Capriole Café zit een beetje verstopt aan de Fokkerkade op de Binckhorst in Den Haag. In een nog steeds deels industriële omgeving, waar in het pand van Capriole mooie details van zichtbaar zijn, kan je genieten van zelf gebrande koffie, goed eten en natuurlijk… wijn!

Net geopend!

De openingsdatum was lang onbekend maar afgelopen week was het zover. Via social media werd het duidelijk dat ze woensdag 17 augustus open zouden gaan. En laat ik nou vrij zijn op woensdagen! Via diezelfde social media had ik al veel mooie foto’s van de locatie voorbij zien komen, dus ik was super nieuwsgierig. Op de openingsdag dus meteen een bezoekje gebracht! In augustus is het eigenlijk nog proefdraaien wat ze doen, met een kleinere kaart. Vanaf september zal de volledige kaart beschikbaar zijn.

Capriole Café

Geweldige locatie in de Binckhorst

Wat een locatie! Capriole Café is echt heel gaaf gelegen aan het water. Er is een mooi terras, waarbij je aan de ene kant de Trekvliet hebt en aan de andere kant ook aan het water (een voormalige binnenhaven) zit. Echt een perfecte plek om van de zon en een witte wijn te genieten. Dat kan natuurlijk niet anders als wijnblogger en dat is ook precies wat ik deed met een Franse Sauvignon Blanc.

Na dit bezoek was ik natuurlijk ook nieuwsgierig naar de keuken. Daarom ben ik snel weer terug gegaan om te lunchen.  Het weer was iets minder dus binnen plaats genomen. Ook daar is het echt heel gaaf! Industrieel, veel daglicht door de mooie hoge ramen en een grote stalen bar met daarachter de keuken die gedeeltelijk open is.

Capriole CaféOok goede en verse koffie

Wat verder nog in het oog springt in het restaurant is de koffiebrander. Daarmee worden verse fair trade en biologische koffies gebrand wat dus een van de specialiteiten van Capriole Café is. Koffiefans komen dus helemaal aan hun trekken hier.

Capriole Café de koffiebrander

Capriole Café en hun burger

Een andere specialiteit is de pulled pork burger. Chef Diego laat hiermee duidelijk zien waarom hij in 2015 nog een prijs won voor beste hamburger van Rotterdam. Vriend Mark bestelde dit voor onze lunch en de wijze waarop de burger wordt geserveerd is al heel spectaculair. De burger wordt a la minute gerookt en zo krijg je hem ook voor je neus. Hoe precies? Daarvoor moet je maar eens langs bij Capriole Café, dan kun je het zelf meemaken. Ik zelf had de clubsandwich. Smullen! Wel wat lastig eten, maar goed dat is natuurlijk een van de kenmerken van een goede club sandwich… Al die verschillende laagjes!

Capriole Café

Het goede eten, de super locatie en ook de attente, vriendelijke bediening zijn allemaal goede redenen waarom je binnenkort echt een bezoekje aan  Capriole Café zou moeten brengen. Ik ben in ieder geval erg enthousiast en ga zeker vaker terug!

Meer in Den Haag?

Lees dan bijvoorbeeld over mijn favoriete terrassen in Den Haag. Of drink een mooi wijntje bij wijnbar Ravi! Ook een aanrader is Michelin restaurant Calla’s. Wil je in Haag een geweldige seafoodbar proberen? Lees dan mijn artikel over visrestaurant Vigo! Genoeg te beleven!

Leuk als je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties
(Visited 112 times, 1 visits today)

2 Comments

 1. Bart 22 augustus 2016 at 21:47

  Na zo’n enthousiaste review zal ik jiet lang wachten zelf eens een wijntje bij Capriole te drinken!

  Reply
  1. Esther 23 augustus 2016 at 06:55

   Leuk!! Veel plezier 🙂

   Reply

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.