Liefde is… crémant en sushi voor Valentijnsdag!

De dag van de liefde, ofwel Valentijnsdag is weer in aantocht! Natuurlijk maak je al regelmatig duidelijk hoe gek je op je geliefde bent, heb je daar geen speciale dag voor nodig en is Valentijnsdag best wel commercieel. Maar toch, je kunt het natuurlijk ook gewoon als een goed ‘excuus’ zien om er een mooie dag of eigenlijk avond (want je moet ook vast werken overdag?) samen van te maken en iets leuks te organiseren. Liefde gaat door de maag toch? En deze blog schreef ik al een aantal jaar geleden, maar het blijft een top tip, dus deel ik ‘m gewoon nog eens met je!

Sushi feestje

Ik vind sushi altijd een feestje! Ik eet het niet super vaak. Het is ook best prijzig vind ik, met z’n 2en zit je toch zo aan de €65,-. Maar wat is het toch altijd weer smullen. Ik geniet er echt altijd weer van, een echt feestje dus! Wij bestellen eigenlijk nooit zomaar sushi maar altijd om iets te vieren; een promotie, het feit dat een lang-naar-uitgekeken-vakantie eindelijk begint of een verjaardag bijvoorbeeld. Sushi staat bij ons dus voor iets feestelijks. Het leent zich dus ook perfect voor Valentijnsdag!

Bubbels erbij

Om het helemaal feestelijk te maken, regel je er nog iets bij wat je net als de sushi ook vast niet iedere dag in huis hebt; bubbels ofwel een mousserende wijn! Het maakt het helemaal af en hoeft niet eens heel duur te zijn. Ik koop niet zo heel vaak wijn in de supermarkt, maar deze Marsigny Crémant de Bourgogne is gewoon een topper. Ik vind crémant echt een heel goed alternatief voor champagne. Met deze mousserende wijn zit je altijd goed is mijn ervaring. En zo ook met deze crémant de Bourgogne  van de Jumbo. Had het stiekem niet verwacht, maar hij is echt goed! En nee geen #spon dit artikel, gewoon een persoonlijke favoriet 🙂

Die Marsigny is een zogenoemde Blanc de Noirs, een mousserende wijn gemaakt van alleen maar blauwe druiven. In dit geval; Pinot Noir en Gamay. Een mooie fijne bubbel, fris en niet te fruitig. En ook dat typische wat je vaak bij champagne proeft; iets van brioche. Heerlijk vind ik dat altijd. En dat voor maar €9,99. Een koopje dus!

Over crémant de Bourgogne schreef ik trouwens een artikel met uitleg en tips.

bubbels met sushi voor Valentijnsdag
Op de foto: heerlijke sushi en de bubbles (met nog het oude etiket, intussen heeft het een nieuwe label gekregen)

Geen crémant?

Natuurlijk is elke bubbelwijn goed. Misschien kun je geen crémant vinden of heb je zelf nog iets anders in je wijnrek liggen. Dat is allemaal prima! Het is zowieso feestelijk! Maar heb je toch meer inspiratie nodig dan heb ik nog wat tips in het artikel met (betaalbare) alternatieven voor champagne.

Feestelijke combi voor Valentijnsdag!

En zo heb je heel eenvoudig een hele feestelijke avond. De bubbels gaan perfect met de sushi en maken het Valentijnsgevoel helemaal af. Leuk idee voor Valentijnsdag toch? Ben je geen fan van sushi dan heb ik nog een andere tip voor je. Moet je wel een vrije ochtend voor hebben! Veel plezier 14 februari!

Ga jij je geliefde verrassen op 14 februari? En hoe? Leuk als je dat laat weten! Mocht het crémant en sushi voor Valentijnsdag  worden, helemaal leuk  als je dat laat weten!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor deze tip ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

 | Website

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven