Review: Donnafugata Sherazade, waar wijn en kunst perfect samenkomen!

Toen wij vorige maand een borrel organiseerden, kregen we van vrienden een fles wijn cadeau. Niet zomaar een fles maar een Siciliaanse wijn, namelijk de Donnafugata Sherazade.  Gemaakt van de in Sicilië erg bekende Nero d’Avola. Heel erg leuk en ook toepasselijk, want nadat wij in september trouwen gaan we als huwelijksreis op vakantie naar Sicilië! Extra benieuwd dus naar deze wijn die ook een voorproefje is op die bijzondere vakantie. 

Donnafugata Sherazade: Mooi etiket en geur…

De fles van de Donnafugata Sherazade vind ik al erg leuk, met een mooie tekening van de vertelster van de verhalen uit Duizend-en-een-nacht Sherazade op het etiket. Eens wat anders dan anders! Ik kan niet wachten om de fles te openen en een glas in te schenken. Snel ruiken… Alleen de geur alleen al, maakt me enthousiast. Dit kan niet anders dan lekker zijn! Ik ruik rijp rood fruit en neem snel een slok.

Yummy! Een wijn met veel smaak, mooi in balans en erg ‘smooth’. Ik proef geen tannine, maar wel erg lekker (donker) bosfruit. Wow, wat een wijn is dit zeg! Een mooie kennismaking met Siciliaanse wijn, die zeker naar meer smaakt! Ik geef de Donnafugata Sherazade 4,5 druifjes (van de maximaal 5). Is het al september?

Over Donnafugata

Donnafugata combineert wijn met kunst. De mooie labels zijn gemaakt of in ieder geval gecreëerd door Gabriella Rallo die samen met Giacomo Rallo Donnafugata oprichtte in 1983. Daarvoor maakt de Rallo familie al decennia lang deel uit van de wijnwereld.

Donnafugata verwijst naar een roman van Tomasi di Lampedusa ‘Il Gattopardo’ (het Luipaard). Een naam die ook ‘donna in fuga’ betekent, ofwel ‘vrouw op de vlucht’, wat weer verwijst naar het verhaal van een koningin die haar toevlucht vindt op Sicilië en wel in het gebied waar nu de wijngaarden van Donnafugata te vinden zijn.

Dit verhaal inspireerde de Rallo familie en komt ook weer terug in hun logo. De etiketten, het logo en ook de namen van de wijnen zijn dus een hommage aan kunst en literatuur. En de kunst van het wijn maken? Die verstaat deze familie ook perfect! 

Waar te koop?

Vrienden van ons hebben de wijn bij Wijn van Steve in Den Haag gekocht maar ook online kun je deze wijn  op verschillende sites bestellen.
Prijs: Rond de €11,- per fles.
Druif: Nero d’Avola

druiven

 

 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven