Doen/ Haarlem/ Uit eten, drinken en reizen

3x Tips voor een hapje en drankje in Haarlem!

Hapje en drankje in Haarlem

Een van mijn favoriete steden voor een stedentrip in eigen land is Haarlem. Je vindt er veel gezellige plekjes waar je terecht kunt als je op zoek bent naar goed eten en lekkere wijn. Pas geleden ging ik er samen met mijn vriend weer eens heen op een doordeweekse vrije middag.  Erg geslaagd weer. Ik deel graag de 3 plekken waar we zijn geweest voor een hapje en drankje in Haarlem!

Hapje en drankje in Haarlem #1: Spaarne 66!

Een van mijn favoriete plekjes aan het water (de rivier het Spaarne), waar ik altijd graag heen ga als ik rond lunch- of borrel tijd in Haarlem ben is Spaarne 66. In de zomer lekker buiten op het terras, bij kouder weer zit je binnen ook heel gezellig. Voor wijn was het nog wel wat te vroeg. Maar Spaarne 66 heeft ook allerlei lekkere theetjes op de kaart staan, dus ik koos voor de African Rooibos (met duindoorn, citroenschil en korenbloem) bij mijn broodje.

Hapje en drankje in Haarlem

Na de lunch nog wat rondgelopen en vervolgens op zoek naar een leuke plek voor een wijntje. Er is natuurlijk volop keuze in Haarlem, maar toch merk je op zo’n doordeweekse middag dat er ook best wel wat zaken zijn die ‘pas’ om 16:00 open gaan. Zo had ik graag een bezoekje aan Viqh, de wijnbar gebracht, maar ook die ging om 16:00 open.

Hapje en drankje in Haarlem #2: By Lima!

Intussen kwamen we By Lima tegen, waar we door de ramen zagen dat het er gezellig druk was. Nog nooit geweest, dus een nieuwe ontdekking. Wat een gezellige, vrolijke plek! Jammer dat we net gegeten hadden, op de kaart namelijk veel keuze. En alles gemaakt met heerlijke en eerlijke (zonder/zo min mogelijk e-nummers, geraffineerde suiker) pure ingrediënten.  Ik moet echt een keer terug dus! ‘Smile there is wine as well’ kun je op het menu lezen. Dat kwam goed uit. Voor mij werd het een (biologische) Verdejo. Proost!

Hapje en drankje in Haarlem

Hapje en drankje in Haarlem #3: De Jopenkerk!

De Jopenkerk slaan we vrijwel nooit over als we in Haarlem zijn. Dat krijg je met een vriend die speciaalbier liefhebber is. Nee hoor, ook ik vind de Jopenkerk super! Dit is niet een standaard kroeg, maar in een kerk (de voormalige Vestekerk), brouwt Jopen sinds 2010 hier hun bier en kun je er terecht voor een hapje en een drankje, uhm Jopenbiertje! En ook een wijntje trouwens 😉 Ze hebben bij de Jopenkerk namelijk ook een interessante wijnkaart. Ik vind de sfeer er altijd fijn. In het weekend is het er gezellig druk met zo nu en dan livemuziek of een DJ maar ook op een doordeweekse dag kun je er prima terecht.

jopenkerk haarlem

Meer van Haarlem zien?

Haarlem is een prachtige stad om in rond te lopen. Dat kan je ook goed zien vanuit de lucht!

 

Wat zijn jouw favoriete plekken voor een hapje en drankje in Haarlem?

Mis geen enkele update en volg wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie