

Het concept van Bruut wijnbar

Bruut wijnbar is niet een wijnbar in het opzicht dat alles alleen maar om wijn draait. Naast wijn is er ook aan de bierliefhebber gedacht met 8 bieren van de tap en 25 op fles en kan de koffieliefhebber bij Bruut ook zijn hart ophalen. Want al vanaf 8:00 kun je hier terecht voor koffie. Bruut is dan op dat moment eerder een espressobar dan wijnbar 😉 En niet alleen dat want op locatie wordt er ook koffie gebrand.

Bij de wijn en koffie kun je wat lekkere hapjes, tosti’s, taarten en koeken eten, maar Bruut heeft geen uitgebreide lunch- of dinerkaart. Het draait vooral om de drankjes.

De wijnkaart en wijnen proeven

Wij zijn hier natuurlijk voor de wijn! Dus tijd voor de wijnkaart. Genoeg keuze in ieder geval en ook per glas. Ik tel 9 witte wijnen die verder onderverdeeld zijn in de verschillende categorieën soepel & frisrijk & kruidig en krachtig & vol. Dan 12 rode wijnen onderverdeeld in soepel & zachtrijk & complexkrachtig & stevig en daarnaast nog prosecco, rosé en dessertwijn. Maar daar borrel ik niet mee 😉

Als eerste begin ik met de witte Deaking Estate Viognier uit Australië. Eigenlijk vooral omdat ik Viognier niet vaak kies dus dat moet maar eens veranderen. Mark neemt de Epicuro Pinot Grigio uit Sicilië.

Bij een borrel hoort ook een hapje, dus wij kiezen de olijven van de borrelkaart en later nog wat kaasstengels.

Ik wil daarna ook nog wel een glas rood! Lastig keuze. De categorie is wel duidelijk, ik ga voor krachtig & stevig, maar ze lijken me allemaal heerlijk! Als ik aangeef bij degene die ons helpt dat ik er niet uit kom, stelt hij voor dat ik gewoon van allemaal even een slokje proef en dan een keuze maak. Wat een leuke oplossing! Allemaal mooie wijnen maar de Carnivor Cabernet Sauvignon uit Californië is voor mij echt de winnaar. Daar neem ik dus een glas van en snel een foto, zodat ik ‘m niet vergeet en kan kijken of ik deze ergens kan bestellen, want hij smaakt duidelijk naar meer!

 

Kom je er net als ik ook niet uit dan kun je ook voor een van de Wijn duo’s gaan. Dat zijn bepaalde samenstellingen van 2 glazen wijn. Zo is er bijvoorbeeld het wijnduo Frankrijk wit (je snapt, dit bestaat uit 2 Franse witte wijnen) en het duo Ga mee op reis… ROOD (Een Chileense en Australische combinatie). 

En?

Ik kom nooit in Zoetermeer maar Bruut wijnbar is zeker een bezoekje waard. Lekkere wijnen en hapjes en daarnaast is er ook een leuke en relaxte sfeer. Ga je ook een keer langs?

Op het kaartje zie je waar je de wijnbar kunt vinden:

Voor meer info over de openingstijden en de wijnkaart van Bruut wijnbar, check de website.

Meer tips?

Eindelijk is het weer heerlijk weer! Bruut wijnbar heeft een terras maar ik heb meer suggesties! Zo schreef ik de blog De leukste terrassen in Den Haag: Mijn 10 tips! een artikel wat je helpt het juiste terras in Den Haag te vinden. Doet het goede weer je ook uit kijken naar een leuk wijnfestival? Check dan Wijnfestivals 2018: Naar welk wijnfeestje ga jij?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Alvast bedankt 🙂

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •