Amsterdam/ Uit eten, drinken en reizen

Genieten bij Grand Café 1884 in Amsterdam

Grand Café 1884

Sinds 1,5 week is Amsterdam weer een mooie aanwinst rijker want Grand Café 1884 opende haar deuren. Voordat het zover was, mocht ik eerder die week een kijkje komen nemen en ook proef eten. Mark en ik namen de uitnodiging hiervoor graag aan.

Grand Café 1884 is een gave locatie!

Het Grand Café is gevestigd op een top locatie. In een hoekpand (wat stamt uit 1884) aan de Ruyterkade zat eerst een  fietsenwinkel maar daar zie je niks meer van terug. De afgelopen maanden is er namelijk flink verbouwd. Dat was een hele klus maar het resultaat mag er  zeker zijn!

Sfeervol, frisse kleuren (wit en mintgroen), gave lampen en gezellige tafeltjes met comfortabele stoelen langs het raam en rondom de bar. Als je aan het raam zit heb je een mooi uitzicht over het Ij! In de zomer kun je hier ook buiten zitten, dus goed om te onthouden voor over een paar maanden.

Proefeten

We worden vriendelijk verwelkomt en mogen daarna een keuze maken waar we willen zitten.  Wij kiezen voor een van de hogere tafels bij de bar en krijgen meteen een glas Cava. Heerlijk, dat begint goed! Dan is het tijd voor de menukaart. Aangezien we komen proefeten, verwacht ik een beperkte keuze maar de menukaart vind ik nu al best uitgebreid. Zodra ik bij de voorgerechten tonijn tataki zie staan, ben ik meteen verkocht.  I love tonijn tataki 🙂 Mark is ook zo’n liefhebber, dus we kiezen heel origineel voor hetzelfde. Daarbij ook beiden een glas Verdejo.

tonijn tataki

Voorgerecht

Een plaatje toch dit voorgerecht? Je vraagt je misschien af wat er op de tonijn zit, maar dat is de soja. Alleen dan op een bijzondere manier gepresenteerd. Het is namelijk een marshmallow! Even wennen aan die structuur maar wel heel leuk en ook lekker zo. De tonijn is geweldig! Bij de tonijn verder nog wat wakame, crème van bospeen, kletskop van sesam en een zoetzure komkommer granité. Smullen geblazen.

Hoofdgerecht

Dan naar het hoofdgerecht waar Mark en ik niet eensgezind zijn. Voor hem het duo van rund met gekonfijte roseval aardappel, compote van rode ui, romanesco en huisgemaakte jus de veau en voor mij de kabeljauw met gort, citrus, gemarineerde cherita tomaatjes en warme saffraan mayonaise. Daarbij verse friet. Ik drink daarbij een Pinot Grigio en Mark schakelt over naar een biertje. Mijn vis valt goed in de smaak. Zeker in combinatie met de gort die lekker smeuïg is.

Grand Café 1884

Kabeljauw met Alkmaarse gort

 

Grand Café 1884: chocolade dessert

Afsluiter

Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar de desserts, dus speciaal daarvoor nog wat ruimte bewaard. Ik ben een echte kaasliefhebber zoals jullie weten maar voor nu staat er nog geen kaasplankje op de kaart. Maar niet getreurd want dat komt er nog wel aan. Goed nieuws 🙂 Nu werd het voor mij het chocolade truffeltaartje met sinaasappel, basilicumstroop en sinaasappel-peper ijs ofwel ‘De chocoladefabriek’.  Ook dit is weer een mooi plaatje. En nog lekker ook!

Na het proef eten (en drinken) is het wel duidelijk Grand Café 1884 is er klaar voor! Ga jij ook een keer langs? Leuk als je jouw ervaring laat weten!

Verder in Amsterdam

Als je dan toch in Amsterdam bent kun je ook wel even naar Rayleigh & Ramsay, een supergave wijnbar waar je zelf je wijn kunt tappen. Wil je daar meer over weten? Lees dan deze blog.  Ook het Warenhuis in de Haarlemmerstraat is een aanrader.

Zijn er vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn?  Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie