Een tijdje terug proefde ik de Ironstone Zinfandel. Je kunt hier terug lezen hoe die proefervaring verliep. Nu tijd voor het proeven van een volgende wijn. Vorige keer een rode dus dit keer ga ik voor wit. Dat past ook beter bij de zomer.

Bij Albert Heijn koos ik voor de Fairhills Chardonnay Pinot Grigio uit Zuid-Afrika. Dat is een wijn met het fairtrade Max Havelaar keurmerk. Het kopen van deze wijn heeft hierdoor als fijne bijkomstigheid dat je de garantie hebt dat de druiven in deze wijn tegen een eerlijke prijs en onder goede handelsvoorwaarden zijn ingekocht bij plantages in ontwikkelingslanden. Dit tevens met respect voor de arbeiders die daar werken.

De glazen werden ingeschonken (samen proeven is toch net wat gezelliger) en het aromawiel er bij gepakt ter ondersteuning. Eerst eens ruiken. Niet echt een duidelijke of uitgesproken geur. Een slokje dan maar. Dat viel helaas tegen, een zoete smaak (ik hou niet van zoete wijn). Hier viel zelfs een term die je in het aromawiel onder dierlijk – animaal kunt vinden…
Volgens het etiket zou je appel, limoen en peer moeten proeven. Limoen hadden we in huis, dus daar even aan geroken, maar ik rook echt geen overeenkomst met de wijn.

Helaas deze wijn is het niet voor mij. Hij krijgt van mij 2 druifjes (van de maximaal 5).

Fairhills is een  van de grootste fairtrade wijnprojecten ter wereld. Door het succes van Fairhills kunnen arbeiders en hun familie profiteren van allerlei voordelen die de kwaliteit van hun leven verbeteren. Zo zijn er opvang faciliteiten voor de kleintjes, zijn er scholen gebouwd en is er een computer centrum voor de kinderen en arbeiders waar ze kunnen leren met computers te werken. Er zijn tevens medische faciliteiten en ook programma’s om volwassenen analfabeet af te maken. En zo zijn er nog veel meer voordelen. Een goed initiatief dus dat Fairhills. Daarom vind ik het eigenlijk wel extra jammer dat de wijn niet zo in de smaak viel. 

Waar te koop: Albert Heijn
Prijs: €4,99

druiven
Ken je deze wijn? Heb je dezelfde proefervaring of proef je iets heel anders dan ik? Ik hoor het graag!

Leuk als je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties