Borreltijd? Doe een high wine bij Anne & Max!

Hou je ook van gezelligheid met vrienden, lekker eten en borrelen na je werk of in het weekend? Anne & Max ken je vast voor heerlijke ontbijtjes, koffie en lunch maar je kunt ook eens aan ze denken voor een borrel! En als je dat doet kies dan voor de high wine bij Anne & Max. Want ja, daarvoor kun je ook terecht bij dit gezellige huiskamer restaurant!Ik mocht zelf eens zo’n high wine bij Anne & Max uitproberen en wel bij de locatie op de Fahrenheitstraat in Den Haag.

Een nieuwe Anne & Max in Den Haag

De Anne & Max op de Fahrenheitstraat is de derde locatie in Den Haag en deze zit er nog maar kort. Pas eind september was de opening en meteen vanaf het begin liep het storm vertelt Michael Juten, de franchisenemer van deze zaak, ons (een groep bloggers aka lekkerbekken die samen met mij uitgenodigd zijn afgelopen vrijdagmiddag)  terwijl hij ons welkom heet. Het heerlijke weer van de afgelopen tijd heeft daar ook goed aan bijgedragen.

Prosecco high wine Anne en Max

Tijd voor high wine bij Anne & Max

Na het enthousiaste welkom van Michael beginnen we met de high wine.  Er worden een aantal grote ronde houten planken voor ons neus gezet, vol met allerlei lekkere hapjes waarbij ook rekening gehouden wordt met de vegans onder ons. Zij krijgen een aantal aangepaste hapjes, maar ook die zien er heerlijk uit. Op onze planken liggen verschillende bruschetta’s met livar ham, zalm en geitenkaas, groentequiches, olijven, verschillende kaasjes uit Kinderdijk, zelfgemaakte dips (o.a. hummus van groentes) brood en oesterzwam bitterballen.

Bij deze hapjes werden 3 verschillende wijnen geschonken, allen biologisch. Als eerste een mousserende; Terre di Marca een Prosecco uit de Veneto regio in Italië. Anne & Max wil graag zo veel mogelijk van hun leveranciers bezoeken en ook het wijnhuis dat deze prosecco maakt heeft een bezoekje gehad van de eigenaar van Anne & Max. Die ons vertelt over de gepassioneerde wijnfamilie Corvezzo die het biologisch produceren van wijn hoog in het vaandel heeft staan. Zo worden er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt in de wijngaarden en bemesten ze organisch. Een feestelijk begin van de high wine in ieder geval!

high wine bij Anne en Max

Na de prosecco gaan we door met wit, een Franse Colombard Domaine des Maels. Colombard zegt mij wel iets, maar het is niet een druivenras dat ik vaak drink. Dus leuk dat er voor niet al te voor de hand liggende wijnen/druiven is gekozen. Deze wijn komt uit de Minervois, een wijnbouwgebied in wijnregio Languedoc. Het is een frisse wijn die ook wel fruitig is. Een toegankelijk wijn dus, die ook goed in de smaak valt aan onze tafel.

Dan sluiten we af met de rode wijn; Mas de Libian Bout d’Zan. Een wijn gemaakt van Grenache en Syrah druiven afkomstig uit de Rhône. Als derde dus geen ander wijnland maar toch weer Frankrijk. Grenache en Syrah samen geeft (is mijn ervaring) altijd mooie volle en soepele wijnen. Ik hou er van! En ja, deze wijn is precies zoals ik verwachtte. Fijn! Mijn favoriet van de middag denk ik.

high wine bij Anne & Max

De glazen zijn leeg, de houten planken intussen ook. De high wine bij Anne & Max zit er op! Ga je het ook een keer proberen denk je?

Meer over Anne & Max

Naar Anne & Max ga je om te genieten van verse, authentieke, huisgemaakte, biologische, lokale en gezonde producten. Een van de doelen is om zo goed mogelijk om te gaan met de wereld om ons heen. Een groot deel van de producten wordt milieuvriendelijk geproduceerd.  Zo wordt de koffie fairtrade in Ethiopië geproduceerd, de biologische theemelanges door Anne & Max zelf gemixt, het biologische brood door Desemenzo gemaakt, komt de zalm van het Schotse Loch Duart, de geitenkaas van boerderij en kaasmakerij Biokaas Kinderdijk en worden de biologische wijnen geleverd door familiebedrijf Wijnimport J. Bart.

In 2005 opende de eerste vestiging van Anne & Max in Haarlem, sindsdien zijn er inmiddels  13 vestigingen door heel Nederland. Voor begin 2019 staat er in de planning dat er  zaken worden geopend in Utrecht, Breda en Zwolle.

Ook een keertje aan de high wine bij Anne & Max op de Fahrenheitstraat in Den Haag? Check de website voor meer info.

 

Voor deze proeverij ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven