Den Haag/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Lapsang: een knusse plek voor high tea en wijn

Lapsang

Lapsang stond al heel lang op mijn lijst met restaurants die ik nog graag wilde bezoeken. Sinds ik een wijnblog heb ga ik vaak als ik met vriendinnen afspreek ergens heen waar ik nog niet geweest ben. De lijst met te bezoeken restaurants en barren is echt lang (er komen ook steeds weer nieuwe namen op) maar Lapsang kan ik nu afstrepen.  Hieronder lees je mijn ervaring!

Knus smullen en wijn proeven bij Lapsang

Lapsang in de Oude Molstraat in Den Haag

In de Oude Molstraat vind je Lapsang en je kunt er de hele dag terecht. Voor ontbijt, lunch, koffie met zelfgemaakte taart, voor high tea en ’s avonds voor wijn! Wij spraken aan het begin van een zaterdagmiddag af en wilden de high tea wel eens uit proberen. We waren niet de enigen!

Bijna alle tafeltjes waren gereserveerd voor high tea. Ons tafeltje vonden we zo; er stond een leuk klein krijtbordje met mijn naam.  Lapsang is geen grote zaak, maar toch staan er aardig wat tafels. Je zit dus gezellig knus 😉 vrij dicht op elkaar.

Lapsang

Lekker smullen

Ons tafeltje was al snel te klein voor alle lekkere dingen die voor ons neer gezet werden; een grote pot thee, een plateautje met 4 verschillende verse, losse theeën en een mooie etagère gevuld met allemaal (zelf gemaakte) lekkernijen. We begonnen met een stukje quiche gevolgd door de (stok)broodjes met o.a. makreelmousse, ham en ook een met oude kaas. Heerlijk voor de kaasliefhebber!

Wat voor mij bij een high tea natuurlijk niet mag ontbreken zijn scones! En jippie die waren er gelukkig ook. Groot uitgevallen, maar dat is helemaal geen probleem 😉 Lekker vers gebakken met room en jam. Smullen! Maar dit was het nog niet. Hierna kwam er nog een zoete ronde met allemaal verschillende puntjes taart. Die scone zat iets in de weg 😉 dus de taartjes zijn niet helemaal op gegaan. Maar ook die vielen goed in de smaak! Daarnaast werd de theepot diverse malen bijgevuld en hebben we alle theesmaakjes geproefd. Een geslaagde high tea! Wel echt belangrijk om te reserveren als je in het weekend gaat.

Lapsang ziet er gezellig uit

Even wachten op de wijn…

Voor de wijn ging ik een andere keer terug, op een vrije middag. En daar ging het fout! Je kunt ’s middags wel een wijntje drinken, maar voor de wijnbar met het complete assortiment kun je pas vanaf 17:00 terecht. Ohneeee! De kaart wel even bekeken, maar het werd een Rioja (van de andere kaart). Een Rioja is eigenlijk altijd goed, is mijn ervaring en ja ook deze!

Ik moet dus toch nog een keertje terug en dan ’s avonds. Ik kijk er naar uit!

Meer wijn in Den Haag?

Heb je na het lezen van dit artikel of na het bezoeken van Lapsang de smaak te pakken en wil je lekker op een terras zitten? Lees dan eens mijn artikel over 9x het leukste terras van Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedict, wijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu. Eten op chique? Reserveer dan in het Haagse Michelinster restaurant Callas. Wil je in Haag een geweldige seafoodbar proberen? Lees dan mijn artikel over visrestaurant Vigo!

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

2 Reacties

 • Reageer
  Daphne
  9 maart 2017 at 15:21

  Ja erg leuk en knus Lapsang. De taartjes zijn vooral erg goed :-).

  • Reageer
   Esther
   9 maart 2017 at 19:56

   Ja lekker al die verse, zelfgemaakte lekkere dingen 🙂 Leuk dat je het ook kent!

  Geef een reactie

  %d bloggers liken dit: