Den Haag/ Doen/ Uit eten, drinken en reizen

Pan y Vino geeft je een vakantiegevoel in Den Haag

pan y vino

Pan y Vino is een restaurant dat wel in het centrum ligt, maar ook weer niet héél makkelijk te vinden is. Op de hoek waar het Spui kruist met Uilebomen en de Bierkade in Den Haag is er maandenlang druk verbouwd. Elke keer als ik er langs liep was ik weer nieuwsgierig. Wat zou dit gaan worden? Het bord met de naam Pan y Vino verklapte al wel het een en ander en had natuurlijk al meteen mijn aandacht vanwege de ‘vino’. En nu is deze zaak eindelijk open!

Mediterraanse sfeer midden in de storm…

Hier wilde ik snel een kijkje gaan nemen. Dus terwijl er vorige week donderdag code oranje (storm!) afgegeven was en het buiten flink stormde kozen Mark en ik er op onze vrije middag voor om bij Pan y Vino in Mediterraanse sferen te komen. Wij zijn gek op Spanje en Spaanse wijn, en Mark heeft daarnaast hele goede herinneringen aan een vakantie naar Portugal dus we keken er echt naar uit om kennis te maken met deze nieuwe zaak.

pan y vino den haag

Spaans en Portugees

We werden verwelkomd door de vriendelijke Portugese eigenaar Paulo (die eerder vlakbij Tapas restaurant El Barrio had) en door bijpassende Mediterraanse muziek.

Hier is alles Spaans of Portugees. Je kunt er allerlei heerlijke delicatessen (o.a. verse ham, kaas, sardines, paté en brood natuurlijk) en wijn kopen en daar thuis van genieten, maar je kunt ook gezellig plaats nemen aan een van de tafeltjes of hoge tafels aan het raam.

Lekkere wijn!

Er wordt nog aan de details gewerkt; zo is er nu nog geen kaart. Maar dat heeft ook zijn charme, we laten ons graag adviseren door Paolo. De Portugese rode Plansel Selecta Trincadeira die hij voorstelt is een schot in de roos. Deze wijn heeft 8 maanden op Franse houten vaten gerijpt en heeft een volle smaak die mooi in balans is. Precies wat ik lekker vind! Het smaakt naar meer dus we kiezen hierna voor een witte Portugese wijn. Ondanks de storm buiten, hebben wij een zomers gevoel!

pan y vino: lekkere wijn

We zijn enthousiast! Wat is dit een leuke zaak; een mooie combinatie van (tapas) bar en delicatessenwinkel waar je terecht kunt voor heerlijke wijn en hapjes waardoor je niet alleen bij Pan y Vino zelf maar ook thuis in Mediterraanse sferen kunt komen. Een mooie aanwinst voor Den Haag.

Ga jij binnenkort een keertje langs? Leuk als je laat weten hoe jij restaurant Pan y Vino vond!

Meer tips in Den Haag?

Leuk om meer te lezen over tips in Den Haag? Ik heb op mijn wijnblog meerdere artikelen over Haagse adressen waar je goed wijn kunt drinken en kunt eten geschreven. Een echte favoriet van mij in de categorie visrestaurants is zonder twijfel Seafoodbar Vigo in Den Haag. Als je in Scheveningen bent en je hebt zin in vis, kijk dan eens bij visrestaurant Opporto.  Na al dat eten krijgt je vast zin in wijn. Bij mooi weer kan je dan heerlijk op het terras wat drinken. Keuzestress? Lees dan over 9x het leukste terras van Den Haag! Verder kan je in Den Haag voor een hapje en een wijntje goed terecht bij Walter Benedictwijnbar Ravi of bijvoorbeeld Milu.


Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je Wijntjes met Esther ook via Facebook, Twitter en/of Instagram volgt!

Facebook Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie