Doen/ Evenementen

Kannen & Kruiken wijnfestival: Een feest!

Kannen & Kruiken

Het Kannen & Kruiken wijnfestival (met ook volop speciaalbier) stond op het programma.  Speciaal voor wijn- en speciaalbier liefhebbers, dus eigenlijk wel een must voor mij! Dit keer eens niet in de Randstad, maar samen met een vriendin treinde ik naar Amersfoort om dit festival mee te maken. Het was heel erg de moeite waard!

Kannen & Kruiken begint voorzichtig… maar komt dan los!

Aan het begin van de middag had ik zo mijn twijfels. Wij waren op tijd gegaan, zodat we de hele middag zouden hebben en wat zagen we toen we aankwamen? Allerlei leuke foodtentjes, verschillende speciaalbier- en wijn barren en maar een handjevol mensen! Ik was verbaasd, hoe kan dat nou, Kannen & Kruiken is zo’n leuk concept! Gelukkig veranderde dit al snel: voordat ik het wist liep het Burgemeester Brouwerplantsoen vol en werd het gezellig druk.

Kannen & Kruiken

Wijn proeven!

Dan de wijnen. In totaal proefden we er vier; drie witte wijn en een rode wijn. Wat ons betreft was de Pascual Toso Chardonnay die de Henri Bloembar op de kaart had staan de winnaar. Een leuke ontdekking met veel smaak! Ook had ik een Primitivo gespot bij dezelfde bar, dus die werd natuurlijk ook gekozen en goedgekeurd. Heerlijk die Tempo al Vino van Schola Sarmenti. De laatste 2 wijnen  waren van de Wijnbar; Casablanca Valley Reserva Chardonnay van Sol des Andes en de Grüner Veltliner Classic Wagram van Weinhof Waldschütz.

Kannen & Kruiken

Meer dan alleen wijn

Voor wijnliefhebbers dus volop keuze, maar het aanbod speciaalbier was ook groot! Bij beide bier barren was er van alles te krijgen van de fles maar ook van de tap. Zo waren er o.a. biertjes van Brewdog, Kompaan, Anchor Brewing, Weihenstephaner, Dupont en Oedipus.

Naast de wijntjes genoten wij van een borrelplankje van Habibi (falafel, pasteitje, brood met humus) moest er natuurlijk nog een kaasplankje gegeten worden en was een zakje zoete aardappelfrietjes (jammie!!) ter afsluiting niet te weerstaan. Maar er was meer; sate, poffertjes, kaasfondue, burgers, pulled pork, genoeg te eten dus!

Dat alles gecombineerd met een dj die lekker draaide, af en toe een live optreden tussendoor en gezellige mensen. Kortom allemaal ingrediënten voor een geslaagd wijnfestival!

Kannen & Kruiken

Kannen & Kruiken wijnfestival 2016 gemist? Er is in 2017 al een editie in Rotterdam geweest, maar Maastricht (17 tm 20 augustus) en Amersfoort (10 tm 13 augustus) staan nog op de agenda. Een aanrader!!

Meer over wijnfestivals

Heb je na het lezen van dit artikel over Kannen & Kruiken de smaak van wijnfestivals te pakken? Er vinden door het hele land mooie evenementen plaats die zeer de moeite waard zijn. Lees bijvoorbeeld over het Bacchus Wijnfestival Amsterdam, Rypp Wijnfestival Rotterdam en Wijn op het Plein in Sassenheim!

Leuk als je wijn blog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt.

Facebook Reacties

2 Reacties

 • Reageer
  Mark
  17 augustus 2016 at 07:52

  Wow het ziet er geweldig uit! Die laatste foto kan zo in een reclamefolder. Volgende keer wil ik wel mee voor de speciaalbiertjes 🙂

  • Reageer
   Esther
   17 augustus 2016 at 08:41

   Het was ook geweldig! Als speciaalbier liefhebber moet je zeker volgende keer ook gaan!!

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: