Lapsang: een knusse plek voor high tea en wijn!

Lapsang is een leuke plek voor high tea én een wijnbar in de gezellige Oude Molstraat in Den Haag. Twee mooie werelden gecombineerd dus! Sinds ik een wijnblog heb ga ik vaak als ik met vriendinnen afspreek ergens heen waar ik nog niet geweest ben. De lijst met te bezoeken restaurants en barren is nog heel lang (er komen ook steeds weer nieuwe namen bij) maar Lapsang kan ik nu afstrepen. En met een tevreden gevoel! Nieuwsgierig geworden?

De hele dag genieten bij Lapsang

Je vindt Lapsang in de Oude Molstraat in Den Haag. Het leuke is dat je er de hele dag terecht kunt. Lapsang verandert namelijk gedurende de dag van karakter: overdag ontbijt, lunch, koffie met zelfgemaakte taart en high tea en ‘s avonds wordt Lapsang een wijnbar! Wij spraken aan het begin van een zaterdagmiddag af en wilden de high tea wel eens uit proberen. We waren niet de enigen!

Bijna alle tafeltjes waren gereserveerd. Ons tafeltje vonden we zo; er stond een leuk klein krijtbordje met mijn naam. Lapsang is geen grote zaak, maar toch staan er aardig wat tafels. Je zit dus gezellig knus vrij dicht op elkaar.

Lapsang

Heel veel lekkers. Super!

Ons tafeltje was al snel te klein voor alle lekkere dingen die voor ons neer gezet werden; een grote pot thee, een plateautje met 4 verschillende verse, losse theeën en een mooie etagère gevuld met allemaal (zelf gemaakte) lekkernijen. We begonnen met een stukje quiche gevolgd door de (stok)broodjes met o.a. makreelmousse, ham en ook een met oude kaas. Heerlijk voor de kaasliefhebber!

Wat voor mij bij een high tea natuurlijk niet mag ontbreken zijn scones! En die waren er gelukkig ook. JAMMIE! Groot uitgevallen, maar dat is helemaal geen probleem 😉 Lekker vers gebakken met room en jam. Smullen! Maar dit was het nog niet. Hierna kwam er nog een zoete ronde met allemaal verschillende puntjes taart. Die scone zat iets in de weg 😉 dus de taartjes zijn niet helemaal op gegaan. Maar ook die vielen goed in de smaak! Daarnaast werd de theepot diverse malen bijgevuld en hebben we alle theesmaakjes geproefd. Een geslaagde high tea! Wel echt belangrijk om te reserveren als je in het weekend gaat.

Lapsang ziet er gezellig uit

Even wachten op de wijn…

Voor de wijn ging ik een andere keer terug, op een vrije middag. En daar ging het fout! Je kunt ‘s middags wel een wijntje drinken, maar voor de wijnbar met het complete assortiment kun je pas vanaf 17:00 terecht. Ohneeee!

Uiteraard heb ik de wijnkaart wel bekeken. En die ziet er fantastisch uit! Omdat ik toch graag wijn wilde heb ik een Rioja geproefd (van de andere kaart). Een Rioja is eigenlijk altijd goed, is mijn ervaring en ja ook deze! Lekker krachtig en vol met donker fruit.

Ik moet dus toch nog een keertje terug en dan ‘s avonds. Ik kijk er naar uit. En ik zal zeker een update geven!

Over Lapsang

Lapsang is te vinden vlakbij de Grote Kerk in Den Haag, in de Oude Molstraat 11 A.
De openingstijden zijn als volgt:

Maandag: gesloten
Dinsdag van 10.00 – 16.00
Woensdag t/m zondag van 10.00 – 23.00

Reserveren is handig. Het is een relatief kleine zaak en het is vaak gezellig druk.

Voor de actuele menukaart en informatie over reserveren verwijs ik je naar de website van Lapsang.

Meer wijn in Den Haag?

In Den Haag zijn nog veel meer leuke plekken voor wijn! Is het lekker weer? Lees dan eens mijn artikel over de 9 leukste terrassen in Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedict, restaurant en wijnbar Fenn of bijvoorbeeld restaurant Milu, een plek waar ik graag en regelmatig kom. Ik geef je ook graag een aantal tips voor leuke restaurants in Den Haag waar je goed kan eten en natuurlijk heerlijke wijn kan drinken. Een van m’n favoriete restaurants in Den Haag is trouwens (vis) restaurant Vigo.

Niet in Den Haag, maar wel in de buurt (en daarom wil ik hem tóch graag noemen) is ‘t Postkantoor. Dat is de huiskamer van Delft, waar je heerlijk op het terras kan zitten en waar een super Zinfandel wordt geschonken!

Zijn er vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn?  Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

 | Website

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden

2 gedachten over “Lapsang: een knusse plek voor high tea en wijn!”

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven