7x tips voor leuke restaurants in Antwerpen (+ wijnbar!)

Wat is Antwerpen toch een te gekke stad voor een weekendje weg! Vanuit Nederland ben je er zo met de auto of de trein. Toen wij er waren wat het weer perfect, de zon deed goed zijn best. Een super geslaagd weekend met heerlijk eten en ook wijn. De leukste restaurants in Antwerpen die ik ontdekt hebt, deel ik graag met je in deze nieuwe blog. Er zit ook een wijnbar bij voor de echte wijnliefhebber die zin heeft om Belgische wijn te proeven. De tips zijn verdeeld over Antwerpen centrum en het Eilandje. Hier komen mijn 7 tips in willekeurige volgorde.

Tip 1: Wijnbar Belgian Wines

Stiekem toch niet zo willekeurig begin ik als eerste met wijnbar Belgian Wines, toch wel mijn favoriet en leukste ontdekking tijdens ons weekend! Zoals de naam al aangeeft drink je bij Belgian Wines alleen maar Belgische wijnen. Een super leuke en originele insteek vind ik. Wij besluiten er meteen helemaal goed voor te gaan en kiezen voor Belgische bubbles, de Ruffus Brut een Blanc de Blanc gemaakt van 100% Chardonnay volgens de traditionele methode. Een mousserende wijn die zeker naar meer smaakt en lucky us, wij hadden een fles!

Je kunt hier gezellig binnen maar ook buiten van de verschillende Belgische wijnen genieten.  Wat tot slot ook een belangrijke reden is dat ik zo enthousiast ben over Belgian Wines is de service. We zijn hier twee keer geweest en werden beide keren door verschillende mensen geholpen. Maar wat opviel? Aandacht voor details, aandacht voor de gasten en leuke verhalen bij het inschenken van de wijn. Daarmee scoor je zeker punten, in ieder geval bij mij! Een echte aanrader!

Leukste restaurants Antwerpen tips: wijnbar Belgian Wines

Leukste restaurants Antwerpen tips: wijnbar Belgian Wines interieur

Je vindt Belgian wines aan de Oudevaartplaats 24 in Antwerpen, bij de schouwburg aan het Theaterplein. Benieuwd naar de openingstijden en verdere informatie? Check de website.

Tip 2: Restaurant Fiskebar

In de wijk ‘t Zuid vind je heel wat leuke restaurants en kroegjes. Eentje die je zeker niet mag missen als je wijn- en ook visliefhebber bent is de Fiskebar. Wij aten hier tijdens een weekendje weg 2 jaar geleden al eens en hebben toen zo lekker gegeten dat we voor de verjaardag van Mark besloten weer terug te gaan. En zoals je ook aan de foto’s kunt zien, het was weer een feestje! In tegenstelling tot de vorige keer konden we nu gezellig op het terras plaatsnemen.

Eerst proostten we met cava en daarna volgde voor mij de zalm met parelcouscous, mierikswortel en haringkaviaar en de zeebaarsfilet met warme quinoasalade en Pedro Ximénez als hoofdgerecht. Mooie gerechten en ook weer heerlijk qua smaak! Een geslaagd verjaardagsdiner.

Leukste restaurants Antwerpen tips: restaurant Fiskebar

Leukste restaurants Antwerpen tips: restaurant Fiskebar hoofdgerecht

Restaurant Fiskebar ligt aan de Marnixplaats 11 in Antwerpen. Wil je meer weten over dit visrestaurant? Op de website vind je de menukaart, openingstijden en meer.

Tip 3: Restaurant Soho

Ook Soho vind je in de wijk ‘t Zuid, vlakbij de Fiskebar (de tip hiervoor). Bij Soho draait het om wijn en cocktails. Wij gingen er natuurlijk heen voor dat eerste. Op de wijnkaart staat van alles maar ik ging uiteindelijk voor de Wente Morning Fog Chardonnay, uit Californië. Een typische Chardonnay kun je wel zeggen! Veel geur, vol van smaak en dat boterige. Maar ook duidelijk herkenbaar dat deze wijn op hout gerijpt heeft. Een groot contrast met de Finca San Isidro ‘Amalaya’ uit Argentinië die Mark bestelde. Deze wijn van Torrontes en Riesling is heerlijk fris, bloemig en we proeven o.a. perzik. Twee hele verschillende wijnen, maar ik vind ze allebei erg fijn!

Bij de wijn kun je hier ook genieten van allerlei tapas, bruschetta’s en antipasta.

Leukste restaurants Antwerpen tips: Soho

Je kan restaurant Soho vinden aan de Marnixplaats 6 in Antwerpen. Meer info over deze wijnbar vind je op de website.

Tip 4: Story

Story heet voluit Story Urban Deli Shop en heeft een super gave plek dichtbij het water vlakbij het MAS (Museum aan de Stroom) in de wijk het Eilandje (net als ‘t Zuid een wijk om te onthouden). Deze plek kwamen we toevallig tegen en vanwege het uitnodigende terras en de DJ die relaxte loungemuziek aan het draaien was, besloten we hier een tussenstop te maken. Dit is dan wel geen wijnbar en qua wijn is er ook niet heel veel keuze, maar de wijnen die we proefden vielen goed in de smaak! Zo had ik de witte wijn suggestie, de Portugese Vinho Verde en daarna de rode wijn suggestie, een Portugese blend van Touriga Nacional, Tinta Miuda en Alicante Bouschet.

Samen met een portie olijven en later tallegio kaas en een mooi zonnetje zaten we hier fantastisch! En daarom toch een plekje in mijn lijstje voor deze plek!

Leukste restaurants Antwerpen tips: Story

Story ligt aan de Godefriduskaai 2 in Antwerpen. Benieuwd naar de menukaart, openingstijden en meer? Dan kun je hier de website checken.

Tip 5: Café Soul

Nog een tip in wijk ‘t Zuid! Soul zit namelijk vlakbij Soho (tip 3) en de Fiskebar (tip 2). Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch en een borrel. Je kunt er gezellig binnen zitten en bij lekker weer buiten plaats nemen aan de tafeltjes tegen de gevels of aan een van de tafeltjes op het terras. Hier dronk ik de Verdejo Baso Blanco.

Leukste restaurants Antwerpen tips: Café the Soul

Leukste restaurants Antwerpen tips: Café the Soul binnen

Café the Soul kan je vinden aan de Marnixplaats 15 in Antwerpen. Meer informatie over Soul? Check de Facebookpagina.

Tip 6: Restaurant Fabrik

Stiekem even een tip tussendoor waar ik zelf de wijn niet heb uitgetest, maar die ik toch even wilde noemen. Ik was hier ‘s ochtends, dus ging voor een citrus mix sapje en yoghurt met granola en vers fruit. Net iets te vroeg voor wijn 😉

We zaten hier erg leuk op het terras en ook binnen ziet het er erg gezellig uit. En ik heb het gecheckt, ze hebben zeker ook wijn op kaart. Dus ook hier kun je prima terecht voor een wijntje!

Leukste restaurants Antwerpen tips: restaurant Fabrik

Leukste restaurants Antwerpen tips: restaurant Fabrik ontbijt

Fabrik vindt je aan de Oudevaartplaats 44 in Antwerpen. Voor de openingstijden, het menu en meer, kun je hier de website checken.

Tip 7: Feliz Zomerbar (bij Felix Pakhuis)

Het concept zomerbar, daar benik eigenlijk helemaal niet bekend mee. In Antwerpen heb je er gewoon meerdere (check deze website) waaronder de Feliz zomerbar. Deze vind je in de wijk het Eilandje vlakbij Story (zie tip 4) en hier kun je heel relaxed zitten met uitzicht op de haven.

Hier kom je voor een lunch of drankje met hapjes. Dat laatste is ook waar wij voor kwamen. Wij kozen voor cava, gerookte zalm en bruschetta met vitello tonnato (yep, de oplettende lezer heeft het vast al door, dat is wat er bovenaan dit artikel op de foto staat). Genieten!

Leukste restaurants Antwerpen tips: Feliz zomerbar

Leukste restaurants Antwerpen tips: Feliz zomerbar haven

Felix ligt aan de Godefriduskaai 30 in Antwerpen. Meer info over deze zomerbar? Check de Facebookpagina.

Een stad om regelmatig terug te komen

Ook dit weekend in deze Belgische stad was super geslaagd! Ondanks dat we er eerder al eens waren, hebben we weer allerlei nieuwe leuke restaurants in Antwerpen ontdekt.  En ik weet nu al, over een tijdje ga ik zeker weer eens terug. En jij, ben je ook fan van Antwerpen? Heb je iets aan mijn tips? Leuk als je dat laat weten!

Nog een laatste tip; de plekken die ik hierboven noem, liggen behoorlijk uit elkaar. Wij maakten dan ook gebruik van fietsen (via Velo Antwerpen)  om van de ene plek naar de andere plek te gaan. Je kunt de fiets niet de hele tijd bij je houden maar er zijn heel veel punten waar je de fiets kunt neer zetten en bij een ander punt kan je dan zo weer een fiets ophalen.

Leukste restaurants Antwerpen tips: fietsen!

Meer leuke restaurants in andere steden?

Er zijn zoals je hebt gelezen veel leuke restaurants en te gekke plekken om een lekker wijntje te drinken in Antwerpen! Op zoek naar tips voor andere steden? Ik heb nog veel meer tips!

Leiden? Check leuke restaurants in Leiden,
Haarlem? Lees Dagje weg: 3 Aanraders in Haarlem!
Den Haag? Check leukste terras in Den Haag of leuke restaurants in Den Haag.
Rotterdam? Lees weekend Rotterdam!
Den Bosch? Lees mijn 6 tips.
Maastricht? Check eten in Maastricht

Of wat verder weg? Dan heb je misschien wel wat aan mijn blog met 4 tips voor leuke wijnbarren in Praag.

 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel over leuke restaurants in Antwerpen ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt 🙂

 | Website

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven