Hoera! Een nieuw wijnfestival in Den Haag waar naast speciaalbier ook wijn een hoofdrol speelt! Dat kan niet beter want ik drink graag een wijntje en vriend is speciaalbier fan. Dus op naar het Westbroekpark in Den Haag, waar het Dorst wijnfestival een heel weekend te vinden was.

Dorst(jes)

De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar lucky us, de zon was van de partij. Fijn! Bij de ingang entree betaald en wat ‘dorstjes’ gekocht, dat is het betaalmiddel op dit festival. Daarna kon het feest beginnen! Eerst even een rondje gelopen over het terrein. Allemaal leuke speciaalbier en wijn standjes maar ook foodtrucks met eten (0.a. saté, kaas, burgers, friet maar ook oesters en kreeft). Sowieso is het Westbroekpark een heel mooi stukje Den Haag en een perfecte locatie voor een festival.

Wijn proeven op het Dorst wijnfestival!

Toen werd het lastig, want wat als eerste te proeven? Voor de speciaalbier liefhebber was er o.a. de Brooklyn Brewery, Brewdog, Weihenstefan, De Leckere en niet vergeten Kompaan, de Haagse brouwerij die deze editie dus een thuiswedstrijd speelde. Ik besloot een Nieuw- Zeelandse wijn te nemen van een stand die wijnen uit de Nieuwe Wereld schonken. Natuurlijk bleef het niet bij één wijntje (gelukkig kon je steeds kiezen voor een heel glas of een proefglas. Door ook wat proefglazen te nemen, kun je wat meer verschillende wijnen proeven), dus volgde er o.a. nog een Duitse wijn, een biologische wijn en een wijn uit Oostenrijk.

Chardonnay uit Oostenrijk

Die laatste vond ik een echt een verrassing. Bij de stand van Grape District stond ik te dubben welk wijntje ik nou eens zou gaan proberen. Maar daar kreeg ik goede hulp bij! Van een paar witte wijnen werd een beetje in mijn glas geschonken met daarbij steeds een enthousiaste toelichting op de wijn. Ik kies niet zo vaak voor een Chardonnay wijn en ook niet voor wijn uit Oostenrijk, maar uiteindelijk was het toch de Hannes Reeh Chardonnay die naar meer smaakte. Vandaar dat ik een foto maakte om deze wijn te onthouden, zodat ik binnenkort een keer een fles kan kopen.

Dorst wijnfestival: Rohstoff
Heerlijke wijnen op het Dorst wijnfestival in Den Haag!

Volgend jaar meer!?

De dorstjes vlogen onze zakken uit en we hebben twee keer onze betaalkaart op moeten waarderen, maar het was zeker de moeite waard. Hopelijk volgend jaar een nieuwe editie van het Dorst wijnfestival, dan zijn we zeker weer van de partij!

Check mijn artikel met een overzicht van de leukste wijnfestivals en wijnevenementen om op de hoogte te blijven -> Wijnfestivals 2018.

Op de website van Festival Dorst kan je in de gaten houden wanneer er een nieuwe editie plaatsvindt. Ze organiseren het festival namelijk niet alleen in Den Haag.

Meer lezen over wijnfestivals

Dorst wijnfestival was een geweldig wijnfeest in Den Haag. Er zijn nog meer erg leuke wijnfestivals waaraan je een bezoekje kunt brengen. Ik deel graag mijn overzicht van de lijst ‘Wijnfestivals 2018‘ met je! Verder schreef ik artikelen over wijnfestivals die ik eerder bezocht. Zo waren daar het Rypp wijnfestival in Rotterdam, een geweldig wijnfestival met 14 wijnbarren. Ook het Bacchus wijnfestival in de Duif in Amsterdam was een groot succes. Ook bezocht ik het Kannen & Kruiken wijnfestival in Amersfoort. Een ander wijnfestival, waar je misschien niet zo snel aan zou denken, is het Wijn op het Plein wijnfestival in Sassenheim. Erg gezellig en veel keuze aan wijn!

Vind je het leuk om zelf eens eens wat nieuwe wijnen te proeven en deel je die ervaring graag met vrienden? Je kan eens een wijnproeverij thuis organiseren!

Leuk als je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Facebook Reacties