Wow, wat vliegt de tijd! Het is nog maar een jaar geleden dat ik de knoop doorhakte en bedacht:”Ik ga het gewoon doen!” en zo begon met mijn wijnblog Wijntjes met Esther! In het begin vroeg ik me af of ik wel genoeg inspiratie zou hebben, of mensen het wel zouden lezen en volgen, of ik het wel echt leuk zou vinden en of ik het wel vol zou houden. Alle vragen kan ik nog steeds positief beantwoorden! Ik ben nog steeds super enthousiast en kijk uit naar het tweede jaar van Wijntjes met Esther.

Maar een verjaardag is ook een goed moment om even terug te kijken!

Een terugblik

Op dit moment blog ik naast mijn ‘gewone’ baan en doe ik mijn best om 2 artikelen per week te posten. Een drukke agenda dus met bloggen, werk en ook een gezin!  Soms best lastig combineren maar desondanks hartstikke leuk om te doen! Intussen staat de berichtenteller op 90 artikelen waarbij 9x het leukste terras in Den Haag het meeste gelezen is. Ik heb over een heleboel (vooral nieuwe) restaurants geschreven, leuke wijnfestivals, wijnen die ik proefde en ben bij bijzondere evenementen geweest zoals een speciale proeverij van Torres op een boot in Amsterdam. Geweldig! Maar er gebeurde meer afgelopen jaar…

terras den haag
Proosten in de zon op het terras van wijnbar Wicked Wines

WSET 2 wijnbrevet behaald

De insteek van mijn wijn blog is om vooral de wijnliefhebbers die het ook gewoon leuk vinden om gezellig een wijntje te drinken aan te spreken. Ik ben geen wijnkenner maar vind het wel hartstikke leuk om meer over wijn te weten te komen en samen met jullie hier meer over te ontdekken. Wijn is zo leuk (en lekker ;))! Er zijn zoveel druiven, zoveel smaken, zoveel wijnlanden en daardoor heel veel variatie in wijn. Dat maakt het zo interessant! Maar ik hou mijn blog graag persoonlijk, toegankelijk en laagdrempelig. Geen ingewikkelde wijnpraat!

Zelf besloot ik mijn wijn kennis bij te spijkeren en wel met de internationale wijncursus WSET 2. Ik volgde 8 lessen bij de Wijnstudio in Den Haag, ging weer hard aan de studie en na een examen in Rotterdam kreeg ik een paar weken terug een email dat ik het wijnbrevet gehaald had! Blij mee! Benieuwd naar hoe die cursus was? Lees de artikelen: WSET 2: Op weg naar een wijnbrevet en Wijncursus WSET 2: Een stapje dichter bij het wijnbrevet!

wset2
De eerste les van de WSET 2 wijncursus

Wijntjes met Esther ingeschreven!

Na driekwart jaar bloggen en volop ideeën heb ik me in maart ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dat belooft wat voor de toekomst! Een mooie stap 🙂

inschrijven kamer van koophandel
Handtekening zetten bij de Kamer van Koophandel!

Eerste Wijntjes met Esther evenement: Italiaanse wijnproeverij!

Een van de ideeën die ik had was om een wijnproeverij te organiseren om zo eens offline in contact te komen met wijnliefhebbers en volgers van dit blog. Samen proeven en vooral veel gezelligheid. Italië was het perfecte wijnland voor dit eerste evenement en  Restaurant Caroni in Den Haag de perfecte locatie! Wat een geweldige middag was het! Ondanks dat de meeste mensen elkaar daar voor het eerst ontmoeten werd het al heel snel gezellig, genoten we van heerlijke wijnen, bijpassende hapjes en uitleg van Mr. Caroni himself. Geslaagd! En voor herhaling vatbaar! Er gaan dus zeker meer proeverijen volgen. Meer lezen over de Italiaanse proeverij? Lees het artikel: Het eerste Wijntje met Esther evenement bij Caroni!

wijn proeverij
Genieten tijdens de Italiaanse proeverij!

Toekomst

In het komende jaar ga ik vooral zo door! Nog meer blogs over wijn, wijnfestivals en restaurants. Heb jij nog leuke ideeën of suggesties voor artikelen, laat het vooral weten! Daarnaast zullen er ook meer proeverijen volgen. Tot nu toe zijn ze in Den Haag en omgeving gepland, maar grote kans dat er ook proeverijen op andere plaatsen georganiseerd zullen worden. Hou de site dus goed in de gaten!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties