4 Redenen waarom je écht eens naar Hemels Vught moet

Hemels Vught heeft, zoals je bij het lezen van de naam al mag vermoeden, écht een hemelse lunch! De naam van dit restaurant is ook om een andere reden goed gekozen: Hemels is namelijk gelegen aan de voormalige Petruskerk en kun je vinden in de Kloosterstraat in Vught. Op deze bijzondere plek zijn modern en historisch prachtig samengebracht. De menukaart én de recensies zagen er al veelbelovend uit. Hoogste tijd voor een bezoek dus! Ik vertel je graag meer over de lunch en de wijn bij Hemels in Vught.

1. Een héél bijzondere locatie

Het ziet er echt heel gaaf uit, zo’n mooie kerk en daar tegen aan het restaurant. Jammer dat het zulk slecht weer was, anders had ik een mooiere foto dan deze hieronder kunnen maken. Maar zo heb je in ieder geval wel een idee. Het gebouw dat je op de foto ziet is de voormalige Petruskerk in Vught, nu DePetrus genoemd. Een enorm en markant gebouw, waar in 2005 de laatste kerkdienst werd gehouden. Even was er sprake van dat het kerkgebouw gesloopt zou gaan worden. Gelukkig is het DePetrus gespaard gebleven en heeft het nu onder andere een horecafunctie.

2. Makkelijk te bereiken

Als je er nog nooit geweest bent klinkt Vught misschien ver weg, maar het is vlakbij Den Bosch en ook vanuit de Randstad prima aan te rijden. Te gek om een dag of weekend Den Bosch met een bezoek aan het mooie Vught te combineren. Het restaurant staat midden in Vught. Je kan ook handig voor de deur parkeren, hoewel wij onze auto een eindje verderop bij de Jumbo hadden geparkeerd.

Hemels Vught Petruskerk

3. Super sfeer! Modern én historische inrichting

De Vughtse ondernemers Boy en Denise Schellekens hebben er iets heel moois van gemaakt. Van buiten ziet het er zoals gezegd al gaaf uit, binnen is dat het zeker ook. Een mooi interieur, leuke stijl met als eyecatcher een boom (!) aan de zijkant van de bar! Geeft echt een leuk effect en is heel origineel!

Er hangen verschillende lampen, die ook zeker in het oog springen. Vooral de glazen lampen hangend aan touw vind ik geweldig. Verder staan er gewone tafels in het restaurant maar je kunt ook plaats nemen in zit ‘hoekjes’ of op een lange bank waar ook tafeltjes bij staan.

Hemels Vught bar

Hemels Vught boom

4. De Hemelse lunch & wijn

We krijgen de menukaart met daarop allemaal lekkere dingen. Ik twijfel tussen desembrood met vis (rookzalm, tonijnsalade en makreel) of vega (avocado, geitenkaas en tomaat-eisalade) maar kies uiteindelijk voor de salade U.S.A. Die wordt omschreven als salade met kalfsrosbief, groene asperges, Parmezaanse kaas en tonijnmayo. Vitello Tonnato salade dus. Daar ben ik gek op!

Ook Mark besluit voor een salade te gaan, maar dan degene die ik ook bijna had gekozen, de tonijnsalade met boontjes, shitake, freekah en misodressing. Mooi, kan ik die alsnog ook proeven 🙂 Na de muntthee die ik eerder bestelde neem ik een Chardonnay wijn uit de Languedoc. Het is tenslotte vakantie! En met een wijnblog móét je gewoon even de wijn proeven natuurlijk.

Hemels Vught Esther wijn

Conclusie?

De salades bij Hemels zijn echt heerlijk! Ik ben blij met mijn keuze. Echt een mooie combi is dat toch, rosbief met tonijnmayo! Yummy! Maar ook de tonijnsalade valt heel goed in de smaak. Verse tonijn is natuurlijk altijd een goede keuze. Beide salades zijn zo lekker, de porties hadden wat ons betreft nog wel wat groter mogen zijn  dan hadden we er nog langer van kunnen genieten 😉 Jammer dat wij hier niet in de buurt wonen, anders zouden we er zeker vaker heen gaan!

Mocht jij een keer in de buurt van Den Bosch zijn, of in Vught, dan is restaurant Hemels Vught echt een aanrader! Ze zijn open voor lunch, borrel en diner. Als ik weer eens in de buurt ben, weet ik het wel!

Meer Hemels Vught?

Het adres van Hemels is Kloosterstraat 8 in Vught en voor meer informatie kun je hun website checken.

Meer wijn?

Mocht je toch in de buurt zijn en op zoek zijn naar een leuke plek voor een wijntje in Den Bosch, lees dan mijn tip voor wijnbar Wijn bij Stijn in Den Bosch! En natuurlijk het artikel over leuke restaurants in Den Bosch.

Andere toffe restaurants in bijvoorbeeld Den Haag en Leiden kun je vinden in de blogs leuke restaurants in Den Haag en leuke restaurants in Leiden.

Geen zin om op pad te gaan? Organiseer eens een wijnproeverij thuis! Hoe? Dat lees je in de blog Een geslaagde wijnproeverij thuis organiseren (in maar 6 stappen)

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven