Eerste wijn pubquiz een feit!

Wijn combineren met plezier en gezelligheid. Dat was de insteek en zo onstond het idee voor een wijngerelateerde pubquiz. En eerder deze week was het zover bij de eerste editie van de wijn pubquiz die ik samen met Jitte van Smaakmakende organiseerde in Amsterdam bij Cavataria.

Op het programma die avond, genieten van wijn én met je team de strijd aan gaan. Die combi blijkt een schot in de roos! Qua wijnen ontvingen we iedereen met een heerlijk glas cava en ‘moest’ er ook als onderdeel van de quiz nog geproefd worden van 2 verschillende wijnen. Wat is de druif, uit welke streek en uit welk land komt de wijn? Nog best een  hele uitdaging! En lekker….

Wat de pubquiz betreft was het een gezellige strijd, met hele afwisselende rondes en opdrachten. Leuk voor de wijnkenner maar zeker ook voor de niet-wijnkenner. Een gezellige avond staat hierbij voorop en dat was het gister zeker.

Team ‘het Cava kwartetje’ ging deze eerste editie met de winst aan de haal! En ontving een mooi Spaans wijnpakket voor hun eerste plek.
Een geslaagde avond waar zomaar eens een vervolg op zou kunnen komen, zeker vanwege alle enthousiaste reacties die we gekregen hebben.

Een kleine impressie van de afgelopen pubquiz. Foto’s door: Smaakmakende

Wil je een seintje voor als er inderdaad een volgende editie komt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, daar worden nieuwe data zeker in aangekondigd.

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven