Hemels Vught heeft, zoals je bij het lezen van de naam al mag vermoeden, écht een hemelse lunch! De naam van dit restaurant is ook om een andere reden goed gekozen: Hemels is namelijk gelegen aan de voormalige Petruskerk en kun je vinden in de Kloosterstraat in Vught. Op deze bijzondere plek zijn modern en historisch prachtig samengebracht. De menukaart én de recensies zagen er al veelbelovend uit. Hoogste tijd voor een bezoek dus! Ik vertel je graag meer over de lunch en de wijn bij Hemels in Vught.

Gaaf concept in een voormalige kerk

Het ziet er echt heel gaaf uit, zo’n mooie kerk en daar tegen aan het restaurant. Jammer dat het zulk slecht weer was, anders had ik een mooiere foto dan deze hieronder kunnen maken. Maar zo heb je in ieder geval wel een idee. Het gebouw dat je op de foto ziet is de voormalige Petruskerk in Vught, nu DePetrus genoemd. Een enorm en markant gebouw, waar in 2005 de laatste kerkdienst werd gehouden. Even was er sprake van dat het kerkgebouw gesloopt zou gaan worden. Gelukkig is het DePetrus gespaard gebleven en heeft het nu onder andere een horecafunctie.

Het restaurant staat midden in Vught en is goed te bereiken. Je kan ook handig voor de deur parkeren, hoewel wij onze auto een eindje verderop bij de Jumbo hadden geparkeerd.

Hemels Vught Petruskerk

Modern én historische inrichting

De Vughtse ondernemers Boy en Denise Schellekens hebben er iets heel moois van gemaakt. Van buiten ziet het er zoals gezegd al gaaf uit, binnen is dat het zeker ook. Een mooi interieur, leuke stijl met als eyecatcher een boom (!) aan de zijkant van de bar! Geeft echt een leuk effect en is heel origineel!

Er hangen verschillende lampen, die ook zeker in het oog springen. Vooral de glazen lampen hangend aan touw vind ik geweldig. Verder staan er gewone tafels in het restaurant maar je kunt ook plaats nemen in zit ‘hoekjes’ of op een lange bank waar ook tafeltjes bij staan.

Hemels Vught bar

Hemels Vught boom

Lunchtime bij Hemels Vught

We krijgen de menukaart met daarop allemaal lekkere dingen. Ik twijfel tussen desembrood met vis (rookzalm, tonijnsalade en makreel) of vega (avocado, geitenkaas en tomaat-eisalade) maar kies uiteindelijk voor de salade U.S.A. Die wordt omschreven als salade met kalfsrosbief, groene asperges, Parmezaanse kaas en tonijnmayo. Vitello Tonnato salade dus. Daar ben ik gek op!

Ook Mark besluit voor een salade te gaan, maar dan degene die ik ook bijna had gekozen, de tonijnsalade met boontjes, shiitake, freekah en misodressing. Mooi, kan ik die alsnog ook proeven 🙂 Na de muntthee die ik eerder bestelde neem ik een Chardonnay uit de Languedoc. Het is tenslotte vakantie! En met een wijnblog móét je gewoon even de wijn proeven natuurlijk.

Hemels Vught Esther wijn

En?

De salades bij Hemels zijn echt heerlijk! Ik ben blij met mijn keuze. Echt een mooie combi is dat toch, rosbief met tonijnmayo! Yummy! Maar ook de tonijnsalade valt heel goed in de smaak. Verse tonijn is natuurlijk altijd een goede keuze. Beide salades zijn zo lekker, de porties hadden wat ons betreft nog wel wat groter mogen zijn  dan hadden we er nog langer van kunnen genieten 😉 Jammer dat wij hier niet in de buurt wonen, anders zouden we er zeker vaker heen gaan!

Mocht jij een keer in de buurt van Den Bosch zijn, of in Vught, dan is restaurant Hemels Vught echt een aanrader! Ze zijn open voor lunch, borrel en diner. Als ik weer eens in de buurt ben, weet ik het wel!

Meer Hemels Vught?

De openingstijden van Hemels zijn:

Maandag gesloten
Dinsdag van 10:00 tot 22:00
Woensdag 10:00 tot 22:00
Donderdag 10:00 tot 22:00
Vrijdag van 10:00 tot 22:00
Zaterdag van 10:00 tot 22:00
Zondag van 11:30 tot 22:00

Het adres van Hemels is Kloosterstraat 8, Vught.

Meer wijn?

Mocht je toch in de buurt zijn en op zoek zijn naar een lekkere wijn in Den Bosch, lees dan mijn tip voor wijnbar Wijn bij Stijn in Den Bosch! En natuurlijk het artikel over leuke restaurants in Den Bosch.

Andere leuke restaurants kan je vinden in de artikelen over leuke restaurants in Den Haag en leuke restaurants in Leiden. Super leuke plekken om wijn te drinken zijn bijvoorbeeld wijnbar Ravi in Den Haag of Rayleigh & Ramsay in Amsterdam waar je je eigen wijn kan tappen met keuze uit maar liefst 100 wijnen. Andere toppers zijn ‘t Postkantoor in Delft (met een super lekkere Zinfandel) en (vis) restaurant Vigo in Den Haag. Mijn favoriete plekken in Zeeland tip ik ook heel graag: wijnbar en restaurant ‘t Vliegendt Hert in Middelburg en restaurant Visbar Domburg.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties
(Visited 24 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.