Eten bij de Visbar in Domburg is een hele ervaring! Vooraf had ik al enthousiaste verhalen gehoord over dit visrestaurant en toen we voor een verjaardag van familie waren we uitgenodigd voor een lunch bij de Visbar keek ik er dan ook echt naar uit. We hebben echt heerlijk gegeten in een omgeving die zich hiervoor perfect leent: Zeeland!

Eerste indruk van de Visbar: WOW!

De Visbar is een restaurant dat zijn naam zeker eer aan doet. Vanzelfsprekend staat er op het menu een grote hoeveelheid vis en andere zeedieren. De inrichting van het restaurant is ook helemaal gericht op de beleving rondom alles wat je uit de zee kunt eten. Door de lichte kleuren heb je de indruk in een groot en gezellig strandhuis zit te eten.

In het restaurant kan je de specialiteiten van het huis letterlijk zien zwemmen. In de hoek van het restaurant is namelijk een aquarium ingericht. Gaaf om te zien! Naast het aquarium tref je de echte visbar aan. De vissen en andere zeedieren liggen daar prachtig uitgestald. De uitbaters zijn duidelijk trots op de mooie vangsten die ze hebben binnengehaald.

De keuken is half open en sluit deels aan op de bar. De gerechten worden daar ook opgemaakt.

de Visbar Domburg interieur

De geweldige menukaart maakt kiezen lastig!

Nadat ons gezelschap compleet was, begon het lastige gedeelte: een keuze maken uit de prachtige gerechten van de Visbar. Ik ben een enorme liefhebber van veel (niet alles) dat uit de zee komt. Dat maakt kiezen hier echt lastig, ik zou alles wel willen proberen!

Na veel wikken en wegen koos ik voor de pompoensoep met gerookte gambas en de tonijn tataki maaltijdsalade. Ik ben echt fan van verse tonijn en als het tataki is, kan ik het helemaal niet weerstaan. Nu ik er over schrijf, krijg ik er meteen weer zin in!

de Visbar Domburg pompoensoep

Watertanden van de tataki

Zoals je op de foto hierboven kan zien zag de pompoensoep er heel goed uit. Er zat een mooi schuimend laagje bovenop waardoor je echt zin krijgt om een hapje te nemen. En dat kun je dan ook het beste maar gewoon doen. Heerlijk! Met stukjes gamba. Mooie combi!

Dan het hoofdgerecht. Een mooie maaltijdsalade met lekkere dikke plakjes tonijn.  Heel erg geslaagd. Kijk maar op de foto bovenaan dit artikel. Ik ga daar echt gelijk van watertanden, jij? Bij vis past witte wijn het best, dus bij de salade had ik een glas van de huiswijn, een Verdejo.  Gaat goed samen.

De Visbar smaakt naar meer

Dat was genieten! En niet alleen ik genoot, mijn tafelgenoten waren ook erg enthousiast. Echt een dikke, vette aanrader! We komen hier zeker terug. Wil je ook eens vis eten bij de Visbar? Het adres is Ooststraat 6 in Domburg. Veel plezier!

Meer zien van Domburg?

Misschien ken je deze plaats nog niet of denk je erover om er ooit eens heen te gaan. De omgeving van de Visbar is echt schitterend en vormt het perfecte decor om te genieten van heerlijke vis en bijpassende wijn.

In het onderstaande filmpje zie je Domburg en omgeving vanuit de lucht. Prachtig!

Nog meer (vis) restaurants en wijn?

Er is natuurlijk altijd meer te kiezen! Een echte favoriet van mij in de categorie visrestaurants is zonder twijfel Seafoodbar Vigo in Den Haag. Als je in Scheveningen bent en je hebt zin in vis, kijk dan eens bij visrestaurant Opporto.

Na al dat eten krijgt je vast zin in wijn. Bij mooi weer kan je dan heerlijk op het terras wat drinken. Keuzestress? Lees dan over 9x het leukste terras van Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedictwijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu.

Blijf je in Zeeland en wil je eens geweldig wijn drinken in een prachtige omgeving? Dan kan ik zeker wijnbar het Vliegendt Hert in Middelburg aanraden!

Als echte wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! Zijn er vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

2 Comments

  1. Mark 20 oktober 2016 at 15:55

    Heerlijk! Echt een super restaurant!

    1. Esther 20 oktober 2016 at 21:29

      Jaaaa! Hopelijk snel weer eens langs 🙂