Vorige week was ik (op uitnodiging) bij Fiesta de Verano, een Spaans feestje ter ere van de start van de zomer georganiseerd door Cavataria in Amsterdam. Proosten op de zon met heerlijke cava’s, dat kan toch niet beter? Dus wijnliefhebbers opgelet, lees vooral even door als je net als ik gek bent op deze fijne bubbels en ook van een leuk feestje houdt!

Cavataria Holy Spanish Food

Cavataria in Amsterdam is een restaurant waar de cava en eerlijk Spaanse eten ‘aanbeden’ wordt. Duidelijk te merken aan de vele details en verwijzingen in het restaurant. Zo zijn er kerkbankjes, bidprentjes, een Cava kapel en een heuse biechtstoel. Allemaal met een grote knipoog!

Op deze plek speelt cava dus een grote hoofdrol, hoe leuk en lekker is dat! Deze Spaanse bubbels worden op dezelfde manier als champagne gemaakt en zijn (vaak) dus van hoge kwaliteit. Alleen de prijs van cava is een stuk gunstiger, lief voor je portemonnee dus.

Mocht je geen zin hebben in cava (dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen!) kun je ook voor een Spaans biertje, cocktail of een ‘gewone’ Spaanse wijn gaan.

Op de menukaart staan natuurlijk tapas! Er is hier aan alles gedacht en je komt hier echt helemaal in Spaanse sferen. Een echt Spaans feestje dus!

bij Cavataria Amsterdam
Cavataria Amsterdam

Fiesta de Verano, de zomer vieren!

Maar de reden van mijn bezoek was dus het feestje ‘Fiesta de Verano’, georganiseerd door Cavataria om de start van de zomer in te luiden.

Dat begon meteen goed met een welkomstdrankje; Balón 43. Ik ben geen cocktailliefhebber maar bepaald niet verkeerd deze cocktail van Licor 43, citroen en sodawater!

Een Spaans feestje is niet compleet zonder iets lekkers te eten. Daar was natuurlijk aan gedacht! Zo was er heerlijke paella en kon je genieten van verschillende BBQ gerechten en diverse pinxtos.

Er was volop (live) muziek met als hoogtepunt toch wel het optreden van flamencokoor Coro del Campo. Deze dames maakten er echt een feestje van met hun zang en dans! Erg leuk!

welkomstdrankje bij Cavataria Amsterdam

Spaans feestje bij Cavataria Amsterdam

Cava van de Cavakoning

Van alleen de naam van dit restaurant word ik als wijnliefhebber al heel blij, maar van het feit dat cava zo’n hoofdrol speelt hier al helemaal! Dus natuurlijk werd er zeker ook cava geproefd op dit feestje.

En daarvoor konden we terecht bij De Cavakoning. De Cavakoning, dat zijn David en zijn vrouw Jolanda. Zij importeren al hun cava’s zelf en bij dit feestje konden zij zeker niet ontbreken. Mark en ik besloten steeds ieder een andere cava te nemen, zodat we zoveel mogelijk verschillende cava’s konden proeven.

Een mooie selectie!

De eerste cava’s die we proefden vielen meteen goed in de smaak. De Sierra de Guadelope Brut van Bodega Ruiz Torres is gemaakt van Macabeo en Chardonnay. Bijzonder dat deze niet uit de Penedès komt (waar de meeste cava’s wel vandaan komen) maar uit Extremadura. Mooi fris, fijne bubbels en vrij licht van smaak in tegenstelling tot de Clos la Pineda Brut Nature van Can Descregut. Die laatste is eigenlijk op alle fronten heel wat anders. Gemaakt van Xarel-lo, Macabeo en Chardonnay heeft deze mousserende wijn die 24 maanden op de fles gerijpt heeft een veel donkerdere kleur en een hele andere speciale smaak. Ik ben gek op brioche in bubbels en hier ruik en proef je dat overduidelijk. Ik hou wel van iets dat ‘anders dan anders’ is en deze cava is zeker anders. Een super leuke ontdekking!

cava van de Cavakoning

de Cavakoning

We proeven nog wat meer cava’s en zijn verrast door de kwaliteit en diversiteit van de wijnen. Ik vind ze allemaal top, maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel de Gran Reserva Memoria van Can Descregut. Een cava van Xarel-lo en Chardonnay die maar liefst 50 maanden rijping op de fles heeft gehad! Ook dit is trouwens weer een Brut Nature, vol van smaak en mooi in balans. Fruitig maar ook die tonen van brioche. Een geweldige afsluiter!

Una gran fiesta

Wat een tof evenement, dat Fiesta de Verano! Een mooie gelegenheid om kennis te maken met restaurant  Cavataria in Amsterdam en de cava’s van de Cavakoning. Alles was tot in de puntjes geregeld, de sfeer was top dus voor herhaling vatbaar zou ik zeggen!

Voor dit evenement ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
 • 110
 •  
 •  
 • 2
 •  
 •  
 •  
  112
  Shares