Leiden/ Uit eten, drinken en reizen

Leuke restaurants in Leiden: Mijn 5 tips!

leuke restaurants in leiden

Leuke restaurants in Leiden zijn er genoeg! Ben je van plan binnenkort een bezoekje te brengen aan Leiden? Goed plan! Ik werk er maar kom er ook af en toe in mijn vrije tijd. Ik vind het echt een super leuke stad: niet te groot, maar volop leuke straatjes, grachtjes en gezellige plekjes voor een hapje en een drankje. In dit artikel geef ik 5 tips.

1. Lot en de Walvis

Een van mijn favoriete restaurants in Leiden! Zo’n gave locatie! Lot en de Walvis ligt namelijk aan het water in de haven van Leiden. Vorig jaar kwam ik hier voor het eerst en hadden we geluk, we konden op de vlonder aan de zijkant naast het restaurant zitten. Aan het water dus. Lekker in het zonnetje wijntjes drinken en bootjes kijken! Super relaxed!

Het beviel zo goed dat toen we op mijn werk een etentje zouden hebben ik meteen aan Lot en de Walvis dacht en we daar dus ook gingen eten. En yes, het was goed weer zodat we eerst gezellig buiten konden borrelen. Ook mijn collega’s vonden het top! Lees meer over deze topplek in een eerder blog dat ik schreef over Lot en de Walvis.

Leuke restaurants in Leiden: Lot en de Walvis

2. Aan de Rijn

De naam verklapt het eigenlijk al; nog een leuk restaurant aan het water! Er is een terras direct aan het water maar je kunt ook direct voor het restaurant zitten. Toen wij er waren, was ik jarig dus namen we rond koffie (thee) tijd een appeltaartje met noten! Nog iets te vroeg voor wijn, maar dat hebben ze natuurlijk ook op de kaart staan. Je kunt er zelfs genieten van een high wine!

Leuke restaurants in Leiden

3. Jeanpagne

Deze naam vind ik zo grappig! Je denk natuurlijk meteen aan Champagne als je dit hoort. En toch gingen wij niet voor bubbels toen we hier waren ūüėČ Wij namen plaats op het terras aan het water en kozen voor een glas witte wijn. Ik nam de Franse Tarani, Comit√© Tolosan, een Sauvignon Blanc. Mark koos voor een wijn uit een wat spannender wijnland, namelijk uit Roemeni√ę en wel de C√£lusari, Timisoara. Allebei een goede keuze!¬†¬†Wij kozen de wijn van de terraskaart, maar er is ook een uitgebreide wijnkaart met wijn uit veel verschillende landen, waaronder zelfs een Pinot Noir uit Nederland!

Wij hielden het bij wijn, maar je kunt hier ook terecht om wat te eten. Jeanpagne is een bistro en heeft een menukaart met allemaal Frans gerechten. Ik ga zeker eens terug om er te eten. In ieder geval een mooie borrelplek!

UPDATE: Jeanpagne viel zo goed in de smaak dat het de locatie is geworden voor een volgend Wijntjes met Esther evenement: een Zuid-Afrikaanse wijnproeverij!

Leuke restaurants in Leiden: Jeanpagne

4. Van de Leur

Restaurant van de Leur zit in een oud monumentaal pand aan de Breestraat. Mooie inrichting binnen met leuke tafeltjes en relaxte stoelen maar je kunt er ook lekker buiten zitten. Er staan niet heel veel tafeltjes dus als het goed weer is moet je wel een beetje geluk hebben wil je een plekje buiten scoren. Toen ik er was lukte dat! Leuk hoor, zit je midden in de stad maar dat heb je hier totaal niet door. Je zit hier lekker rustig! Wij waren er rond lunchtijd en gingen voor de Flammkuchen en de geitenkaas salade. Genieten!

Leuke restaurants in Leiden: Van der Leur

 5. Cityhall

Wow wat een gave locatie is dit! Italian Bar Bistro Cityhall is namelijk gevestigd in een deel van het eeuwenoude monumentale stadhuis. ¬†Buiten een mooi terras op het plein wat er bij ligt, binnen het restaurant. Leuke inrichting (tip: kijk ook eens naar het plafond ;))! Wij gaan hier voor wijn! En met het oog op onze vakantie naar Sicili√ꬆkoos ik voor de Preciso ¬†Nero d’Avola. Heerlijk, ik ben wel fan van dit druivenras!

Leuke restaurants in Leiden: Cityhall
Dit waren mijn 5 tips voor leuke restaurants in Leiden! Ga je er een of meerdere uitproberen? Dan hoor ik graag wat je er van vond! En mocht ik nog leuke plekjes missen, let me know!

Zin in wijn gekregen?

Wil je nog meer tips maar dan voor andere steden? Dan zijn de artikelen 6x leuke restaurants in Den Bosch, Dagje weg: 3 Aanraders in Haarlem! of 9x het leukste terras in Den Haag misschien ook wel interessant voor jou!

 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt! 

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie