Getest: 2Wine wijn in blik!

Al eens wijn uit blik gedronken? Grote kans dat je antwoord hierop nee is. Bij speciaalbier zie je het volop, de verschuiving van fles naar blik. Bierwinkels staan vol met bier in de vrolijkste blikjes. Bij wijn gaat het vooralsnog langzamer, in ieder geval in Nederland. Ik heb zelf nog nooit wijn uit blik gekocht en eigenlijk ook nog niet gespot in de winkel. Op Nederlandse social media kom ik het ook niet zo vaak tegen. Maar daar zou zomaar eens verandering in kunnen komen. Zo kun je tegenwoordig bij Albert Heijn de wijnen in blik tegenkomen van 2Wine. Blikjes die ik toegestuurd kreeg en mocht testen.

Ik sta overal voor open en probeer graag iets nieuws, dus ook voor wijn uit blik! Al moet ik bekennen dat ik stiekem wel een beetje sceptisch was. Want wijn in fles heeft toch wel echt z’n charme. En wijn in blik kan dat lekker zijn (of is het allemaal zoet? Is een van de vooroordelen die ik heb….)? Een vraag die vast meerdere van jullie ook hebben.

De wijnen van 2Wine

2Wine heeft 3 verschillende wijnen in blik op de markt gebracht; wit, rosé en een mousserende wijn en richt zich daarmee op een jong publiek, zonnige dagen en informele gelegenheden. Voor zulke momenten heb je geen ingewikkelde wijnen nodig maar is het fijn als de wijn toegankelijk,  goed drinkbaar en niet te duur is.

Je kunt de wijnen natuurlijk direct uit blik drinken maar voor het testen wilde ik wel wat van de wijn zien. Bij mij kwam er dus alsnog een glas aan te pas.

Wit

Als eerste in het groene blikje, de witte wijn. Deze is gemaakt van Sauvignon Blanc en afkomstig uit Côtes de Duras, een AOC in Zuidwest Frankrijk (vlak bij Bordeaux). De wijn is licht van kleur en fris zoals een Sauvignon Blanc betaamd. Wat citrus maar ook een appeltje kom ik tegen wat de wijn lekker verfrissend en goed drinkbaar maakt.

Een wijn waarvan je prima kunt genieten tijdens een picknick of op het strand bijvoorbeeld!

Rosé

De rosé in het roze blikje wordt gemaakt van een blend van voornamelijk Merlot en Cabernet Sauvignon  en is net als de witte wijn afkomstig uit Zuidwest Frankrijk, IGP Atlantique. De wijn is licht van kleur wat je natuurlijk niet ziet als je zo uit het blik drinkt. Ook zie je dan niet dat de wijn een klein bubbeltje lijkt te hebben in het glas. De rosé is fris en heeft wat framboos en aardbei in zich.  Ik ben niet zo’n rosé liefhebber omdat het voor mij al snel te zoet is. Maar gelukkig kom ik dat in deze wijn niet tegen. Er zit wat fruitigheid in maar niet te veel.

Brut

Tot slot in het groene blikje, bubbles! Een frizzante uit Veneto (dat ligt in het Noordoosten van Italië vlakbij Verona) gemaakt van een blend bestaande uit Glera (zelfde druif als voor Prosecco gebruikt wordt), Chardonnay en Verduzzo. Frizzante heeft meestal een niet zo sterke bubbel en vind ik daarom vaak wat flauwtjes. Stiekem verwachte ik dat ook bij deze wijn. Maar ik word verrast, want de bubbels zitten er goed in! Meer en wat steviger dan ik gedacht had bij een ‘frizzante’.

De brut heeft veel smaak en is vooral fris. Ik proef citrus maar ook wel wat steenfruit zoals perzik. Dat geeft de wijn een klein ‘zoetje’ wat ook wel te verwachten is bij zo’n stijl mousserende wijn. Ook in dit geval vind ik het fruitigere in de wijn niet storend.

Alle blikjes zijn 250 ml en bevatten tussen de 10.5% – 12,5% alcohol

En?

Ik ben positief verrast door deze wijnen in blik! Natuurlijk zijn ze niet geschikt voor elke gelegenheid maar zeker wel voor een picknick, boottochtje of bezoek aan het strand. Dan ga je toch niet voor een complexe, speciale wijn, maar voor iets wat meer toegankelijk is (wat nog steeds wel lekker moet smaken natuurlijk).

Je neemt ze makkelijk mee (het weegt niks en het kan niet breken), je hebt geen glazen nodig en het is precies genoeg voor 2 personen. Krijg je makkelijk op en er blijft geen restje over, wat met een fles (misschien ;)) wel het geval is.

Deze blikjes wijn van 2Wine zijn te koop bij Albert Heijn voor €2,49 per blik. Met zo’n prijs is het sowieso vriendelijk voor je portemonnee en kun je het makkelijk eens zelf testen!

Dit artikel is een samenwerking met 2Wine (zie disclaimer voor meer info over samenwerkingen)

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven