Meerwijnvoorvrouwen bezorgt je een Sixpack!

Droom je over een sixpack? Daar kan Meerwijnvoorvrouwen bij helpen! En je hoeft er niet eens voor naar de sportschool! Deze Sixpack is een wijnabonnement dat om de maand bij je thuis afgeleverd wordt. Wat er in zit en hoe de wijnen zijn? Ik mocht een Sixpack uitproberen en vertel je er alles over in deze blog. 

Meer wijn voor vrouwen?

Eerst wat meer over Meerwijnvoorvrouwen. Het idee voor dit concept komt van Debby die gegrepen door het wijnvirus ging werken in een wijnspeciaalzaak en na het volgen van de ene na de andere wijncursus sinds 2017 zelfs register vinoloog is. Een echte wijnliefhebber en ook wijnkenner dus. Meerwijnvoorvrouwen is een online wijnwinkel waar je een assortiment wijnen vindt die door Debby geselecteerd zijn. Haar focus ligt op goede kwaliteitswijnen voor een mooie prijs maar die er ook goed uit zien en originele etiketten hebben. Op die manier heb je een wijn waarvan je van het hele totaalplaatje blij wordt.

In de webshop zijn de wijnen vervolgens onderverdeeld in verschillende categorieën die vrouwen zeker aan zullen spreken. Zo heb je bijvoorbeeld de categorie ‘Fabulous Friendsnight’ ‘Delicious Dinner’ en ‘Something sparkly’. Het maakt de webshop anders dan anders en dat is leuk!

Naast flessen die je zelf kunt uitkiezen, is er dus ook de Sixpack waarmee je jezelf kunt laten verrassen. Deze wijnbox bestaat uit 6 flessen die bij je thuis afgeleverd wordt. Makkelijk!

Wat zit er in de Sixpack?

Tijd om eens te kijken wat er in de Sixpack zit, ik ben erg nieuwsgierig geworden! Als ik de wijnbox open zie ik niet meteen de flessen. De flessen zijn afgedekt met vrolijk roze papier, ik vind een Meerwijnvoorvrouwen magneetje en een zakje met een paar snoepjes en het kaartje van Meerwijnvoorvrouwen met het telefoonnummer voor vragen.

Leuke details! Maar nu wordt het echt tijd om de flessen eens nader te bekijken!

Uit de doos haal ik:

Bubbels:

  • Feudo Arancio Accussi Extra Dry
  • Louis Grenelle Cuvée Acajou Demi-sec

Witte wijn:

  • Piersanti Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico
  • Hammel und Cie Liebfraumilch

Rode wijn: 

  • Moment de Plaisir Rouge

Versterkte wijn:

  • Xarada Mistela Negra

In de doos zit ook een boekje met informatie over de wijnen maar lees je ook waar de wijn goed mee gecombineerd kan worden. Naast die wijn spijs suggesties krijg je ook bij elke wijn een recept van een gerecht wat perfect bij desbetreffende wijn past.

De wijnen die ik er uit haal bevestigen inderdaad het concept. De wijnen hebben aansprekende etiketten waardoor je meteen extra nieuwsgierig wordt naar de wijn. Die van de Hammel und Cie Liebfraumilch (de meest rechtste op de foto hieronder) had ik al eens voorbij zien komen maar de rest van de flessen en etiketten zijn nieuw voor mij.

Vooral de etiketten van de Feudo Arancio Accussi en de Mistela Negra vind ik erg gaaf! En ja, ik word ook wel blij van mooie flessen wijn, al gaat het natuurlijk uiteindelijk ook om de smaak.

De 6 mooie flessen uit de Sixpack op een rijtje

Tijd om te proeven

En dus is het hoog tijd om de wijnen te proeven en uit te vinden of ze naast een mooi uiterlijk ook een lekker innerlijk hebben! Ik begin met de twee witte wijnen.

Piersanti Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico – Verdicchio

Deze wijn is gemaakt van de Verdicchio, een druif die je vooral in de Marken (Marche) regio in Italië terug vindt.

In deze wijn proef ik een zuurtje waardoor het een lekkere frisse wijn is. Op het einde proef je ook iets kruidigs. Totaal niet zoet dus een wijn die goed in mijn straatje past.

Hammel und Cie Liebfraumilch – Müller-Thurgau, Kerner, Silvaner, Scheurebe

Liebfraumilch is een wijn met een slechte naam, die ontstaan is door de massaproductie van deze wijn. Misschien heb je zelf ook geen al te positief beeld van deze Duitse wijn. Maar vroeger, begin 1900, werd deze wijn heel anders gezien; een unieke wijn die zelfs tot de top van Europa behoord. Wijnmaker Hammel wil deze tijden met deze  Liebfraumilch uit de Pfalz laten herleven.

Eens kijken of dat gelukt is. Bij deze wijn ruik je het meteen, dit is een hele fruitige. Ik herken perzik en mango en niet alleen in de geur maar ook in de smaak. In de verte een heel klein zuurtje, maar voor mij blijft het desondanks toch iets te zoet. Gave fles, maar de wijn is niet helemaal mijn smaak. Wel leuk om geprobeerd te hebben, zeker ook vanwege de druiven waarvan deze wijn gemaakt is. Die drink ik niet zo vaak! In het informatieboekje wordt deze wijn aanbevolen bij sushi, Aziatische keuken en zelfs blauwe kaas. Meer een eetwijn dus. En een goed excuus om weer eens sushi te bestellen om die combinatie eens te testen 😉

Feudo Arancio Accussi Extra Dry – Grillo

Sinds de vakantie vorig jaar ben ik fan van Sicilië en ook van de Siciliaanse wijnen. Dus toen ik deze fles uit de doos haalde was ik extra nieuwsgierig naar deze mousserende wijn. De Grillo druif kende ik al wel van witte Siciliaanse wijnen. Die drink ik graag, helemaal in de zomer. Echt een mooie wijn voor in de zon.  Nu dus bubbels!

Zoals het etiket al aangeeft is deze mousserende wijn droog, maar zeker niet te. De geur en smaak die me het meest opvalt is die van perzik wat de wijn lekker fris maakt. Mooie fijne bubbels die naar meer smaken!

Louis Grenelle Cuvée Acajou Demi-sec – Cabernet Franc

Niet een maar twee flessen bubbels dus in deze sixpack! En deze tweede die ik proef, de Acajou, is wel heel bijzonder want het is een rode mousserende wijn. Dat kom je niet vaak tegen. Deze Louis Grenelle is een demi-sec.

De vermelding demi-sec doet mij vermoeden dat deze wijn wat aan de zoete kant zal zijn. Demi-sec geeft namelijk aan hoeveel gram suiker per liter er aan de bubbels is toegevoegd. Maar ik zit er naast! De wijn is heel anders dan verwacht. Ik proef niks zoets en proef eerder wat meer ‘aardse’ tonen zoals koffie. Ik proef verder wat van blauwe bes en een klein bittertje. De wijn is zelfs best krachtig. Een bubbel waar je rustig de tijd voor moet nemen. Een mooie verrassing.

Moment de Plaisir Rouge – Syrah

Deze Franse rode wijn komt uit de Languedoc Roussillon. Een zachte milde wijn die mooi in balans is. Vrij licht van kleur maar ook qua smaak. Dit is geen krachtpatser maar een fijne wijn met wat fruitige tonen van framboos. Valt goed in de smaak.

Moment de Plaisir rouge

Xarada Mistela Negra – Priorat

Leuk dat er ook een versterkte wijn in de doos zit. Gaaf etiket ook! Deze Mistela is gemaakt van Garnacha Negra. Ik ken de witte en de blauwe variant van dit druivenras, maar dat er ook nog een zwarte versie van is? Weer wat geleerd!

Deze wijn proefde ik als laatste. Ben geen grote fan van versterkte wijn omdat ik het meestal al snel te zoet vind. Maar deze is heerlijk! Het doet me denken aan sherry (PX). De geur en smaak van rozijnen en dadels zijn er duidelijk uit te halen. Ik dronk deze Mistela bij een stukje kaas. Lekkere combi.

En?

Meerwijnvoorvrouwen is een webshop die echt anders dan anders is! Een originele insteek en verrassende, aansprekende wijnen. Datzelfde geldt ook voor de Sixpack, die verder duidelijk met aandacht en oog voor details ingepakt en verstuurd is. Leuk voor jezelf of als kado voor een vriendin of familie!

De Sixpack kost €49,95.  Eenmalig of iedere 2 maanden bestellen als een wijnabonnement, dat is helemaal aan jou. Het kan allemaal.  Meer info over Meerwijnvoorvrouwen en de webshop vind je op de website.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief!! En heb je vrienden/collega’s/bekenden waarvoor dit artikel ook interessant kan zijn? Vergeet het dan niet te delen via social media! Bedankt alvast daarvoor!

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven