fbpx

6x leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg

Voorburg is een mooie en gezellige plaats vlakbij Den Haag. Vroeger woonde ik er vlakbij en gingen we er regelmatig een ijsje eten. Maar op culinair gebied is er veel meer te beleven in Voorburg: je kan er prima uit eten! Ik ging op onderzoek uit om een aantal leuke restaurants in Voorburg te vinden! De restaurants zijn: museum Huygens Hofwijck als startpunt, restaurant Papermoon, Osteria Elpidio, restaurant Le Barquichon, restaurant Donati, restaurant Bernard en restaurant Eigenwijz.

Aanleiding voor het rondje langs de restaurants in Voorburg is Heel Huygens Hapt. Dat is een evenement waarbij je langs verschillende restaurants maakt om kennis te maken met wat ze in huis hebben. Het beginpunt is museum Huygens Hofwijck waar ook de strippenkaarten en glazen uitgedeeld werden. De strippenkaart gaf ook je route aan. Om te zorgen dat het overal gezellig druk zou zijn maar niet te druk, waren er verschillende routes. Ik neem je mee naar de 6 verschillende restaurants in Voorburg volgens de route die ik gelopen heb.

Museum Huygens Hofwijck

Leuke restaurants voor lekker uit eten in VoorburgWat een mooie plek om te beginnen! Museum Huygens Hofwijck ligt op een schitterende locatie in Voorburg. Hier heb ik meteen geluk want als tonijn fan ben ik natuurlijk erg blij met het hapje (Rauwe tonijn met wakame en soja crème en gebrand sesamzaad) wat hier geserveerd wordt. Lekker bij de cava van Wijnhuis Huygens waarmee het evenement meteen goed aftrapt. Op naar de Herenstraat!

1: Restaurant Papermoon

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant Papermoon
Dan wordt het tijd om mijn eerste stempel te gaan halen. Daar hoef ik niet ver voor te lopen, want ik mag als eerste stoppen bij restaurant Papermoon, het eerste van de verschillende restaurants in Voorburg die je tegenkomt als je van het museum richting het centrum wandelt: aan de Herenstraat. Het is nog rustig als ik er aan kom. Op het terras wordt op een BBQ het hapje al bereid. De eendenborst  met paddestoelen wordt geserveerd samen met een glas Italiaanse Neropasso. Ik ben geen grote fan van eend, maar dit is echt een goed bereid stukje vlees.

Waar ik natuurlijk wel fan van ben is wijn en van die Neropasso intussen ook! Echt heel erg lekker! Leuk ook dat de chef nog wat meer over deze Italiaan vertelt, zo weet ik intussen dat een deel van de druiven gedroogd is. Dit resulteert in een hoger concentraat waardoor de wijn zijn volle smaak krijgt. Tevreden verlaat ik restaurant Papermoon op weg naar de volgende stop.

2: Restaurant Osteria Elpidio

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant Osteria ElpidioNa de Neropasso ben ik al een beetje in Italiaanse sferen gekomen maar bij restaurant Osteria Elpidio kom ik er helemaal in. Bij deze zaak van de uit Napels afkomstige Elpidio Morosini kun je genieten van allerlei Italiaanse specialiteiten.  Daarnaast worden er ook allerlei Italiaanse delicatessen verkocht. Een prachtige winkel en een leuke plek om te eten in een dus! Hier krijg ik een glas Valpolicella en daarbij verse Cappellaccio (grote ravioli) gevuld met pompoen, omhuld met Taleggio kaas en wat amandelkruimels. Heerlijk!

3: Restaurant Le Barquichon

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant Le BarquichonIntussen is het al weer tijd voor de vierde stempel. Hiervoor ga ik naar mijn volgende stop; Le Barquichon.
Het is een klein restaurant (max. 18 plaatsen) waar je terecht kunt voor de klassieke Franse keuken, met een knipoog naar de moderne keuken. Ik ga aan de bar staan en geniet van de Bawykov zalm (gerookt) met een langzaam gegaarde eidooier en kaviaar en een glas Franse Sauvignon Blanc.

