Den Haag/ Uit eten, drinken en reizen

Fan van restaurant en wijnbar Fenn!

restaurant en wijnbar Fenn

Er gebeurt weer een heleboel op de Denneweg, de een na het andere nieuwe restaurant opent haar deuren. Ik kan het bijna niet bijhouden! Via Instagram kwam ik  achter het bestaan van restaurant en wijnbar Fenn dat sinds 12 oktober geopend is. Een goede plek om eens met een vriendin te gaan eten en wijn te drinken. 

Op naar Fenn

Fenne, de dochter van eigenaar Dennis, is de inspiratie geweest voor de naam voor deze mooie zaak. Twee liefdes worden hier zo samen gecombineerd; familie en een passie voor heerlijk eten en drinken.  Leuk!

Het is er gezellig binnen. Genoeg leuke plekjes waar je plaats kunt nemen. Naast ‘gewone’ tafeltjes, zijn er ook een aantal hoge tafels met een bank halverwege de zaak. Dat is waar wij plaats namen.

fenn interieur

Hoe is de wijn (kaart)?

Altijd belangrijk, hoe zit het met de wijn? Valt er wat te kiezen? En hoe is het aanbod per glas? Dat vind ik altijd wel een belangrijk punt. Ik proef graag steeds een andere wijn om zo steeds kennis te kunnen maken met verschillende wijnen. Daarnaast vind ik heel veel lekker, dus 2 glazen van hetzelfde is saai 😉 Bij Fenn zit je goed wat dat betreft, dat heb ik al snel door. Op de menukaart staan op de voorkant de gerechten en de gehele achterkant is voor de wijnen!

De wijnen zijn ingedeeld op intensiteit en per kleur nog verder onderverdeeld. Bij de witte wijnen kun je gaan voor; fris/fruitig of vol/rond. Er zijn dan 13 wijnen per glas en nog iets meer per fles. Voor de rode wijnen kun je kiezen uit; rond/soepel en vol/krachtig met dan 8 opties per glas en ook nog net wat meer per fles. Om het helemaal compleet te maken zijn er natuurlijk ook bubbels, rosé, alcohol vrije opties en dessert wijn. Fijn zo veel keuze! Ook wat betreft de wijnlanden en druivenrassen. Wijn speelt hier dus een belangrijke rol en daarom vind ik dat je Fenn naast een restaurant ook zeker een wijnbar kunt noemen!

Wat kun je er eten?

Bij Fenn staat shared dining centraal. Dat spreekt mij altijd wel aan! Net als met wijnen per glas, kun je op deze manier ook verschillende dingen proberen. En ik vind het ook altijd wel iets gezelligs hebben. Er zijn allerlei planken waaruit je kunt kiezen, allemaal gevuld met lekkere dingetjes; wij twijfelden tussen Little Fenn (Sushi, sashimi, langoustines, tonijn, wakamé, komkommer)  en Eat-aly (Risotto met truffel, paddenstoelen, zeevruchten, carpaccio bonbon, short rib en zeebaars) maar kozen uiteindelijk toch voor Little Fenn.

Food tastes better when you eat it with someone you love

plankje

En dan krijg je dit (zie foto hierboven) voor je neus. Wow, dat ziet er fantastisch uit, vind je ook niet? Erg lekker al die verschillende gerechtjes! Voor ons was het zeker voldoende. Voorafgaand aan dit plankje hadden we nog de bitterballen van kreeft en cocktailsaus genomen. Ook heerlijk!

En?

Ons bezoek smaakt zeker naar meer. Een leuk concept met die mooie planken om te delen en natuurlijk al die keuze wat betreft wijn. Vooral vis voor ons deze avond, dus ik ging 3x voor een glas witte wijn. Wel steeds een andere! Zo proefde ik de Karl Erbes Riesling uit Duitsland,  de Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc van Merwida Family Vintners en de Menade Nosso N.S.A. Verdejo uit Spanje. Fijn die afwisseling!

Een zaak om te onthouden en om zeker nog eens terug te komen! Fenn heeft ruime openingstijden vanaf 8:00 ’s ochtends, maar niet op alle dagen. Maandag tot en met woensdag kun je hier nog niet ’s avonds terecht en sluiten ze om 17:00. Handig dus om voordat je gaat even de website te checken.

En ben je van plan een keer bij restaurant en wijnbar Fenn langs te gaan? Leuk als je dat laat weten!

Meer wijn in Den Haag?

Voor een hapje en een goed glas wijn kun je naast Fenn ook goed terecht bij Walter Benedict, wijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu.

Zijn er vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn?  Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie