Genieten met mate (en op zoek naar alcoholvrije tips!)

Ruim 7 jaar deel ik van alles over wijn hier en op social media. Hartstikke leuk om te doen! Geweldig dat ik samen met jullie de wijnwereld heb kunnen ontdekken en nog steeds meer leer. Toch wringt het soms en daar denk ik de laatste tijd vaker over na. Dat zit ‘m in het feit dat we allemaal wel weten dat alcohol niet goed voor je is. Op social media lijkt wijn dagelijkse kost en heel normaal om regelmatig te drinken. Verdere context ontbreekt en dat is niet helemaal het eerlijke plaatje.

Het is niet wat het lijkt…

Jij denkt misschien ook door mijn blogs en posts op social media, dat ik regelmatig (misschien dagelijks?) drink en alleen maar met wijn bezig ben. En dat snap ik, want het gaat ook alleen maar over wijn in de tekst en op de foto’s.

Wat jij niet ziet is dat ik een gezonde levensstijl belangrijk vind. Zo sport ik bijna dagelijks, eet zoveel mogelijk onbewerkt/puur en veelal vegetarisch. Wijn drink ik met mate, eigenlijk vooral in het weekend en vooral voor de smaak. Bij persevenementen en persreizen spuug ik het meeste uit (je weet in de spittoons ofwel spuugbekers). En op foto´s zijn soms wijnglazen puur voor de foto in geschonken (zoals op deze foto ook).

Balans en bewust alcoholgebruik

En ja, ik heb dus nog een heel leven naast wijn! Ik wil daar wat meer van laten zien en meer die balans en bewust alcoholgebruik onder de aandacht brengen. Bijvoorbeeld door ook ter afwisseling in de wereld van alcoholvrije wijn en andere drankjes te duiken en daarover te delen.

alcoholvrije wijn opties en tips
Wees niet bang, ik schrijf ‘gewone’ wijn niet af en ga niet vertellen wat jij moet doen. Wijn blijft nog steeds mijn hobby en werk. De verhalen achter de wijn blijven onwijs interessant, net als het ontdekken van mooie, nieuwe wijnen (lees: smaken). Ik blijf daarover delen maar wil wel meer bewustzijn creëren.

PS Op de foto rechts wijn, maar links een aantal alcoholvrije opties die ik nog ga testen. Verder drink ik op de foto mijn favoriete Clipper thee (classic chai)

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven