Inspiratie/ Spijs/ Wijn

Verras je geliefde met een champagneontbijt op Valentijnsdag!

wat is champagne: champagneontbijt

Na een jaar voorbereiden en heel veel geduld hebben, is het nu ineens allemaal achter de rug. We zijn nu toch echt getrouwd! En ook de huwelijksreis naar Sicilië hebben we achter de rug. Maar om nog even in de stemming te blijven, bedacht ik vorige week iets leuks tijdens onze laatste vakantiedagen thuis; een champagneontbijt

Hoe vaak drink je nou champagne? Het is super feestelijk en past goed bij speciale gelegenheden. Bijvoorbeeld als je net getrouwd bent 😉 Maar er zijn genoeg andere goede redenen voor een champagneontbijt.

Goede redenen voor een champagneontbijt

 • Een verjaardag
 • Promotie op werk of een nieuwe baan
 • Een huis gekocht
 • Aantal jaar samen met je geliefde
 • Valentijnsdag
 • Zomaar, je wil iemand verrassen! Altijd leuk! En geen ‘excuus’ voor nodig.

Het belangrijkste ingrediënt

Het belangrijkste ‘ingrediënt’ van het champagneontbijt is in dit geval natuurlijk de champagne. Champagne is al gauw best prijzig, dus je kunt ook voor andere mousserende wijnen kiezen als je budget wat lager is. Tips in dat geval zijn bijvoorbeeld; prosecco, cava en cremant. Die kunnen net zo lekker zijn. En al komen deze wijnen niet uit de Champagne streek ze kunnen wel op de zelfde manier als champagne gemaakt zijn, volgens de traditionele methode ofwel de méthode traditionnelle. Wat is de traditionele methode?

Voor mijn champagneontbijt, besloot ik eens niet op mijn budget te letten en koos voor Louis Roederer Champagne. Deze premier cru is een mix van drie druivenrassen; Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. In deze mousserende wijn zijn minimaal vier oogstjaren verwerkt. Dit champagnehuis vind je in Reims, Frankrijk.

Voorbereidingen voor het champagneontbijt

Voorbereidingen voor het champagneontbijt!

Hoe maak je een champagneontbijt?

Hoe pak je dat verder aan zo’n champagne ontbijt? Het kost iets meer tijd want het moet er natuurlijk wel net wat feestelijker uit zien dan een normaal ontbijtje. Maar heel ingewikkeld is het ook weer niet. Bedenk wat je lekker vindt en haal dat in huis! Je kunt er voor kiezen helemaal uit te pakken door ook zelf nog het een en ander te maken of je koopt het in de supermarkt of haalt het bij een traiteur of delicatessenzaak.

Wat ik naast de champagne nog verder voor het champagneontbijt in huis haalde:

 • gerookte zalm
 • hummus
 • broodjes van de bakker
 • verse sapjes (jus d’orange en appel peer framboos)
 • eitjes
 • aardbeien
 • croissantdeeg

Zelf iets maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor mij moet het vooral niet te lang duren. Ik heb namelijk niet zo veel geduld 😉 Croissantjes maken ging mij nog wel prima af! Tja, kant-en-klaar deeg, dus het enige wat ik hoefde te doen was de velletjes deeg op te rollen, het met ei in te smeren en ze daarna in de oven te doen. Na ongeveer 12-15 minuten zijn ze klaar.

Champagneontbijt: croissants

Klaar!

Normaal zet je voor een ontbijtje waarschijnlijk alles zo op je eettafel. Voor het champagneontbijt is het leuk om wat meer aandacht te geven aan hoe je het serveert. Ik haalde alles uit de verpakking en deed het in kleine witte schaaltjes, pakte mooie glazen voor het sap en haalde een roos uit een boeket bloemen die we hadden staan als finishing touch. Vergeet natuurlijk ook de champagne glazen niet!

Het is het allerleukste in/op bed van het champagne ontbijt te genieten. Geen normale plek voor een ontbijt, maar ach hoe vaak zit je nou ’s ochtends aan de champagne?

Als je alles klaar hebt, kun je tot slot de champagne uit de koelkast halen en is het tijd om de fles te openen. Cheers!

Champagneontbijt: eindresultaat

Champagneontbijt: het resultaat!

Wij hebben van het ontbijt genoten en vonden het super leuk en speciaal om dit zo te doen. Feestelijk en ook wel romantisch eigenlijk zo in bed met bubbles. Leuk om zo samen nog na te genieten van de trouwdag en de vakantie. Aanrader!

De champagne is trouwens ook echt een aanrader! Niet te zoet en ook niet te droog. Hij heeft fijne bubbeltjes en is heerlijk fris. Hmmm, wanneer hebben we weer wat te vieren?

PS Champagne is best prijzig, dus zoek je een alternatief wat meer betaalbaar is, kun je ook even het blog lezen waar ik 10 alternatieven voor champagne testte.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie