Opporto Scheveningen is niet alleen een erg leuk visrestaurant, je kunt er ook voor een high wine terecht. Dat sprak mij natuurlijk meteen aan. Dus ging ik afgelopen zondag met 2 vrienden naar Opporto. Wat bleek? We hadden een primeur! We waren namelijk hun eerste high wine gasten. We werden geweldig in de watten gelegd. Lees er alles over!

Opporto Scheveningen ziet er super uit!

Bij binnenkomst zijn we meteen onder de indruk. Wat een mooie inrichting! Beneden heb je een lounge en bar waar je terecht kunt voor een drankje. Vanuit daar kun je met de trap naar boven naar het restaurant. Ik denk dat de foto’s wel voor zich spreken: wow!

Visrestaurant Opporto Scheveningen

Visrestaurant Opporto Scheveningen loungebanken

Het restaurant bestaat uit 2 gedeeltes. Wij kiezen voor de ruimte waar naast tafels ook booths (van die gezellige grote banken) staan. Love those! We nemen plaats in een van deze booths en hebben zo een mooi plekje aan het raam.

We mogen zelf 3 wijnen uit een selectie van de wijnkaart kiezen. We besluiten alle 3 voor 2 witte wijnen en 1 rode wijn te gaan. Voor mij wordt het de Spaanse Barinas Sauvignon Blanc, de Chileense Chardonnay Mirador William Cole Vineyards en de Chileense William Cole Mirador Pinot Noir.

Kom maar door met die wijn en hapjes!

Na het uitschenken van de eerste witte wijn,  wordt er een uitgebreid plateau (heel mooi gemaakt van een boomstam) voor ons neergezet.  Wow, dat ziet er super goed uit! Charcuterie, kaas, sinaasappelchutney gedroogde tomaatjes, kappertjes en ook een bordje met 2 soorten brood, tapanade en citroen zout. Alles vers en zelf gemaakt.

Het water loopt ons in de mond… Vanwege de primeur, krijgen we als eerste high wine gasten nog wat extra hapjes van de keuken. Die zijn nieuwsgierig naar wat wij er van vinden. Nou die gerechtjes worden allemaal goedgekeurd; de inktvis met pittige aardappeltjes, de bruschetta met ricotta en ansjovis, de garnalen en viskroketjes.  Ook de wijnen vallen goed in de smaak!  De Spaanse Sauvignon Blanc is voor mij de winnaar. Erg lekker!

Visrestaurant Opporto Scheveningen high wine

De high wine van Opporto Scheveningen is een echte aanrader

De high wine bij Opporto kan ik zeker aanraden. Wij hebben een mooie middag gehad en hebben echt genoten! Het was leuk om zo in de watten gelegd te worden en ik had de indruk dat het personeel er ook lol in had om ons te verwennen. En als je dan toch in Scheveningen bent kan je mooi na afloop van je bezoek een strandwandeling maken.

Ben jij al bij visrestaurant Opporto Scheveningen geweest of ga je binnenkort langs? Ik hoor graag wat je ervan vond.

Even opletten…

Mocht je nog niet geweest zijn, dan hierbij een laatste tip. In Scheveningen heb je de Badhuiskade en de Badhuisstraat, maar Opporto zit aan de Badhuisweg (nr. 1). Een hoop badhuizen… Maak dus niet dezelfde fout als ik door maar met een half oog naar het adres te kijken 😉

Nog meer (vis) restaurants?

Visrestaurant Opporto Scheveningen is een aanrader voor een high wine. Een andere tip in de categorie visrestaurants is zonder twijfel (vis) restaurant Vigo in Den Haag, maar ook Visbar Domburg. Als je in Scheveningen bent en je hebt zin om een terrras te pakken in het naburige Den Haag, lees dan eens mijn artikel over de leukste terrassen in Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedict, wijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu. Eten op chique? Reserveer dan in het Haagse Michelinster restaurant Calla’s.

Vond je dit een leuk artikel? Like wijnblog Wijntjes met Esther dan ook op Facebook zodat je geen enkele update meer mist!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 Comments

 1. Mark 7 september 2016 at 18:05

  Super leuk was het daar! We zijn echt verwend ?

  1. Esther 7 september 2016 at 21:07

   Ja!!! Nu nog eens terug voor zo’n visplateau 🙂

 2. Bart 7 september 2016 at 22:07

  Was super leuk! Heerlijk eten en drinken en een hoop gezelligheid!