Een geweldige nieuwe mijlpaal voor Wijntjes met Esther: Het eerste Wijntjes met Esther evenement! Een Italiaanse wijnproeverij in Den Haag die ik voor mijn blog organiseerde bij restaurant Caroni.

Het idee voor een Italiaanse wijnproeverij in Den Haag

Heel erg leuk dat bloggen over wijn, wat ik nu een kleine 11 maanden doe! Ik ben al veel meer over wijn te weten gekomen en heb ook heel wat nieuwe wijnen leren kennen. Maar hoe gezellig zou het zijn om samen met andere wijnliefhebbers te proeven en wijnen te ontdekken? Aangezien dat niet digitaal kan bedacht ik een tijdje geleden dat het hoog tijd was voor het eerste Wijntjes met Esther evenement; een wijnproeverij met volgers van het blog. Liefst in mijn eigen stad: Den Haag

Restaurant Caroni

De locatie was al vrij snel besloten; restaurant Caroni aan de Hooikade. Daar ontmoette ik Adriaan Caroni die heel veel over Italiaanse wijnen weet en daar graag over vertelt. Wijnen spelen ook zeker een belangrijke rol in dit Italiaanse restaurant. Een perfecte plek voor de wijnproeverij dus. Zo was de locatie, invulling en de datum rond. Nu nog die wijnliefhebbers! En gelukkig, die meldden zich enthousiast aan! Precies genoeg voor de maximaal 12  plekken aan de proeftafel.

En toen was het zover!

Ik had er super veel zin in, maar vond het stiekem ook wel een beetje spannend. Maar dat bleek nergens voor nodig te zijn! Na ontvangst met prosecco waarbij iedereen elkaar voor het eerst ontmoette, namen we plaats aan de grote tafel die voor ons klaar stond met glazen, spuugemmers (die niet heel veel gebruikt werden ;)), water, brood met olijfolie en proefformulieren. Ik heette iedereen kort welkom en gaf daarna het woord aan Caroni die ons meer zou vertellen over de wijnen.  Daarmee begon de proeverij!

Italiaanse wijnproeverij in Den Haag

Een mooie wijnreis door Italië

Het werd dus een proeverij met Italiaanse wijn. We proefden maar liefst 9 (!!) wijnen. Een witte wijn en daarna schakelden we al meteen over naar rode wijn. Wat was het genieten! Van een witte Lacryma di Christi schakelden we al snel over naar de rode Lacryma, gevolgd door Barbera (een van mijn favorieten), Chianti, Primitivo, Lagrein, Barolo, Teroldego en een 30 jaar oude Brunello. Gedurende het proeven begon iedereen steeds enthousiaster te worden, want alle wijnen smaakten fantastisch. Hartstikke leuk om samen deze mooie reis door Italië te maken!

Italiaanse wijnproeverij in Den Haag bij restaurant Caroni

Restaurant Caroni: Italiaanse wijnproeverij in Den Haag

De favoriete wijnen

De wijnen vielen dus stuk voor stuk goed in de smaak. Ik had zelf stiekem iets meer van de Primitivo verwacht. Ik ben best wel een Primitivo fan en vond deze wat aan de zoete kant. Als je dan toch moet kiezen (erg lastig) was onze groep het meest enthousiast over de Barbera, de Chianti en de Lagrein. Maar zoals gezegd alles viel goed in de smaak! De hapjes trouwens ook die iedereen halverwege de proeverij kreeg; heerlijke verse gegrilde groentes, mozzarella en dun gesneden vleeswaren. Een lekker bord antipasti dus.

De wijnen van de Italiaanse wijnproeverij in Den Haag

Eten bij Italiaans restaurant Caroni

En van al die heerlijke wijnen kregen we ook trek! Dus nadat het evenement afgelopen was besloten we met z’n 5en nog te blijven eten. De rest van het restaurant was intussen al volgelopen, dus het was gezellig druk. Gelukkig kon er nog een tafeltje voor ons geregeld worden. Leuk om zo in Italiaanse sferen te blijven! We kozen allemaal een hoofgerecht en daarbij een fles van de favoriete eerder geproefde wijn; de Chianti.

Ik had risotto met garnalen, saffraan en erwtjes. I love risotto! Zo ook deze. Echt heerlijk en smaakvol! Mijn andere tafelgenoten waren ook blij met hun keuze; de risotto met bospaddestoelen, de ossobuco en scalopinne al tre formaggi. Een mooie afsluiter van deze dag! Net als de tiramisu die we nog bij de koffie deelden.

Italiaanse wijnproeverij in Den Haag met risotto

Italiaanse wijnproeverij in Den Haag tiramisu

En?

Het eerste Wijntjes met Esther evenement was echt geweldig! Een prachtige aftrap voor evenementen die nog gaan komen. Een echte Italiaanse wijnproeverij in Den Haag met heerlijke wijnen, hapjes en uitleg van Maestro Caroni (Adriaan, nogmaals veel dank!!) En heel belangrijk: gezellige mensen! De meeste mensen kenden elkaar niet aan het begin van de wijnproeverij, maar er was een goede klik wat voor een mooie sfeer zorgde. Ik kijk in ieder geval heel tevreden terug op een geslaagd eerste evenement. Het smaakt naar meer, dus op naar de volgende wijnproeverij! Ben jij er dan (weer) bij?

Ben je gek op wijn proeven? Misschien kan je eens een wijnproeverij thuis organiseren!

Meer wijn met Caroni?

In de onderstaande video geeft mr. Caroni uitleg over het proeven van wijn!

Meer wijn?

Heb je zin gekregen in wijn? Ik beschrijf op mijn wijnblog meerdere leuke plekken om wijn te drinken. Zo schreef ik eerder over Rayleigh & Ramsay in Amsterdam, wijnbar Ravi in Den Haag en wijnbar Wijn bij Stijn in Den Bosch. Een andere geweldige ontdekking is wijnbar het Vliegendt Hert in Middelburg. Veel plezier en laat het me weten als je een nieuwe ontdekking doet die een plekje op deze site verdient! Ook schreef ik een aantal artikelen over steden. Lees bijvoorbeeld de artikelen over leuke restaurants in Leiden, leuke restaurants in Den Haag en leuke restaurants in Den Bosch!

Wat ook erg leuk is, is zelf een wijnproeverij organiseren! Ik geef je graag tips voor het organiseren van een geslaagde wijnproeverij thuis!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties