Tijd om weer eens een proefartikel te schrijven. En dit keer een Siciliaanse wijn in de hoofdrol. Ben jij bekend met wijnen van dit mooie Italiaanse eiland? Deze Moscato di Noto van Planeta is er zeker een om te onthouden kan ik je alvast verklappen.

Planeta Moscato di Noto proeven

Moscato ken je misschien beter als de muskaatdruif en dan waarschijnlijk de zoete variant. Maar met deze druif kun je alle kanten op! En zo heb je dus ook droge moscato wijnen. Vorig jaar, tijdens mijn vakantie op Sicilië, proefde ik heel veel geweldige Siciliaanse wijnen waaronder een Moscato di Noto secco (droge witte wijn). Een fijne wijn! Dus toen ik eenmaal terug thuis een Moscato tegenkwam bij Gall & Gall, kon ik die niet laten staan.

Deze Moscato van Planeta is licht van kleur  en ruikt al heerlijk zodra je de wijn inschenkt. De aroma’s spatten het glas uit; veel perzik en abrikoos. Hij is lekker fruitig maar het is geen zoete witte wijn. Een mooie wijn voor de zomer! Dus zon, kom maar op!

Moscato
Genieten van een Moscato di Noto in Syracuse. Een goede wijn voor bij dit geweldige visplankje!

Planeta

Planeta is een van de bekendste wijnhuizen van Sicilië en een bedrijf wat al generaties lang door familie gerund wordt. Innovatie speelt hierin een belangrijke rol. Op het eiland hebben ze op 5 verschillende plekken wijngaarden waarbij de wijngaard echt aangepast is aan die specifieke plek met de bijbehorende specifieke eigenschappen. Elke wijngaard blijft zo uniek.

De eerste wijnstokken werden in 1985 gepland in Menfi en 10 jaar later werden de etiketten op de eerste flessen geplakt. Met deze Chardonnay wijn zette Planeta zichzelf op de kaart. Naast deze bekende druif, volgden er ook wijnen gemaakt van inheemse druiven die ze plantten bij de andere wijngaarden in Vittoria, Noto (sinds 1998), Etna en Capo Milazzo.

Toen wij er op vakantie waren brachten wij ook een bezoekje aan een van de wijngaarden, namelijk die bij de Etna. Hier kregen we een rondleiding en proefden we een aantal wijnen. Jammer genoeg geen Moscato maar wel andere mooie wijnen.

Naast wijn maken vindt de Planeta familie kunst, cultuur en gastvrijheid ook erg belangrijk en speelt dat een belangrijke rol in wat ze doen.

Conclusie over deze Planeta Moscato di Noto

Heerlijke wijn! Ik geef deze Siciliaanse wijn 4,5 druifjes. Zeker een wijn die ik ook zelf weer zou kopen! Echt een aanrader voor de zomer ook.

Druiven: Moscato
Waar te koop: Gall & Gall
Prijs: €15,49

 

 

En lijkt het jou wat deze wijn? Als je deze probeert, ben ik erg benieuwd wat jij er van vindt! Laat maar weten!

Meer lezen over Sicilië?

Op mijn blog vind je nog meer artikelen over dit Italiaanse eiland. Ik proefde voorafgaand aan mijn vakantie ook al Siciliaanse wijnen; Donnafugata Sherazade en nog een wijn van Planeta.

Voor leuke restaurant en wijnbar tips moet je zeker Sicilië tips: 5x leukste wijnbarren in Modica, Syracuse en Palermo en 8x leuke restaurants op Sicilië (Ragusa, Modica en Syracuse) lezen.

Als wijnliefhebber wil je vast geen update missen. Zorg daarom dat je wijnblog Wijntjes met Esther ook via FacebookTwitter en/of Instagram volgt en schrijf je in voor de nieuwsbrief

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: Ahr & Mittelrhein in Duitsland. Cheers!

Deel met vrienden
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •