Den Haag e.o./ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

De leukste terrassen in Den Haag: Mijn 9 tips!

leukste terrassen in Den Haag

Wat zijn de leukste terrassen in Den Haag? Goede vraag, want de zon laat zich weer eens goed zien. Topweer voor een terrasje! Vandaar dat ik in dit artikel de leukste terrassen van Den Haag met je deel. Want wat is nu het leukste terras in Den Haag voor wijn in de zon? Er is zoveel te kiezen. Hieronder 9 tips, in willekeurige volgorde.

1. Capriole Café

Dit restaurant in de Binckhorst kan niet ontbreken in dit lijstje met leukste terrassen in Den Haag. Hun mooie terras is direct aan het water gelegen. Een topplek om van een wijntje, biertje of een koffie of koffiecocktail te genieten. Koffie is namelijk een van de specialiteiten van Capriole Café. Lees hier meer, in een eerdere blog.

leukste terrassen in Den Haag: Carpiole

2. Kompaan Brouwerij

Dit is echt een aanrader voor de speciaalbier liefhebber. Hier kun je terecht voor heel veel verschillende biertjes van Kompaan. Je kunt lekker buiten zitten en genieten van een industriële omgeving.
leukste terrassen in Den Haag: Kompaan

3. Café De Kade 

Aan de Bierkade vind je allerlei gezellige restaurantjes en cafeetjes. Een van mijn favorieten was restaurant Blij maar intussen is dit overgenomen en heet dit restaurant nu Café restaurant de Kade! Nieuwe eigenaren, nieuw terrasmeubilair en ook binnen een nieuwe inrichting maar nog steeds een heerlijk plekje waar je uitstekend kunt genieten in de zon!

cafe de kade

4. De Pakschuit

Als je bij De Kade bent geweest, kun je net zo goed ook even langs bij de Pakschuit. Daar kun je een mooi plekje uit kiezen op  de terrasboot en zo op het water genieten van allerlei lekkere biertjes. Eigenaresse Corine heeft ook altijd iets leuks op de tap. En naast bier is er ook gewoon een wijntje te krijgen.

5. Wicked Wines

Een must voor alle wijnliefhebbers! Deze wijnbar en tevens restaurant ligt aan het gezellige Anna Pauwlowna Plein, net iets buiten het centrum in het Zeeheldenkwartier. Midden op het plein is er een groot terras waar je kunt genieten van wijntjes uit allerlei landen. Geen zin in een wijntje? Dan hebben ze ook allerlei gin tonics en andere cocktails. Van die drankjes krijg je vast trek, en ook daarvoor ben je bij Wicked Wines op het goede adres. Het eten is altijd goed. Zo hebben ze sushi!!! Maar ook burgers, curry en nog veel meer, allemaal Frans/Aziatisch georiënteerd.

leukste terrassen in Den Haag: Wicked Wines

6. Grapes and Olives

Nog een must voor wijnliefhebbers! Dit is een (mediterraanse) wijnbar gelegen aan de Veenkade waar je volop keuze hebt uit allerlei wijntjes, die je kunt combineren met allerlei hapjes. De kaart hiervoor verandert regelmatig, maar wij hebben de keer dat wij er waren genoten van heerlijke risotto, ham en een kaasplankje. Precies wat goed bij je wijn past. Grapes and Olives heeft buiten direct voor het restaurant wat hoge statafels staan waar je aan kunt plaats nemen, maar daarnaast is er ook een terrasboot met gezellige zitjes.

leukste terrassen in Den Haag: Grapes & Olives

7. Bouzy

En nog een wijnbar die ik je graag wil aanraden! Tja, als wijnblogger kun je natuurlijk niet anders 😉 Je moet wel een beetje geluk hebben want bij wijnbar Bouzy staan er niet heel veel tafeltjes buiten (een mini terras dus). Dus mocht het je niet lukken om een plekje buiten te bemachtigen neem dan vooral binnen plaats. In ieder geval heb je hier volop keuze uit allerlei wijnen en vergeet ook niet naar de menukaart te kijken voor een lekker hapje. Genoeg opties! En mocht er helemaal geen plek zijn, nog niks aan de hand. Iets verder op zit Bistro Vertus, van dezelfde eigenaren, waar ook een paar tafeltjes buiten staan. Ook hier kun je genieten van heerlijke wijnen (en lekker eten)!

leukste terrassen in Den Haag: Bouzy

 

bistro vertus

Genieten van een Riesling en een Chenin Blanc bij Bistro Vertus

8. het Heden

Je verwacht het misschien niet maar bij het Heden aan het Noordeinde kun je in de tuin zitten! Hartstikke leuk, midden in de stad en dan zo’n plek. Leuk om hier een wijntje te drinken of misschien een gin tonic of andere cocktail? Ook de high tea is trouwens een aanrader. Hier ben ik een aantal keer voor bij het Heden geweest en dit was altijd geslaagd. Zeker omdat alles huisgemaakt is.

9. Strandpaviljoen Zuid

Niet een terras in Den Haag centrum, maar toch haalt hij deze lijst. Het strand is natuurlijk ook een topplek met zonnig weer. Als ik naar het strand ga kies ik eigenlijk altijd voor strand Zuid. Ik vind het een relaxte plek en het is er niet zo druk als in Scheveningen. De strandtent waar je dan moet zijn is strandpaviljoen Zuid. Heerlijk toch, tot na zonsondergang op het terras zitten met een wijntje? De huisgemaakte pizza uit de steenoven is trouwens een aanrader mocht je trek krijgen. Maar ook hier volop andere gerechten en snacks waar je uit kunt kiezen.
Gesloten van oktober tm februari.

leukste terrassen in Den Haag: Strand Zuid

Zo dit was mijn lijstje met leukste terrassen in Den Haag! Wat is jouw favoriete terras in Den Haag? Mis ik nog iets leuks?

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebook Reacties
 

Nog geen reacties

Geef een reactie