Het Warenhuis in de Haarlemmerstraat. Het Warenhuis… dat doet misschien niet direct een belletje rinkelen. Dat komt waarschijnlijk doordat het nog zo nieuw is. Als je er nog nooit bent geweest kan ik het zeker aanraden! Shared dining en wijn, dat klinkt toch te gek?

Het Warenhuis ziet er prachtig uit

Wat een mooi pand en wat een mooie inrichting! Vroeger werden in dit pand stoffen, dekens en mantels verkocht. Aan de buitenkant zie je nog wat details uit die tijd. Het Warenhuis heeft mooie hoge ramen (vroeger de etalage) waardoor je een goed uitzicht hebt op de drukke Haarlemmerstraat. Over de hele lengte aan het raam en ook aan een kant tegen de muur staan grote comfortabele loungebanken waar je gezellig kunt zitten. Daarnaast nog wat (hogere) tafels en een zitje waar wij plaats namen.

Ik ben onder de indruk van het gezellige interieur. Het restaurant is zo leuk ingericht dat mensen begonnen te vragen waar ze al die leuke spullen toch vandaan hadden. Daarom is het nu mogelijk om de volledige inrichting van het Warenhuis online te kopen!

Het Warenhuis Amsterdam
Het Warenhuis is fantastisch ingericht

Hoe smaakt de wijn bij het Warenhuis?

Als eerste natuurlijk een wijntje. Er staan 3 witte wijnen op de kaart die je per glas kunt nemen en 2 flessen. Hetzelfde geldt voor rood. Wij kozen beiden (Spaanse wijn fans, wijnland Spanje, altijd fijn) een Verdejo. Daarbij een karaf water, die vervolgens de hele avond netjes bijgevuld werd (zonder dat we er om hoefden te vragen).

Dan het menu. Hier staan verschillende gerechtjes op om te delen (of niet ;)), hoofdgerechten, salades en broodjes. Het shared dining concept spreekt mij altijd wel aan. Kun je mooi meer verschillende dingen proeven!

Wij kozen 2 gerechten om te delen, namelijk het gemarineerd kipspiesje met een dressing van yoghurt, munt en komkommer en de makreelmousse met toast. Daarna voor ons allebei de gerookte zalm salade.  Het smaakte allemaal heerlijk! En wat een gave presentatie van de salade.

Het Warenhuis Amsterdam
Het eten bij het Warenhuis is écht goed!

Jammie! Meer wijn!

Na de Verdejo, schakelden we over naar Primitivo, een favoriet van mij. Die ging weer prima samen met het kaasplankje wat we als dessert namen. Smullen voor de kaasliefhebber! Blij dat die tussen de dessert opties stond. Voor de chocoladefans onder ons; ze hebben ook eigengemaakte Tony Chocolony taart!

 

Het Warenhuis Amsterdam
Kaas en wijn bij het Warenhuis

Conclusie en advies

Een superleuke nieuwe plek om vaker af te spreken! En dus zeker als je op zoek bent naar een leuke plek voor shared dining en wijn in Amsterdam. Een goede kaart, lekkere drankjes (naast wijn hebben ze ook cocktails), attente bediening en een goede sfeer! Een aanrader dus! Mijn advies voor wat betreft de wijn? De Primitivo!

Ben jij er al een keer geweest? Of ben je na het lezen van plan om langs te gaan? Ik ben benieuwd naar jouw ervaring!

Meer tips?

In Amsterdam moet je zeker ook eens langs gaan bij Grand Café 1884 aan het Ij en wijnbar Rayleigh & Ramsay aan de Overtoom. Een heel gaaf restaurant dat je in de buurt, namelijk in Haarlem, kan vinden is restaurant Fris. Aanrader!

Zorg dat je geen enkele update mist en volg wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram!

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties
(Visited 5 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.