Vorig weekend waren we in Vlissingen voor een verjaardag van familie. We vierden dat op z’n Zeeuws met koffie en een Zeeuwse bolus en een borrel als afsluiter. En dat allemaal aan de Zeeuwse kust met uitzicht op zee! Helaas was ik deze keer de Bob dus geen wijntje voor mij. Maar eigenlijk toch ook weer wel. Want ook al was ik niet de jarige ik kreeg zomaar een fles wijn kado; de Governo La Bestia Rosso Toscano

Deze wijn was uitgezocht door een oom, voor bij het kerstdiner waar wij zelf niet bij aanwezig waren. De familie heeft deze Toscaan dus al eerder leren kennen en daar viel hij goed in de smaak, waardoor ze hem geschikt vonden om te testen voor mijn wijnblog. Nu eens kijken of deze ook mijn goedkeuring kan wegdragen! Italiaanse wijnen hebben al een streepje voor bij mij, dus mijn verwachtingen zijn al hoog gespannen. Eens kijken of die waar gemaakt gaan worden.

Wat is Governo All’Uso Toscano?

Op het etiket staat Governo All’Uso Toscano en staat voor de methode waarmee de wijn gemaakt is. Dit is een oude techniek (ontstaan in de 14e eeuw) waarbij tijdens het proces ook gedeeltelijk gedroogde druiven gebruikt worden. Daarnaast vindt er ook een tweede vergisting plaats. Volgens het etiket op fles zorgde deze methode die nu niet zo vaak meer wordt gebruikt voor een wijn met veel body, veel (na) smaak en typische aroma’s voor deze streek. Ook wordt de wijn wat zachter.

Eens proeven

Dan maar eens kijken wat ik zelf van deze wijn vind. In het glas een mooie donker paars/rode kleur waar je niet echt door heen kunt kijken. Qua geur vind ik het lastig te benoemen. Ik ruik wel iets van hout en misschien in de verte iets van kers?

De wijn is uit 2016, dus is nog best jong.  Hij heeft veel smaak maar het is geen enorme krachtpatser.  Een zachte wijn, niet heel complex en ietsje zoet qua smaak. Ik denk daarbij aan aardbeien. Tannine is voor mij niet heel duidelijk aanwezig. Verder een lange afdronk. Je kunt dus extra lang van iedere slok genieten 😉 Cheers!

Conclusie over deze Governo La Bestia Rosso Toscano

Heerlijke wijn! Ik geef deze Toscaan 4 druifjes. Zeker een wijn die ik ook zelf weer zou kopen, helemaal voor deze prijs.

Druiven: Sangiovese & Merlot
Waar te koop: De Wijnbeurs
Prijs: €8,45 (normaal €11,-)

 

 

En lijkt het jou wat deze wijn? Als je deze probeert, ben ik erg benieuwd wat jij er van vindt! Laat maar weten!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor deze tip ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ?

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: Ahr & Mittelrhein in Duitsland. Cheers!

Deel met vrienden
 • 6
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  6
  Shares