Leids Wijnfestijn: Een meer dan geslaagd wijnfestival!

In Amsterdam heb je het Bacchus wijnfestival, in Rotterdam Rypp wijnfestival maar in mijn eigen regio is er  in de grotere steden eigenlijk niet heel veel op wijnfestival gebied. Tot dit jaar! Opeens waren er 2 wijnfestivals en wel in Leiden! En over een van die twee gaat deze blog; het Leids Wijnfestijn wat 3 en 4 augustus plaatsvond op het Pieterskerkplein in Leiden.

Je snapt dat ik als wijnblogger en wijnliefhebber graag naar wijnfestivals ga. Maar hoe tof is het om zelf met een stand op zo’n festival te staan? Mij leek dat super gaaf! Nog meer mensen laten kennis maken met Wijntjes met Esther en toffe wijnen. Win-win! En gelukkig was de organisatie van het festival ook enthousiast.

De eerste keer op een wijnfestival; leuk & spannend!

Tuurlijk was het ook wel spannend, want het festival werd voor het eerst georganiseerd. Zou het wel druk worden? Misschien zou het wel het hele weekend gaan regenen? Allemaal dingen die door je hoofd gaan in aanloop naar het weekend.

En voor mij waren ook een heleboel dingen nieuw, zoals het inschatten van hoeveel flessen er nodig zouden zijn en wat voor prijzen te vragen? Ook wilde ik natuurlijk wel een toffe en diverse selectie wijnen kunnen aanbieden en de stand leuk aankleden.

Ik heb er veel over nagedacht en ook best wat verschillende wijnen voorgeproefd. Een Riesling zou niet kunnen ontbreken evenals een Spätburgunder (yep, ik ben best wel fan van Duitse wijn…) en uiteindelijk ben ik uit gekomen op 11 verschillende wijnen met naar mijn idee voor ieder wat wils, maar ook wijnen die net even wat anders dan anders zijn en een leuk verhaal hebben.

Ready to rumble…

Na de vele voorbereidingen waren we er klaar voor! Mark zou me het hele weekend helpen, want een stand in je eentje is niet echt te doen. Op vrijdag 2 augustus hebben we de spullen naar Leiden gebracht en zaterdag was het eindelijk zo ver! Na het verder aankleden van de stand en het klaarzetten van de wijnen kon het om 13:00 eindelijk beginnen.

Op het festival volop wijn met naast ons nog 7 andere wijnstands waaronder Baltazar, de Wijntweeling, La Bordelaise Wijnen en Wijnkoperij de Gouden Ton uit Oegstgeest. Genoeg te proeven dus!

Natuurlijk was er ook aan de lekkere trek gedacht met de stands van Gastrobar Boca, Karels biofriet en Fromagerie Bon. Die laatste stand stond naast ons, lucky us (want; kaasliefhebbers)! We hebben  heerlijke kaasjes mogen proeven tussen het wijn inschenken door.

Nadat het festival open was, hoefden we eigenlijk niet eens lang te wachten voor de eerste wijnliefhebbers bij de stand en ging het al vanaf vroeg in de middag meteen lekker! Volop aanloop bij ons maar ook bij de andere stands!

Het werd steeds gezelliger en drukker op het plein en ik was heel blij dat Mark mij hielp! We hebben echt veel mensen gesproken en heel veel glazen gevuld. Heel leuk ook om mensen te ontmoeten die je via social media ‘kent’ maar die nu langs kwamen om live Wijntjes met Esther te drinken! De sfeer zat er goed in!

Ook zondag was een topdag! Al kwam dat ‘s middags iets langzamer op gang dan de zaterdag. Maar het is wel duidelijk Leiden is gek op wijn!

Leids Wijnfestijn wijnfestival

Een topweekend!

Wat een topweekend! Het was heel erg leuk om te doen en eens een keer een wijnfestival van de andere kant mee te maken. De wijnen die ik had uitgekozen vielen goed in de smaak. De Pinotage en de houtgerijpte Verdejo werden zelfs zo goed ontvangen dat die op zondag allebei uitverkocht raakten.

Ook de weergoden waren ons goed gestemd! De hittegolf de week voor het festival was gelukkig op tijd voorbij en er viel verder ook geen enkele druppel. Perfect festivalweer!

UPDATE: En intussen is er een tweede editie gepland van dit festival op 28 en 29 februari. Ik ben er ook weer bij met een eigen stand en een toffe selectie wijnen. Kom je langs? Check voor meer info de Facebookpagina van dit evenement.

Wil je weten welke wijnfestivals in 2020 nog meer op het programma staan? Check dan mijn wijnfestival overzicht 2020

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden

2 gedachten over “Leids Wijnfestijn: Een meer dan geslaagd wijnfestival!”

  1. Enorm genoten van de wijnen! Goede uitleg !Fijne sfeer.
    We komen zeker terug👍🥂

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: