Hoe is de Clearwater Cove Pinot Grigio?

Tijd om weer een witte wijn te proeven. Tja, dat heb je met dit weer! Bij de zon hoort eigenlijk wel een witte wijn, vind je ook niet? Dit keer komt de wijn van ver, namelijk helemaal van de andere kant van de wereld; Nieuw-Zeeland! Ik proef de Clearwater Cove Pinot Grigio 2016 die ik pas kocht bij Gall & Gall.

Proefnotitie van de Clearwater Cove Pinot Grigio 2016

Aan Nieuw-Zeeland heb ik goede herinneringen. Vijf jaar geleden ben ik er namelijk geweest voor werk en vakantie. Wat een super gaaf land! Hele mooie natuur maar dus ook heerlijke wijnen. Leuk om nu weer een wijn uit dat land te proeven. De Clearwater Cove Pinot Grigio 2016 ruikt naar groene meloen. Qua smaak begint het een klein beetje zoet, maar net voordat ik zou denken dat het te zoet is, proef ik ook een klein zuurtje. Daarnaast herken ik citrus; mandarijn of sinaasappel.

Een prima wijn voor een zomerse dag! Deze Clearwater Cove Pinot Grigio geef ik 3,5 druifjes (van de maximaal 5).

Clearwater Cove Pinot Grigio komt uit de Marlborough streek, het meest noordelijke wijngebied op het Zuidereiland. Meer dan de helft van de wijn uit Nieuw-Zeeland komt hier vandaan. Het verbouwen van wijn gebeurt hier nog niet zo lang. Pas begin jaren ’70 zijn ze hier mee begonnen. De druiven kunnen hier goed groeien vanwege de ideale ligging van dit gebied in combinatie met het gunstige klimaat.

Waar te koop: Gall&Gall
Prijs: €11,99

druiven

 

 

Meer wijn uit Nieuw-Zeeland?

Nieuw-Zeeland is een prachtig land maar ook een interessant wijnland. In de onderstaande video wordt meer verteld over de wijnen uit Nieuw-Zeeland:

Meer over wijn ontdekken?

Lees dan mijn artikelen over wijnland Spanje of Amerika! Zin gekregen in wijn? Lees dan eens over de 9 leukste terrassen in Den Haag of neem een kijkje bij mijn pagina’s over wijnbar Rayleigh & Ramsey in Amsterdam, waar je je eigen wijnen kan tappen en kan kiezen uit 100 wijnen! Een andere geweldige plek om wijn (en kaas!) te proeven is wijnbar Wijn bij Stijn in Den Bosch.

Vond je dit een leuk artikel? Volg wijn blog Wijntjes met Esther dan ook op Facebook zodat je geen enkele update mist.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Website | + posts

Wijnliefhebber, kaasfan en oprichter van Wijntjes met Esther en intussen ondernemer in de wijn. Schrijft hier regelmatig over wijn, leuke restaurants en gave evenementen. Gek op Riesling maar probeert ook graag iets nieuws en onbekends. Meest recent bezochte wijngebied: de Bourgogne in Frankrijk en Piemonte in Italie! Cheers!

Deel met vrienden
Scroll naar boven