Leuk dat bij het serveren hiervan ook wat meer uitleg wordt gegeven over het gerechtje en de wijn. Zo komt deze Sauvignon uit Saint Bris, gelegen naast de Chablis. Uit dit gebied komen normaal gesproken alleen Chardonnay wijn, maar de Franse dame die deze wijn maakt is eigenwijs en kiest voor Sauvignon Blanc. Sowieso is dit een heel bijzonder restaurant. Zo bijzonder dat ik er een proeverij organiseerde!

4: Restaurant Donati

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant Donati
Italië en Italiaanse wijn zijn goed vertegenwoordigd tijdens deze wandeling! Het volgende op mijn lijstje restaurants in Voorburg is namelijk Donati. Het is hier helemaal vol, dus ik hou mijn bezoekje kort. Maar ik vertrek natuurlijk niet voordat ik de makreel met krokante knoflook, radijs, peterseliepuree en baby asperge en de Castel Firmian Pino Grigio geproefd hebZo ga ik toch met een goed gevoel en een heerlijke smaak verder na dit bezoek aan restaurant Donati.

5: Restaurant Bernard

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant Bernard

Van de Italiaan op naar restaurant Bernard, een restaurant gelegen aan de Vliet. Ze noemen zich bar-restaurant en ik zie al iets wat heel veelbelovend is: Buiten staan mooie houten banken met heerlijke kussens om in weg te zakken, helaas is dat meer iets voor over een paar maanden als het lente is. Zodra de zon doorkomt ga ik terug naar Bernard!

Binnen is het ook hier gezellig druk. Ik neem plaats aan een van de hoge houten tafels en geniet van een Wagyu burgertje met truffel mayonaise en gebakken kwartel eitje en een glas Zuid-Afrikaanse Boschendal Larone Shiraz Mourvèdre. Wow! Een hele geslaagde combinatie.

6: Restaurant Eigenwijz

Leuke restaurants voor lekker uit eten in Voorburg: restaurant EigenwijzOm de hoek bij restaurant Bernard maak ik kennis met het laatste restaurant van de wandeling; restaurant Eigenwijz. Hier wordt rosbief van runderezeltje met hangop met gepofte knoflook, gedroogde olijven en blauwe kaas geserveerd met een glas Franse Caillou Malbec. Ook hier is het weer genieten! Zeker ook van de wijn die, samen met de Neropasso, tot mijn favoriet van deze wandeling behoort. Bij restaurant Eigenwijz hebben ze trouwens 10 wijnen per glas op de kaart staan. Je kunt hier dus zeker terecht voor mooie wijn, waarbij je lekker kan afwisselen.

Het is gelukt, na restaurant Eigenwijz zijn alle stempels binnen en is mijn strippenkaart vol! Ik heb genoten van heerlijke gerechtjes en mooie wijnen. Wat een geweldige manier om zo kennis te maken met de verschillende leuke restaurants in Voorburg.

Update: zondag 21 januari 2018 vond de 2e editie van dit evenement plaats! Restaurant Papermoon, Osteria Elpidio, Restaurant Donati, Restaurant Le Barquichon, Meatpoint, Fruits de Mer en Restaurant Eigenwijz deden mee. Ik kon er helaas niet bij zijn dit keer, maar ik hoop volgend jaar weer van de partij te zijn.

Meer wijn en lekker eten?

Het was heerlijk genieten van lekkere hapjes en goede wijn in Voorburg. Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over leuke plekken voor goed eten en lekkere wijn? Kijk dan eens bij mijn andere artikelen vol tips!

Een echte topper voor bijzondere wijn is wijnbar Wijn bij Stijn, uitgeroepen tot Winebar of the Year 2017! Daarvoor moet je dus in Den Bosch zijn.

Mis ik nog een leuke plek om te eten en van heerlijke wijn te genieten? Laat het me weten!

Zorg dat je geen enkele update mist en volg Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Champagne! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar top