Zoals gister begin ik mijn week niet vaak, genietend van een exclusieve lunch in sterrenzaak Restaurant Ciel Bleu** in het Okura Hotel in Amsterdam. Met niet alleen prachtige gerechten uit de keuken van Executive Chef Onno Kokmeijer maar ook niet de minste Champagnes. Tijdens de lunch kwam de R van Ruinart en Dom Perignon Vintage 2010 voorbij. Reden van dit mooie feestje? De lancering van het nieuwste model van Coravin; de Coravin Sparkling.
Het nieuwste model werd gepresenteerd en gedemonstreerd door Greg Lambrecht, Coravin Founder en CEO, die hiervoor overgevlogen was uit Amerika.
Met deze gadget kun je je geopende fles mousserende wijn in ieder geval 2 weken goed bewaren in het geval van Petnat, in het geval van andere mousserende wijnen zelfs langer.
Hoe werkt de Coravin Sparkling?
Om het Coravin Sparkling te gebruiken, open je de fles en wanneer je klaar bent met het inschenken van de gewenste hoeveelheid, plaats je de Sparkling Stopper op de fles, waarna je hem vastzet met de vergrendelingshendel. Vervolgens gebruik je het Sparkling systeem om de fles te vullen met Coravin Pure Sparkling CO2, zodat de bubbels in de wijn niet ontsnappen. Om het volgende glas in te schenken, verwijder je voorzichtig de stop en schenk je de gewenste hoeveelheid in.
Wanneer je klaar bent, bevestig je de Sparkling Stopper opnieuw, en breng je de fles met stopper opnieuw op de gewenste druk met het Sparkling systeem.
Het Coravin Sparkling Systeempakket bevat één Sparkling systeem, twee Sparkling Stoppers, vier Coravin Pure Sparkling CO2 Capsules en twee beschermende flessenhoezen. De universele Sparkling Stopper heeft een interne klem die zichzelf aanpast om veilig te passen op alle standaard 750 ML en magnum 1.5L flessen. De Sparkling Charger maakt gebruik van CO2 capsules om koolzuurgas in de fles te injecteren via de Sparkling Stopper om de fles te vullen.
Aan deze nieuwe tool hangt een prijskaartje van €449,99.
De Coravin Sparkling in actie
Tijdens de lancering werd deze nieuwe gadget dus gedemonstreerd en namen wij (zonder het te weten) de proef op de som.
Wij werden ontvangen met een glas Ruinart, en pas nadat er een tweede glas aan tafel werd ingeschonken en wij benieuwd waren welke champagne dat was, bleek het weer dezelfde champagne te zijn! Alleen dit keer uit een fles die net geopend was, de eerste champagne kwam uit een fles kwam die al 2 weken geleden geopend was. Een complete verrassing voor ons en nee, we hadden dat niet door!
Ook bij de laatste 2 gerechten proefden we een andere Champagne (de Dom Perignon Vintage 2010) op deze wijze.
Mooi dat Coravin nu een systeem heeft voor alle soorten wijnen. Let wel op. Deze Coravin Sparkling kun je niet gebruiken voor stille wijnen en de andere Coravin andersom ook niet voor mousserende wijnen (dat is juist heel gevaarlijk). Beide systemen werken heel anders en zijn dus niet inwisselbaar in gebruik.
Verder lezen over Coravin? Hier vind je meer info over het ‘reguliere’ systeem en natuurlijk ook op de website van Coravin zelf.
Voor deze lancering/lunch ontving Wijntjes met Esther een uitnodiging
Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via Facebook en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief! Niet alleen lezen over wijn maar ook genieten van wijnen die ik speciaal geselecteerd heb? Dat kan via mijn wijn webshop Wijn van Esther of boek een wijnproeverij op locatie.
Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!