Een champagne ontbijt maken is leuk! Champagne is natuurlijk super feestelijk en past perfect bij speciale gelegenheden. Als je het dan ook nog eens combineert met een heerlijk ontbijt is de feestelijke verrassing helemaal compleet. Ik zet de ingrediënten op een rijtje, zodat je direct aan de slag kan.

Want hoe vaak drink je nou champagne? Dus hierbij een goede reden om weer eens een keer een fles in huis te halen. En moet je even op je budget letten? Geen probleem. Ik testte 10 alternatieven voor champagne. Deze alternatieven zijn ook prima geschikt voor bij je champagne ontbijt!

Champagne ontbijt maken alleen op Valentijnsdag?

Een champagne ontbijt maken op Valentijnsdag is natuurlijk geweldig maar er zijn nog meer goede redenen. Zoals;

  • Een verjaardag
  • Promotie op werk of een nieuwe baan
  • Een huis gekocht
  • Champagne ontbijt testen voor je wijnblog 😉
  • Aantal jaar samen met je geliefde
  • Moederdag
  • Zomaar, je wil iemand verrassen! Altijd leuk! En geen ‘excuus’ voor nodig.

Het belangrijkste ingrediënt

Het belangrijkste ‘ingrediënt’ van het champagne ontbijt is in dit geval natuurlijk de champagne. Champagne is al gauw best prijzig, dus je kunt ook voor andere mousserende wijnen kiezen als je budget wat lager is. Tips in dat geval zijn bijvoorbeeld; prosecco, cava en cremant. Die kunnen net zo lekker zijn. En al komen deze wijnen niet uit de champagne streek ze kunnen wel op de zelfde manier als champagne gemaakt zijn, volgens de traditionele methode ofwel de méthode traditionnelle.

Ik regelde eerder al eens een champagne ontbijt, vlak nadat ik met mijn (toen net) man terug kwam van huwelijksreis en we nog wat dagen vrij hadden. Voor dat champagneontbijt, besloot ik eens niet op mijn budget te letten en ging voor een fles van de Louis Roederer Champagne. Deze premier cru is een mix van drie druivenrassen; Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. In deze mousserende wijn zijn minimaal vier oogstjaren verwerkt. Dit champagnehuis vind je in Reims, Frankrijk.

Champagne ontbijt maken: de voorbereidingen
Champagne ontbijt maken: de voorbereidingen

Hoe maak je een champagne ontbijt?

Hoe pak je het champagne ontbijt maken aan? Het kost iets meer tijd want het moet er natuurlijk wel net wat feestelijker uit zien dan een normaal ontbijtje. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. Bedenk wat je lekker vindt en haal dat in huis! Je kunt er voor kiezen helemaal uit te pakken door ook zelf nog het een en ander te maken of je koopt het in de supermarkt of haalt het bij een traiteur of delicatessenzaak.

Wat ik naast de champagne nog verder voor het champagne ontbijt in huis haalde:

  • gerookte zalm
  • hummus
  • broodjes van de bakker
  • verse sapjes (jus d’orange en appel peer framboos)
  • eitjes
  • aardbeien
  • croissantdeeg

Zelf iets maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor mij moet het vooral niet te lang duren. Ik heb namelijk niet zo veel geduld 😉 Croissantjes maken ging mij nog wel prima af! Tja, kant-en-klaar deeg, dus het enige wat ik hoefde te doen was de velletjes deeg op te rollen, het met ei in te smeren en ze daarna in de oven te doen. Na ongeveer 12-15 minuten zijn ze klaar.

Champagne ontbijt maken: croissants
Champagne ontbijt maken: natuurlijk met croissants!

Klaar!

Normaal zet je voor een ontbijtje waarschijnlijk alles zo op je eettafel. Voor het champagne ontbijt is het leuk om wat meer aandacht te geven aan hoe je het serveert. Ik haalde alles uit de verpakking en deed het in kleine witte schaaltjes, pakte mooie glazen voor het sap en haalde een roos uit een boeket bloemen die we hadden staan als finishing touch. Vergeet natuurlijk ook de champagne glazen niet!

Het is het allerleukste in/op bed van het champagne ontbijt te genieten. Geen normale plek voor een ontbijt, maar ach hoe vaak zit je nou ‘s ochtends aan de champagne?

Als je alles klaar hebt, kun je tot slot de champagne uit de koelkast halen en is het tijd om de fles te openen. Wedden dat je geliefde dit een geslaagde verrassing vindt! Cheers!

Champagne ontbijt maken: het eindresultaat
Champagne ontbijt: het resultaat!

Wij hebben van het ontbijt genoten en vonden het super leuk en speciaal om dit zo te doen. Feestelijk en ook wel romantisch eigenlijk zo in bed met bubbels. Aanrader!

De champagne van Roederer is trouwens ook echt een aanrader! Niet te zoet en ook niet te droog. Hij heeft fijne bubbeltjes en is heerlijk fris. Hmmm, snel weer eens een goede gelegenheid verzinnen voor zo’n ontbijtje 🙂

Vind je dit een leuke tip? Ga je ook een keer iemand verrassen met een champagne ontbijt? Laat maar weten in de comments!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

Facebook Reacties
(Visited 167 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.