Doen/ Sevilla/ Uit eten, drinken en reizen

Leuke restaurants in Sevilla: 7 tips!

Leuke restaurants in Sevilla

Wat een onwijs leuke stad is Sevilla! Ik was er een paar jaar geleden al eens geweest met een vriendin. Zonder dat we het door hadden boekten we in een van de drukste periodes, namelijk tijdens Semana Santa. Maar tussen alle processies door, hebben we alles goed kunnen zien en genoten we van deze stad. Dat is zo goed bevallen, dat ik heel graag nog een keer wilde. Dit keer met mijn vriend. Dat was weer genieten, want er zijn super veel leuke restaurants in Sevilla. Hier volgens mijn tips!

In Sevilla heb je heel veel restaurants. Om een keuze te maken zijn we soms op de bonnefooi ergens binnen gelopen maar vaker waren we voorbereid met hulp van sites als Tripadvisor en Yelp. Mijn echte favorieten onder de vele leuke restaurants in Sevilla deel ik graag met je!

#1: El Contenador

Dit restaurant vind je in de wijk Macarena.  Het is altijd leuk om naast de typische toeristische plekjes, ook de wijken te bezoeken die wat minder bekend zijn. Dit is er een van. Tijdens het lezen van de reviews van het appartement dat wij huurden in die wijk, werd dit restaurant als aanrader genoemd.  Na het checken van de website en Tripadvisor, leek het mij ook wel wat.

Het is een ‘slow-food’ restaurant dat werkt met lokale, verse producten. We kregen geen menukaarten maar een groot krijtbord voor ons neus met alle keuzes. Aangezien we geen Spaans kunnen werden alle gerechten netjes in het Engels toegelicht. We kozen een rode Crianza wijn uit de Ribera del Duero, deelden een kaasplankje (met heerlijke mango/abrikoos chutney) en ik had een boterzachte snapper. Echt heerlijk eten!

Leuke restaurants in Sevilla

#2: Cristina and Co

Waar ik niet snel zal gaan eten is in van die hele drukke straatjes vol met restaurantjes waar de een na de andere ober met menukaarten in de hand je naar binnen probeert te lokken. Maar toch, je weet nooit wat je tegen komt! In zo’n drukke straat, kwamen wij Cristina and Co tegen. Een klein restaurant, waar we toen we naar binnen keken, allemaal flessen wijn zagen aan beide muren. Daar moesten we natuurlijk naar binnen!

Je hebt hier volop keuze qua wijn, maar je kunt ook uitleggen wat je lekker vindt, waarna je een advies krijgt wat daarbij past. Wij dronken een droge Verdejo, en kwamen later tijdens de vakantie nog een keer terug (om te vieren dat we gaan trouwen!).

Leuke restaurants in Sevilla

#3: Edicion Limitada

In een zijstraatje vlak bij de Alameda de Hercules, zit dit restaurant wat sinds december 2015 geopend is.  Een restaurant met vrolijke uitstraling en heerlijke wijn en hapjes. Wij namen o.a. de ajo blanco (typisch Andalusisch gerecht; koude soep van amandel, met knoflook en olijfolie. Echt super lekker!) coquilles en een mini hamburger. Smullen!

Leuke restaurants in Sevilla

#4: No Kitchen

In dit restaurant staan ‘simpele’ gerechten van mooie, pure, kwaliteits ingrediënten centraal. Hier geen volledig uitgeruste keuken, maar een klein keukentje om  het eten te bereiden. De twee eigenaren runnen dit restaurant ook met z’n twee. Hij in de keuken, zij in de bediening.

Wij begonnen met een glas cava en genoten daarna van ajo blanco (ja… beviel ons zo goed, dat we het weer namen), manchego, varkenswang en een salade van tuna belly (het beste stukje van de tonijn). Mooie smaken en een restaurant dat zo verscholen ligt dat je het niet snel toevallig zult vinden.

Leuke restaurants in Sevilla

#5: El Pinton

Wat dit restaurant zo leuk maakt, is de inrichting. Er is veel licht en in het midden was vroeger een klassieke buitenplaats. Dit kun je nog een beetje herkennen. Je kunt hier terecht voor allerlei cocktails, maar natuurlijk ook wijn. En lekkere gerechten! Wij gingen voor de tonijntartaar en een Verdejo. Goede keuze!

Leuke restaurants in Sevilla

#6: La Mata 24

Onze laatste avond! Waar zouden we eens heen gaan? Het was duidelijk vrijdag! Voor Spaanse begrippen waren wij zelfs wat aan de late kant. Veel restaurantjes zaten vol. Maar bij toeval liepen we tegen La Mata 24 aan, waar je nog prima buiten kon zitten. Een mooie fles rode wijn besteld en wat verschillende gerechtjes om te delen, waaronder tonijn tataki met zalm sushi. Heerlijk! Een geslaagde laatste avond!

Leuke restaurants in Sevilla

#7: Quilombo

En hier zat de vakantie er bijna op! Jammer! Ook op de laatste dag, nog iets leuks opgezocht voor we richting vliegveld moesten. Een leuk plekje om te ontbijten, Quilombo. Je kunt er lekker buiten zitten, maar denk er aan dat je zelf binnen moet bestellen. Je kunt uit allerlei broodjes kiezen of verschillende soorten ontbijtjes. Voor mij werd het een breakfast ‘light’ met zalm, yoghurt, kaas en verse jus. Leuke afsluiting!

Leuke restaurants in Sevilla

Andere (bonus) tips

Naast leuke restaurants in Sevilla, heb ik ook nog 2 andere tips voor je! Eigenlijk 2 must-visits!:

#8 Real Alcázar de Sevilla

Het Koninklijk paleis van Sevilla. Echt geweldig mooi! En dan vooral de tuinen. Hier kun je zeker wel wat tijd door brengen! Je vindt deze plek midden in de stad en er staan vaak rijen voor de ingang. Zorg daarom dat je je kaartjes vooraf online koopt dan hoef je niet in de rij te staan! Ik heb trouwens hele mooie herinneringen, want ik ben in deze tuinen ten huwelijk gevraagd 🙂 🙂

sevilla  real alcazar

#9 Plaza de España

Nog zo’n geweldig mooie plek; Plaza de España. Een heel groot plein met mooie gebouwen en heel veel tegeltjes. Er is namelijk een hele lange muur met een tegelmozaïek voor elke provincie. Dit plein ligt in het Maria-Luisapark. Een stukje lopen vanuit het centrum maar zeker de moeite waard!

plaza espana

Heb je iets aan mijn tips gehad? Of ben je van plan ze te gaan gebruiken? Leuk als je dat laat weten!!

Alvast een kijkje nemen in Sevilla?

In deze video zie je fantastische beelden van Sevilla. Heerlijk om terug te kijken!

Meer artikelen over (buitenlandse) (wijn) avonturen?

Lees dan eens mijn artikel over mijn wijnreis naar Amerika! Sicilië  is ook echt een mooie vakantiebestemming. Lees het artikel Op vakantie naar Sicilie en je zult begrijpen waarom dat zo is. Dichter bij huis heb ik ook artikelen geschreven over Maastricht, 3 aanraders in Haarlem, een hapje en een drankje in Den Bosch en 9 het leukste terras in Den Haag.


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen 🙂
Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie