Lot en de Walvis stond op het programma tijdens een rondje Leiden. Ik werk in Leiden, maar ben er verder eigenlijk niet zo bekend. Leuk om deze stad zo wat beter te leren kennen want is het een hele mooie, historische en gezellige stad. Na een Sauvignon Blanc bij Bar Bruut en een Grüner Veltliner bij de Waag, zijn we met de fiets uiteindelijk in de Haven (nummer 1) aanbeland voor een wijntje bij Lot en de Walvis.

Eerste indruk van Lot en de Walvis

Wow! Wat een fantastische plek! De locatie is echt top, hartstikke leuk zo in de haven naast de bootjes. Daarnaast is het heel gezellig ingericht binnen en buiten. De zon scheen dus wij bleven natuurlijk buiten.

Aan de voorkant van het restaurant heb je een gezellig terras wat naast de bootjes gelegen is. Als je iets doorloopt en het hoekje om gaat heb je een smaller stuk aan het water waar je plaats kunt nemen. Hier staan een aantal bankjes waar je heerlijk relaxed kunt zitten en verder zijn er nog wat tafeltjes direct aan het water.

Lot en de Walvis

Lot en de Walvis is prachtig gelegen aan de Haven in Leiden

Wijn proeven

Er was een bankje vrij, dus die was voor ons! Tijd voor een drankje. Als je een wijnblog hebt kijk je natuurlijk als eerst naar de wijnkaart. Zoals het menukaartje al aangaf: Time for wine! Lot en de Walvis heeft een aantal favoriete wijnen. Ik koos eerst voor de Pinot Grigio uit Sicilië, later kon ik het als Verdejo fan niet laten om deze Spaanse wijn te nemen. Ze smaakten heerlijk! In combinatie met de zon, het gezelschap en deze topplek aan het water kon het niet beter!

Lot en de Walvis gevel

Een aanrader voor wijn en hapjes

Helaas zat voor ons de middag er op. Maar ik wil heel graag weer een keer (en nog een keer, en nog een keer) terug. Zo ben ik benieuwd naar de andere wijn favorieten van Lot. Daarnaast stonden er nog allerlei lekkere hapjes/gerechten op de kaart, dus nog een reden om terug te komen. En de locatie natuurlijk… Lot en de Walvis is écht een aanrader! Als je in Leiden bent: gaan!

Het verhaal achter de naam Lot en de Walvis is trouwens ook heel leuk: Lot heeft het restaurant opgezet en de Walvis is de naam van het busje waarmee ze de wereld heeft bereisd. In het restaurant zie je herinneringen terug aan de reizen van Lot met haar busje de Walvis.

Meer wijn?

Lot en de Walvis is dus een te gekke plek om wijn te proeven. Ben je nieuwsgierig naar andere plekken waar je fanatische wijnen kunt ontdekken? Ik schreef artikelen over restaurants in verschillende steden, zoals leuke restaurants in Den Haag, leuke restaurants in Leiden en leuke restaurants in Den Bosch. Verder schreef ik over leuke wijnbarren zoals wijncafé Rayleigh & Ramsay in Amsterdam, restaurant en wijnbar Fenn, Walter Benedict in Den Haag, Wijn bij Stijn in Den Bosch (gekozen als Winebar of the Year 2017!) en bijzondere ontdekking wijnbar en restaurant ‘t Vliegendt Hert in Middelburg.

Zijn er nog gave plekken die ik moet bezoeken? Laat het me weten!

Zijn er vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn?  Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast voor het delen ? 

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties